NARS Soft Matte Complete concealer review

door Daphne - verdraaid mooi
nars soft matte complete concealer review-1

Mijn all-time favorite (en vooral redder in nood bij mijn extreem donkere kringen) is de NARS Radiant Creamy Concealer. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik al minstens tien flacons heb opgemaakt. Het zusje ervan, de Soft Matte Complete concealer, had ik nog niet geprobeerd. Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en bestelde die variant in precies dezelfde kleur als de creamy variant. Daarom lees je hier de NARS Soft Matte Complete concealer review in de kleur Chantilly.

Het potje heeft de voor NARS kenmerkende matzwarte deksel en het potje zelf is van kunststof. Reinig je handen goed voor je het potje dichtdraait, want anders wordt hij snel wat smoezelig. Je ontvangt de concealer in een kartonnen doosje met daarop meer informatie en de bestanddelen.

nars soft matte complete concealer review

De formule is verrijkt met collageen-stimulerende peptiden en hyaluronzuur, die de zichtbaarheid van rimpels en grove poriën verminderen en je huid er zachter en gladder uit laat zien. Je huid wordt beschermd door een beschermende cocktail van vitamine A, C en E. Olie en parfum zit niet in de concealer. Wel bevat het siliconen onder de naam Dimethicone en staat als nummer één ingrediënt op de lijst. Door dit ingrediënt voelt je huid glad en zacht aan en zorgt het dus voor een egale basis. Aan de andere kant sluit het je huid ook af en kunnen je poriën sneller verstopt raken.

nars soft matte complete concealer review-2

Aangezien ik zelf niet snel naar een winkel kan (corona of geen corona) en ik een online NARS  masterclass had, vroeg ik of de kleuren overeen kwamen met elkaar. En ja, die zouden overeen moeten komen met elkaar. Daarom zie je op de afbeelding hieronder de swatch van beide concealers in de kleur Chantilly. Links van de matte complete variant en rechts de radiant creamy variant. Helaas komen de kleuren dus totaal niet overeen. Ze zijn allebei de lichtste tint van beide lijnen, maar de creamy kleur is vele malen lichter. Beiden zouden geschikt zijn voor lichte huidtinten met neutrale ondertonen. Toch lijkt de creamy variant veel neutraler van kleur te zijn. Buitenom de kleurtinten is de dekking wel top met slechts één veeg. 

nars soft matte complete concealer swatch 1 chantilly

NARS raadt op haar website aan om de concealer op je huid te laten drogen om te zien welke kleur de perfecte match is voor jouw teint. Ze zeggen daarbij dat de kleuren per formule enigszins variëren. Dat is afhankelijk van de dekking en finish. Daar staat dus wel de juiste informatie bij!

Look & review NARS Soft Matte Complete concealer

NARS zegt dat de concealer hoogwaardig corrigerend is en een soft-focus werking heeft. Het vervaagt onvolmaaktheden meteen, strijkt een oneffen textuur glad en camoufleert donkere plekjes, kringen onder de ogen, roodheid en puistjes. De formule is matterend en heeft een gewichtloze, natuurlijk matte finish. Daarnaast bevat de structuur geavanceerde poederdeeltjes die een vlak, langhoudend laagje op het huidoppervlak leggen zonder in de fijne lijntjes of poriën op te hopen.

Hieronder vind je twee foto’s. Op de eerste foto draag ik geen concealer en op de tweede foto bracht ik de NARS concealer aan.

nars soft matte complete concealer swatch 1 chantilly-1 nars soft matte complete concealer swatch 1 chantilly-2

Qua kleur valt me de concealer meer dan mee en is het een onwijs goede match! Ik breng de concealer aan met een kwastje en dat werkt erg fijn. Het valt makkelijk en egaal te blenden en met weinig product creëer je een volledige dekking. Mijn huid is zacht en glad en het resultaat is langhoudend. Gedurende de dag zou ik het wel wat bijwerken, omdat die dominante donkere kringen dan weer wat terugkomen.

Met de Radiant Creamy concealer krijg je een wat natuurlijker resultaat door de stralende en verhelderende finish, want de Soft Matte Complete concealer is natuurlijk matterend. Aan de andere kant heb je met de matte variant een stuk minder product nodig én het trekt veel minder snel in de fijne lijntjes onder de ogen. Waardoor het lijkt alsof je minder make-up hebt aangebracht op je gezicht en het zo natuurlijker oogt. Ik denk dat ik gewoon per dag kijk waar ik zin in heb en wat op dat moment het beste bij me past, want ik vind het allebei echt aanraders! Ik match ze zelfs wel eens en dat gaat ook prima.

De NARS Soft Matte Complete concealer is verkrijgbaar bij de Bijenkorf voor € 30,00 | 6,2 gram in zestien tinten. Het is dermatologisch en oftalmologisch getest en niet-comedogeen.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie