Nagellak trends najaar 2023

door Daphne - verdraaid mooi
nagellak trends najaar 2023 nail polish

Na een zomer met vooral knalkleuren op mijn nagels gedragen te hebben, merk ik dat ik echt toe ben aan diepe, warme tinten die passen bij het herfstseizoen. Toch zijn dat niet de enige kleuren die je dit najaar gaat zien. Daarom laat ik je in dit artikel de nagellak trends van het najaar 2023 zien met juist ook hele lichte tinten.

Typische herfstkleuren 

nagellak trends najaar 2023 herfstkleuren bruine nagellak tint

Denk je aan de herfst, dan denk je aan rondfladderende bladeren in de meest prachtige kleuren geel, oranje, rood en bruin. Al die kleuren komen dit najaar terug, met de bruine nagellak als de grootste trendkleur. Die is laatste jaren toch wel mijn favoriet geworden naast het klassieke rood. Het is vaak een warme kleur bij elke outfit en iedere gelegenheid past én net wat zachter is dan traditioneel zwart. Dit najaar kan je eigenlijk niet mis grijpen, want alle tinten bruin zijn een goede keus.

Milky white & soft pink

nagellak trends najaar 2023 milky white soft pink swatch essie ballet slippers

Milky white tinten zagen we de afgelopen seizoenen al regelmatig voorbij komen, waarbij Hailey Bieber’s Glazed Donut nagels vaak als inspiratie gebruikt werd. Dit najaar wordt daar een druppeltje kleur aan toegevoegd. Nog wel met de transparante sheer finish, maar dan bijvoorbeeld met een vleugje roze, paars of zelfs geel. De wereldwijd bekende essie nagellak in de kleur Ballet Slippers past toevallig helemaal bij deze trend. Het schijnt dat dit de go-to kleur was van Queen Elizabeth. De in het najaar gelanceerde CATRICE Sheer Beauties lijn bevat ook een variatie van sheer finishes met diverse ondertonen. Ik swatchte en testte de kleur 030 Kiss The Miss die perfect bij de soft pink trend past. Binnenkort lees je daar de volledige review over!

50 shades of red | wijnrood

nagellak trends najaar 2023 wijnrode nagellak rood

Je komt dit najaar alle tinten rood tegen, maar een wijnrode nagellak is hierin toch wel de tijdloze, elegante tint die bij elke gelegenheid past en ik denk ook wel iedereen in haar stash heeft. Ik weet niet of mijn collectie stopt bij die 50 tinten, want ik heb stiekem echt teveel rode nagellak. De felle tinten heb ik afgelopen zomer ontelbaar vaak gedragen, maar de wijnrode essie Bordeaux is een warme classy tint die ik je echt aanraad dit najaar.

Kobalt blauw & French manicure

nagellak trends najaar 2023 kobalt blauw french manicure kleur

Kobalt blauw was afgelopen seizoenen al een enorme trend kleur en dat blijft onveranderd deze herfst. Doordat een vrij opvallende tint is, kun je hem ook gebruiken bij een French manicure. Die klassieke, witte tip zie je namelijk nauwelijks meer, maar gekleurde varianten (en zelfs chrome!) des te meer. Zorg er wel voor dat je een goede top coat aanbrengt, zodat je manicure niet snel chipt en de wat dikkere overgang van de gekleurde lijn niet opvalt. Ik vind zelf de CATRICE Maxi Stay Gel Top Coat een enorme aanrader dankzij haar onwijs opvallende glans.

Welke trend spreekt jou het meest aan?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Matanja 18 oktober 2023 - 08:38

Ik vind de bruine kleur op je middelvinger wel mooi en de Essie wijnrode kleur….
De French manicure heb je ook mooi gedaan maar de blauwe kleur is Te fel voor mezelf helaas, maar mooi is het wel!!

Reply

Plaats een reactie