Murad Essential-C Cleanser review

door Daphne - verdraaid mooi

Murad staat voor look better, live better en feel better. “Een gezonde en egale huid is een weerspiegeling van de totale gezondheid van het lichaam”, volgens Dr. Howard Murad en hij geeft een driedelig stappenplan voor zo’n mooiere, zichtbaar gezondere huid. Ik ga vandaag een product testen die bij stap 1 hoort, het reinigen. Daarom lees je hier de Murad Essential-C Cleanser review uit de environmental shield lijn.

Deze reinigingsgel helpt het oppervlakte vuil, de door omgevingsfactoren beschadigde huid en andere onzuiverheden te verwijderen en herstellen zonder de huid uit te drogen.

murad essential-c cleanser review-1

Op de afbeelding hierboven vind je alle bestanddelen, waarvan ik er een paar zal uitlichten. Het bevat allantoïne en panthenol om de door het milieu aangetaste huid te kalmeren. Vitamine C gaat schadelijke vrije radicalen tegen met het gepatenteerde Skin Repair System. Naast vitamine C bevat de cleanser ook vitamines A en E.

Gebruik & review Murad Essential-C Cleanser

Je gebruikt de cleanser ’s ochtends en ’s avonds door een kleine hoeveelheid te verdelen en inmasseren over een vochtig gezicht en hals. Dan spoel je het af met lauwwarm water en dep je de huid droog. Let op dat je het contact met je ogen vermijdt.

murad essential-c cleanser review-2

De cleanser zit verpakt in een kartonnen doos met daarop meer informatie en de bestanddelen. Let op dat de Nederlandse informatie aan de binnenkant van de doos staat. Het product zelf zit verpakt in een handige tube, waardoor je het product goed kunt doseren en hygiënisch kunt werken. De cleanser heeft een geltextuur met gouden bolletjes die gemakkelijk verdwijnen zodra je het in de huid masseert. Daarnaast ruikt het lekker fris met een vleugje citrus. Daarom vind ik het extra fijn om deze cleanser in de ochtend te gebruiken. Zo ben je gelijk wakker!

murad essential-c cleanser review-3

De geltextuur verdeelt zich gemakkelijk over de huid, maar schuimt bijna niet. Direct een teken dat er geen SLS of SLES in het product zit, maar het veel mildere en niet irriterende DLS. Het hoeft niet te schuimen om een goed reinigend product te zijn! Vermeng je het met water, dan schuimt het licht. Ook met water kun je het gemakkelijk van je huid verwijderen, zonder dat er een laagje blijft liggen op de huid. Mijn huid voelt schoon, fris en zacht aan. Het droogt niet heel erg uit en mijn huid voelt niet trekkerig, maar het is wel fijn (en belangrijk) om een goede moisturizer te gebruiken na het reinigen van de huid.

De Murad Essential-C Cleanser is verkrijgbaar op lookfantastic.nl voor € 46,45 – 200 ml.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Natascha - Beautyopinie 5 augustus 2020 - 16:04

Wat een leuk product! Ik ken het merk eerlijk gezegd nog helemaal niet, ga ik even onthouden 🙂

Reply
bychristiana 10 augustus 2020 - 09:51

Ik heb in het verleden eens een crème van Murad gebruikt, die vond ik ook wel erg fijn!

Reply

Plaats een reactie