NÉONAIL starter set de luxe review

door Daphne - verdraaid mooi
neonail starter set review de luxe

Dat ik een iets uit de hand gelopen gellak verslaving heb, is geen verrassing als je mijn blog volgt. Des te leuker vind ik het dan ook om een (voor mij) nieuw gellak-merk te ontdekken: NÉONAIL. Ik ontving de starter set de luxe, waarin alles zit voor het mooi aanbrengen en voorzichtig verwijderen van de gellak. Ik testte het voor je en swatch vijf tinten. Scroll daarom snel verder en lees de NÉONAIL starter set de luxe review.

Dat NÉONAIL in vijftien jaar haar sporen al verdiend heeft, blijkt wel als je nagaat dat het merk verkrijgbaar is in 38 landen verdeeld over vier continenten. NÉONAIL geeft iedereen de kans om thuis een professionele manicure te ondergaan. Eenvoudig, maar met een professioneel resultaat. Je manicure blijft dan ook maximaal 21 dagen mooi op je nagels. Verder in het artikel vertel ik je hoe je je nagels moet voorbereiden op gellak, het aan moet brengen en verwijderen.

neonail starter set review de luxe pakket

De starterset zit verpakt in een stevige, kartonnen doos met een kartonnen omhulsel waarop je precies kunt zien wat er in de doos zit. Die doos is zo praktisch ingepakt dat je de items er makkelijk in kunt bewaren zonder dat je moet passen en meten. In de starterset vind je de volgende items:

 • Instructieboekje met uitleg over het aanbrengen en verwijderen van de lak.
 • LED lamp 36 W / 48
 • Hard base coat 7,2 ml
 • Top shine bright coat 7,2 ml
 • Top velour coat 3 ml
 • 2863 Perfect Milk 3 ml
 • 6051 Independent Women 3 ml
 • 6315 Shiny Rose 3 ml
 • 6952 Aloha Mood 3 ml
 • 3209 Sexy Red 3 ml
 • Nail Cleaner 50 ml
 • Aceton – gel polish remover 50 ml
 • 2 polijstblokken 100/180
 • 10 houten bokkenpootjes
 • 250 nail wipes

Nagels voorbereiden | gellak aanbrengen

De belangrijkste stap van gellak aanbrengen, is het voorbereiden. Het klinkt logisch en simpel, maar helaas gaat het juist daar het vaakst fout. Regelmatig krijg ik namelijk berichtjes van lezers en volgers de vraag wat ze nou fout doen en dan ligt negen van de tien keer daar de oorzaak.

Voorbereiding

neonail gellak nagels voorbereiden aanbrengen

Vijl eerst je nagels in de gewenste vorm en lengte en duw de nagelriemen terug. Dat laatste kun je gemakkelijk doen met het houten bokkenpootje. Ruw dan de nagelplaat (dus de bovenzijde van je nagels) licht op met de polijstblok tot het niet meer glanst. Let op dat je niet te veel vijlt, omdat je dan snel je nagels beschadigt en dus te dun maakt. Deze stap zorgt voor een betere hechting van het product op de nagel.

Zodra je bovenstaande stappen doorlopen hebt, ontvet je de nagel met een nail wipe met wat cleaner. Let op dat je alle randjes goed meepakt, want daar kan de gellak het snelst gaan liften. Ik doe deze stap per hand, omdat je daarna niets meer met je nagels aan mag raken. Dus volbreng alle stappen per hand om schoonheidsfoutjes te voorkomen. Ik adviseer je om altijd de speciale nail wipes te gebruiken, omdat wattenschijfjes kunnen pluizen met alle gevolgen van dien voor je manicure.

Gellak aanbrengen 

Nu kan je eindelijk starten met het aanbrengen van gellak! Breng een dun laagje hard base coat aan op je nagels en laat dit 60 seconden uitharden onder de LED lamp. Nadien blijft er een plaklaagje achter op de nagels. Dit is normaal en moet je laten zitten, zodat de volgende laag goed kan hechten. Kies dan een leuk kleurtje uit en breng een dun laagje gellak aan. Laat dit ook weer 60 seconden uitharden onder de LED lamp en herhaal deze stap voor een intenser kleurresultaat. Ook hier plakken je nagels weer, maar blijf daar van af.

neonail swatches gellak

Als laatst breng je een dun laagje top coat aan die je manicure beschermt, die je nagels een mooie finish geeft (mat of glanzend; dat ligt aan de soort top coat). Laat dit ook weer 60 seconden uitharden onder de lamp. Een dry top coat plakt na het uitharden niet meer, maar een hard top coat wel. Dat plaklaagje verwijder je simpel met een nail wipe met cleaner. Wacht hier wel even een halve minuut tot een minuut mee, zodat je gellak is afgekoeld. Anders loop je het risico op doffe nagels. Breng daarna een nagelriemolie aan voor het verzorgen en hydrateren ervan.

Let er bij het lakken goed op dat je je nagelriemen niet raakt en dat je de lak ‘afsluit’ aan de rand van de nagel. Dat voorkomt liften en het voortijdig verwijderen en beschadigen van de manicure.

Het aantal seconden die ik aangeef voor de gellak verschilt per lak en lamp(sterkte). NÉONAIL heeft hier een handig tabelletje voor gemaakt.

Gellak verwijderen 

Het verwijderen van gellak duurt wat langer dan gewone nagellak en heeft ook een gebruiksaanwijzing nodig. 

neonail gellak nagels verwijderen zonder beschadigen nagels

Vijl eerst het bovenste laagje van de gellak eraf, zodat je nagels een dof uiterlijk hebben. Zo kan de aceton beter in de gellak trekken, zodat het gemakkelijker verwijderd kan worden. Breng dan een nail wipe met aceton aan op je nagels en sluit het af met een speciaal nagelklipje of aluminiumfolie en laat het zo’n 10 tot 15 minuten intrekken. Zelf breng ik ook nog vaseline aan op mijn nagelriemen om ze te beschermen tegen uitdroging van de aceton. Haal nadien de gellak van de nagels met een houten bokkenpootje. Gaat dit niet makkelijk? Laat het dan nog wat langer weken, zodat de kans kleiner is dat je je nagels beschadigt. Is alles eraf? Laat je nagels dan even rusten en verzorg ze met nagelolie. 

Swatches NÉONAIL

neonail swatches

In deze starterset zitten vijf tinten: twee nude tinten, twee felle tinten en een glitterlak. Hieronder vind je alle swatches.

2863 Perfect Milk 

neonail swatch 2863 perfect milk

De NÉONAIL Perfect Milk is een milky tint met een semitransparante finish die ook perfect is voor babyboom nails. Wil je een volledige dekking, dan kun je het pigment ook opbouwen met twee of drie laagjes. Persoonlijk ben ik hier dol op; zeker als je hem semitransparant laat. Dan heb je nog hele natuurlijke, maar toch perfect verzorgde nagels.

6051 Independent Women 

neonail swatch 6051 independent women

De NÉONAIL Independent Women is een neutrale, beige nude tint. Niet opvallend, maar toch verzorgde nagels op ieder moment.

6315 Shiny Rose 

neonail swatch 6315 shiny rose

De NÉONAIL Shiny Rose is een glittterlak met een roze-paarse tint. Gelukkig is het geen formule, waarbij je blij moet zijn dat er 1,5 glitter op je nagel zit. Zoals je op de swatch kunt zien, is de formule intens. Ik heb sommige nagels ook net iets anders gehouden, zodat je het vanuit meerdere lichtinvallen kunt bekijken. 

6952 Aloha Mood 

neonail swatch 6952 aloha mood

De NÉONAIL Aloha Mood is wat mij betreft dé perfecte kleur voor de zomer. Het is een fluoriserende, neon roze tint. Op beeld lijkt hij zelfs nog minder fel dan in het echt, omdat mijn camera het niet aan kon. 😉

3209 Sexy Red 

neonail swatch 3209 sexy red

De NÉONAIL Sexy Red is een klassieke rode tint die je altijd in je stash moet hebben en op ieder moment en elke gelegenheid past. Toevallig is dit ook een bestseller van NÉONAIL. 

LED lamp 36W/48

De lamp is echt heel handig in gebruik. Je kunt kiezen uit vier standen: 10, 30 en 60 seconden op normale wattage en 99S op low heat mode. Die kun je in sommige situaties gebruiken als je problemen hebt met het hechten van de gellak op de nagel. Zodra je een van die knopjes indrukt, dan gaat de lamp aan en telt het scherm af van X seconden naar nul. 

neonail led lamp 36W/48

Je kunt ook je hand in de lamp steken zonder een knopje in te drukken. Dan gaat de lamp ook gewoon aan, maar tellen de seconden op. Het werkt dan met een sensortje. Je moet dan dus zelf even bijhouden hoeveel seconden je onder de lamp wilt blijven. Na 120 seconden stopt hij automatisch. Daarbij is de lamp gemakkelijk schoon te maken, omdat je de bodem er makkelijk uit kunt schuiven. Dan kan je overal bij en alles goed desinfecteren. 

neonail led lamp 36W:48 werking

Een groot pluspunt aan de lamp is de lengte van de kabel. Bij de meeste lampen is dat slechts één meter, maar hier anderhalve meter. En dat scheelt in gebruik stiekem best veel. 😉

neonail led lamp 36W:48 review

Review NÉONAIL starter set 

Bij het swatchen van de nagels stond ik al versteld van het pigment van de lakjes. Met één laagje heb je al een vrij volle dekking, maar bij twee laagjes zijn ze perfect egaal dekkend. Buitenom de semitransparante Perfect Milk natuurlijk. Toch is de textuur niet extreem dik, dus dat is weer erg fijn met lakken. Sommige gellak moet je namelijk even opwarmen tussen je handen om de textuur wat vloeibaarder te maken. Dat is hier niet nodig. De enige lak die wat dikker is, is de Top shine bright coat. Verder zijn de potjes van de kleurlakjes vrij klein (slechts 3 ml). Je kunt ook losse kleurtjes shoppen en die hebben een inhoud van 7,2 ml met een prijs van rond de elf euro.

neonail kwastje penseel

Waar ik wel even aan moest wennen, waren de kwastjes die recht afgesneden zijn. Persoonlijk vind ik kwastjes die aan het uiteinde net wat ovaal lopen wat fijner, maar dat komt door de vorm van mijn nagels en hoeft dus niet voor iedereen zo te zijn. Wel zijn ze breed genoeg om lekker egaal te kunnen lakken.

Houdbaarheid NÉONAIL gellak

Ik heb de gellak getest met de hard base coat, top shine bright coat en de 3209 Sexy Red. Soms is een textuur nadat het opgedroogd is zo hard, dat het afbreuk doet aan de conditie van je nagels. Daar was ik eerlijk gezegd ook bang voor toen ik de namen van de base en top coat zag staan. Gelukkig komt daar in de praktijk niks van terecht en blijven je nagels buigzaam. Dat betekent dat ze niet snel dubbel klappen en van je nagels springen. Het buigt dus mee met wat je doet; net als bij een nagel zonder product en zo beschadig je dus je nagels niet zo snel. 

neonail starter set review

Qua houdbaarheid heb ik de 21 dagen niet gered met mijn wijsvingers, die ik natuurlijk het meest gebruik. Stiekem gebruik ik die iets te vaak voor het afpulken van een stickertje op een product en dat is niet zo slim. 😉 Wel gaat de volledige manicure zeker twee weken mee. Daarna ben ik zelf sowieso toe aan een nieuwe manicure, omdat ik zichtbare uitgroei verschrikkelijk vind. 😉 De kwaliteit van de lakjes gedurende het aanbrengen en nadien vind ik dus goed en het gebruik van het stappenplan laagdrempelig en gemakkelijk. Kortom: mijn liefde voor gellak is weer wat gegroeid dankzij het leren kennen van NÉONAIL.

Je shop de NÉONAIL starter set de luxe voor € 119,90 op douglas.nl. Daar vind je ook andere tinten gellak.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 14 juli 2022 - 19:53

Oh lieverd, wat een hoop tijd en werk steek jij toch altijd in je artikelen, petje af. Prachtige swatches. Het zal je niet verbazen, maar Sexy red is natuurlijk mijn favoriet;-)

Reply
Heleen 25 maart 2023 - 16:44

Deze hele fijne review heeft me enorm geholpen om gellak te proberen met een set van neonail! Erg blij met het resultaat, alleen volgensmij heb ik op sommige plekken wat lucht onder de lak, wat doe ik verkeerd waardoor dit komt? 😊

Reply

Plaats een reactie