Niacinamide | dit doet het voor je huid

door Daphne - verdraaid mooi
dit doet niacinamide voor je huid

Niacinamide is een veelzijdig ingrediënt dat vaak voorkomt in skincare, maar wat is het nou eigenlijk? En waarom zou je het terug willen zien in je verzorgingsproducten? In dit artikel ga ik er wat dieper op in en laat ik je twee fijne items zien van CATRICE en Q+A die vol zitten met Niacinamide!

Niacinamide, oftewel vitamine B3, is een veelzijdig ingrediënt dat samenwerkt met stoffen die van nature in de huid aanwezig zijn en past bij praktisch elk huidtype en -probleem. Het werkt kort samengevat huidverzachtend, huidherstellend en anti-oxiderend.

Anti-aging ingrediënt 

Niacinamide werkt anti-aging. Het helpt namelijk het huidoppervlak te vernieuwen en te herstellen, verzacht zo fijne lijntjes en rimpels en versterkt de natuurlijke huidbarrière. Zo vermindert het ook de impact op schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien helpt het bij het herstellen van eerder opgelopen huidschade, waardoor je huid er zo ook weer stralender uitziet. Verder verbetert het de oneffen- en ongelijkmatige huidteint door bestaande verkleuringen in de huid te vervagen en nieuwe hyperpigmentatie te voorkomen.

Niacinamide stimuleert de natuurlijke productie van ceramiden en vrije vetzuren en voorkomt zo vochtverlies en dan ook een vochtarme huid. Het werkt dan ook goed samen met veel andere vochtinbrengende ingrediënten. Op die manier herstelt de huidbarrière dan ook weer. Zoals je al wel merkt, staan al die voordelen van Niacinamide met elkaar in verbinding. Verder heeft het ingrediënt een licht exfoliërende werking, dat de kans op het krijgen van schilfertjes vermindert.

Niacinamide | voor alle huidtypes

niacinamide skincare routine huidvoordelen catrice serum 10% dosering

Niacinamide helpt bij een acne-gevoelige huid en werkt effectief bij het verminderen van puistjes en rode pukkeltjes. Het vermindert dan ook ontstekingen en brengt de talgproductie in balans. Zo voorkomt het dat vuil zich ophoopt in de poriën, ze verstopt raken en zo groter lijken. Het zorgt er dus voor dat vergrote poriën weer hun reguliere grootte aannemen. Het versterken van de huidbarrière draagt daar ook weer aan bij.

Bij sommige ingrediënten moet je uitkijken waarmee je het combineert, maar dat is in dit geval niet zo. Niacinamide werkt goed samen met alle producten in je huidverzorgingsroutine en je routine mag dan zelfs ook meerdere producten met Niacinamide bevatten. Dat komt omdat het goed getolereerd wordt door alle huidtypen; zelfs als je last hebt van een (rosacea-)gevoelige huid.

Skincare met Niacinamide

Gelukkig hoeft goede skincare met fijne ingrediënten niet duur te zijn. CATRICE heeft dat al meer dan eens bewezen en ook met haar nieuwste Pore Ultra Minimizing serum wordt het weer bevestigd. Die bevat maar liefst 10% Niacinamide. De effectiviteit van het serum is bevestigd door een extern instituut met een studie onder 30 vrouwen. Na slechts zeven dagen bevestigden 88,3% van de deelnemers elk dat de huid gladder aanvoelde, de textuur ook egaler was en dat het product een verschil maakte in hun skincare routine. 

Q+A is ook zo’n fijn merk met simpele, maar effectieve huidverzorging. Haar Niacinamide gezichtstonic (dosering onbekend) bevat naast Niacinamide ook andere fijne ingrediënten, zoals aloë vera, hyaluronzuur en glycerine die bijdragen aan de werking van het ingrediënt.

niacinamide skincare routine huidvoordelen anti-aging acne

Is Niacinamide ook al een onderdeel in jouw skincare routine?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Ellen 29 maart 2023 - 22:02

Handige gids! Dankjewel!

Reply

Plaats een reactie