N.A.E. bar review

door Daphne - verdraaid mooi
n.a.e. bar review-2

Het wordt steeds normaler om zo min mogelijk plastic te gebruiken. Zelfs bij douche- en verzorgingsproducten is dat al goed mogelijk, zoals bij diverse producten van het Italiaanse merk N.A.E. die ik vandaag ga testen. Je leest daarom hier de N.A.E. bar review met de shampoo bar, gentle face bar en de moisturizing body bar.

n.a.e. bar review

N.A.E. bestaat uit lijnen met gezichtsreiniging, gezichtsverzorging, douchegel, body bars en shampoo bars. De formules zijn vegan en door Ecocerts biologisch gecertificeerd. Ze bevatten minstens 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong én alle verpakkingen zijn duurzaam. De kartonnen verpakking is namelijk van karton met een FSC keurmerk. Verder geeft N.A.E. aan dat de producten geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

N.A.E. Semplicità Shampoo Bar review

Deze shampoo is gemaakt met biologische rijst en lavendelextract en geschikt voor normaal haar. Het bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en voor 36% uit biologische ingrediënten. Het enige wat ik jammer vind, is dat er SLS in het product zit. Ik had dit ingrediënt bij zo’n natuurlijk product graag niet terug gezien.

n.a.e. semplicita shampoo bar review

De shampoo bar is goed voor 30 tot 50 wasbeurten en staat daarmee gelijk aan twee flessen shampoo van 250 ml. Ik denk wel dat dit aan de lengte van je haar ligt hoe lang je ermee kunt doen. Het reinigt volgens N.A.E. je haar zonder te verzwaren, is rijk aan schuim en vrij van siliconen en kunstmatige kleurstoffen.

n.a.e. semplicita shampoo bar review-2

Je gebruikt de shampoo door eerst je haar en de bar goed nat te maken.  Dan kun je kiezen uit twee manieren. Of je brengt de bar rechtstreeks op je haar aan en beweeg het op je hoofdhuid heen en weer. Of je beweegt de bar tussen je handen tot het schuimt en brengt het sop dan aan op je haren vanaf de haarwortels. Dan spoel je je haar uit tot al het schuim verdwenen is, net zoals bij een reguliere shampoo.

n.a.e. semplicita shampoo bar review-1

De shampoo ruikt naar lavendel. Het schuimt goed en beide manieren van aanbrengen werken prima. Voor bovenop mijn hoofd breng ik de bar vooral rechtstreeks aan, maar bij mijn oren en achterhoofd vind ik het fijner om het schuim met mijn handen aan te brengen. Tijdens het aanbrengen voelt de zeep heel zacht aan. Zodra je het uitspoelt, is het zachte verdwenen en voelt het juist wat stug en stroef aan. Dat gevoel is even wennen als je heerlijk, zachte shampoos gewend bent, maar je krijgt er wel veel volume door. Het zou fijn zijn als N.A.E. ook een conditioner bar maakt, want daar gebruik ik nog wel mijn reguliere conditioner in een fles voor.

De N.A.E. Semplicità Shampoo Bar kost € 7,99 – 85 gram.

N.A.E. Idratazione Moisturizing Body Bar review

Deze zeep bar is hydraterend en gemaakt met biologische vijgen- en hibiscusextract. Het bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten en voor 77% uit biologische ingrediënten.

n.a.e. idratazione moisturizing body bar review

De body bar is goed voor 50 tot 60 wasbeurten en staat daarmee gelijk aan drie flessen douchegel van 200 ml. Echt bizar hoe lang je met zo’n blokje zou kunnen doen. Scheelt trouwens ook veel kastruimte. 😉

n.a.e. idratazione moisturizing body bar review-2

Je gebruikt de body bar door je huid eerst nat te maken. Dan maak je de bar nat en beweeg je het over je lichaam. Vervolgens spoel je je huid af tot het water helder is.

n.a.e. idratazione moisturizing body bar review-1

De body bar ruikt heel fruitig en daarom friszoet. Ik gebruik altijd een washandje voor het insoppen van mijn lichaam en daarom heb ik de body bar net wat anders gebruikt. Ik heb het zeepje meerdere malen over mijn washandje gewreven tot er voldoende sop ontstaan was. Mijn huid voelt heerlijk schoon aan en zeker niet droog. Ook hier voelt de huid wat stroef aan, net als bij de shampoo bar. Net als een normale, ouderwetse zeep. Dat is een kwestie van gewenning, maar zeker niet vervelend.

De N.A.E. Idratazoine Moisturizing Body Bar kost € 6,49.

N.A.E. Purezza Gentle Face Bar review

De gezicht bar bestaat voor 99% uit natuurlijke ingrediënten en voor 77% uit biologische ingrediënten.

n.a.e. purezza gentle face bar review

De face bar is goed voor 50 wasbeurten en staat daarmee gelijk aan twee tubes gezichtscrème van 150 ml. Het verwijdert volgens N.A.E. onzuiverheden en make-up zonder je huid uit te drogen. Daarnaast maakt het schuim je huid zacht en geeft het een zijdezacht gevoel.

n.a.e. purezza gentle face bar review-2

Je gebruikt de face bar door eerst je gezicht nat te maken. Dan wrijf je de zeep of zachtjes over je gezicht, of je laat het eerst tussen je handen bewegen tot het schuimt en dan breng je het pas aan met je handen op het gezicht. Breng het in beide gevallen aan met draaiende bewegingen en masseer de zeep zachtjes in je huid. Spoel je gezicht dan af met lauwwarm water.

n.a.e. purezza gentle face bar review-1

De face bar is niet geschikt voor de ogen, dus die moet je vermijden bij het reinigen van je gezicht. Daar zit dan ook gelijk mijn struikelblok. De meeste make-up zit bij mij vooral op en rond mijn ogen. Mijn gezichtsmake-up is minimaal. Als ik dan toch mijn oogmake-up al met een apart product moet reinigen, gaat het eigenlijk in één moeite door om met datzelfde product ook de rest van mijn gezicht te reinigen. Daarom heb ik dit product aan mijn vriend gegeven, die niet met deze uitdaging zit. Hij vind de face bar fijn en heeft het gevoel dat zijn gezicht goed gereinigd wordt. Het voelt na gebruik niet trekkerig of droog aan. Dat stugge blijft ook bij dit product trouwens wel, maar ik denk dat je dit bij elk zeepblokje zal hebben.

De N.A.E. Purezza Gentle Face Bar kost € 7,99.

n.a.e. bar review-1

Het zit nog niet in mijn systeem om een plastic fles uit de douche te vervangen door soap bars. Alleen door merken zoals N.A.E. wordt het al veel laagdrempeliger om in dat systeem te komen. N.A.E. is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Heb jij al eens een bar gebruikt?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

10 reacties

Bianca 3 februari 2020 - 07:05

Momenteel ben ik de shampoo bars aan het testen, maar ik weet nog niet of dit wel écht iets voor mij is 🙂

Reply
Edith-Sofia 3 februari 2020 - 12:41

Ik heb nog nooit een bar gebruikt. De producten klinken erg fijn alleen dat stroeve gevoel vind ik altijd zo naar met een blok handzeep. Het idee dat ik dat gevoel op mijn hoofd, lichaam of gezicht heb vind ik niet zo fijn, maar misschien gewoon eens proberen en wie weet valt het erg mee.

Reply
Tessa 3 februari 2020 - 15:50

Dat klinkt goed. Als mijn voorraad shampoo op is, dan ga ik zeker voor deze kijken

Reply
bychristiana 4 februari 2020 - 08:47

Andre gebruikt al jaren lang shampoo bars van Lush, die wil niets anders meer. Misschien dat dat stroeve gevoel ook komt doordat er geen siliconen in de bar zitten, als je dat niet gewend bent, voelt je haar inderdaad bijzonder stroef aan na het wassen.

Reply
Wanda 21 maart 2020 - 13:19

Ik gebruik de shampoo bar nu een paar maanden en het bevalt mij heel goed. Het is goed te doseren, met een fles valt er nogal eens wat op de grond of je schiet uit. Ik heb droog krullend haar en het voelt goed aan maar het zou inderdaad fijn zijn als er ook een conditioner bij komt. Nog een idee is een passende zeepdoos.

Reply
Mirjam 30 maart 2020 - 06:19

De NAE bar voor normaal haar schuimt bij mij totaal niet…. en geeft een dof resultaat na drogen. Er zijn betere shampoobars

Reply
Daphne - verdraaid mooi 30 maart 2020 - 12:06

Wat jammer dat het voor jou niet werkt! Gebruik je genoeg water en masseer je het lang genoeg in?

Reply
Lisa 12 mei 2020 - 11:25

Ik gebruik al een tijdje shampoobars tijdens het reizen, backpacken en kamperen. Voorheen waren ze alleen bij Lush te krijgen, maar gelukkig heeft Kruidvat en de DM (Duitse variant van het Kruidvat, met een zeer groot assortiment) sinds kort ook meerdere merken in hun assortiment. Ze houden langer, zijn minder zwaar en ze zijn handbagage proof. Momenteel ben ik de NAE facebar aan het testen. Het zou ideaal zijn als ik daardoor weer ruimte en gewicht kan winnen. Op reis vervang ik conditioner door Bio-Oil. Ook weer vanwege het gewicht, en ik heb gelukkig stijl, glad haar, waardoor de olie met kleine hoeveelheden hetzelfde effect heeft als een conditioner.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 26 mei 2020 - 13:44

Wat handig om conditioner te vervangen door bio-oil. Daar had ik nog nooit van gehoord en ga ik eens induiken! Hopelijk bevalt de face bar bij je!

Reply
Lady 24 augustus 2020 - 11:42

Zijn er ook producten voor droog krullend haar?

Reply

Plaats een reactie