MUA lipstick review | 100% vegan & cruelty free

door Daphne - verdraaid mooi
mua-matte-lipstick-review

MUA heeft met de Straight Talkin’ Lips range vier nieuwe en verbeterde lipcollecties uitgebracht met verschillende intense, trendy kleuren. Stem de tinten en finishes af naar waar jij zin in hebt, zoals fluweel, mat of satin. Ik laat je verschillende tinten uit twee van de vier collecties zien en geef je mijn mening. Daarom lees je hier de MUA lipstick review.

mua-matte-lipstick-review-3

MUA Velvet Lipstick Matte Finish review

De MUA Velvet Lipsticks met een smooth matte finish hebben volgens het merk een volledige dekking, zijn hoog gepigmenteerd en hebben een matte afwerking.

mua-velvet-matte-lipstick-review-2

Het is zeker geen basic, rechttoe rechtaan lipstick. Het heeft namelijk de vorm van een kristallen kogel. Volgens MUA is dit uniek ontwerp van de lipstick ideaal voor een ultieme precisie.

mua-velvet-matte-lipstick-review-1

Ik heb niet het gevoel dat ik een budgetproof lipstick in mijn handen heb. Het heeft namelijk een vrij zware en stevige huls. Zo oogt de lipstick robuust en luxe. Stiekem vind ik ze veel weg hebben van de MAC Lipstensity Lipsticks. Die hebben ook dezelfde vorm, de gekleurde dop en voelen even zwaar en luxe aan. Alleen de prijs komt totaal niet overeen natuurlijk. De vorm van de lipstick maakt het luxe plaatje natuurlijk helemaal af.

mua-velvet-matte-lipstick-swatch-review

De MUA Velvet Lipstick Matte Finish bestaat in totaal uit negen tinten, waarvan ik je drie tinten laat zien. Van links naar rechts: Stiletto – Diva – Couture. Alle tinten swatchen vrij stug, wat duidt op de matte finish. Daarbij blijven dit soort lipsticks, die zo swatchen, vaak lang zitten. MUA doet daar geen uitspraken over, maar dat ga ik natuurlijk wel voor je testen.

Stiletto

mua-velvet-matte-lipstick-swatch-Stiletto-review-1

Stiletto is een prachtige, vuurrode lipstick.  Het heeft een warme, maar geen oranje ondertoon en dat vind ik zelf het mooist. Deze tint kan altijd, maar in het najaar en richting de feestdagen vind ik het een extra mooie en passende tint. Verder heeft de lipstick een egale, matte dekking en brengt snel aan.

mua-velvet-matte-lipstick-swatch-Stiletto-review

Hieronder zie je een foto van de lipstick, nadat ik deze vier uur op mijn lippen gedragen heb én ondertussen gegeten heb. Eet je in die periode niet, dan blijft de lipstick nog wel wat langer zitten, maar nu is het er al behoorlijk afgesleten.

Als je de lipstick na het eten wilt bijwerken, dan gaat dat vlot. Je kunt namelijk gemakkelijk over de ‘oude’ lipstick heen smeren, zonder dat het een knoeiboel wordt. Door de vorm kun je precieze lijnen tekenen, dus ook onderweg ben jij in no time weer klaar!

Diva

mua-velvet-matte-lipstick-swatch-Diva-review-1

Diva is een chique bordeauxrode tint en matcht perfect met mijn donkergroene trui. Ik vind een kleur als deze niet alleen chique, maar ook sexy. Het is een intense kleur met een goede dekking.

mua-velvet-matte-lipstick-swatch-Diva-review

Couture

mua-velvet-matte-lipstick-swatch-couture-review-1

Couture is een rozepaarse tint met een wat koelere ondertoon. Heel mooi ook weer voor de herfst en matcht bij veel ooglooks. Gek genoeg was het lastiger om deze lipstick aan te brengen dan de andere varianten. Je moet dus net wat meer geduld hebben voor een mooie en egale dekking, maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn!

mua-velvet-matte-lipstick-swatch-couture-review

De vorm van de lipstick is niet alleen prachtig, maar werkt ook nog eens heel goed om de lipstick mooi aan te brengen en strakke lijnen te trekken bij de lipcontouren. De lipsticks hebben een egale, matte finish en voelen prettig aan op de lippen. Ze blijven ook nog eens lang mooi op de lippen zitten door de wat stroevere textuur. Kortom: niet alleen een mooie lipstick om te zien, maar ook een fijne lipstick om te dragen!

mua-velvet-matte-lipstick-review

De MUA Velvet Lipstick Matte Finish is verkrijgbaar in negen kleuren voor € 3,99 per stuk.

MUA Matte Lipstick review

De MUA Matte Lipsticks hebben een, zoals de naam al zegt, matte afwerking. Volgens het merk zijn deze lipsticks eenvoudig aan te brengen en hebben ze kleuren voor elke gelegenheid.

mua-matte-lipstick-review-2

Deze lipstick ziet er behoorlijk wat simpeler uit dan de eerder geteste lipsticks hierboven, maar je betaalt ook twee euro minder voor deze variant. Het heeft een zwarte, glanzende en simpele huls en is erg licht. Ik geef er zelf niet om dat het goedkoop oogt en aanvoelt, want het gaat immers om de binnenkant.

mua-matte-lipstick-swatch-review

De MUA Matte Lipstick bestaat in totaal uit negen tinten, waarvan ik je tint Heartfelt laat zien. Dit is een warme, nudetint. De kleur komt trouwens op mijn arm wat warmer over dan op de lippen. Ook hier geeft MUA geen belofte over de houdbaarheid ervan, maar die ga ik weer wel voor je testen.

Als je de lipstick net aangebracht heb, is de finish nog redelijk glanzend. Dat verdwijnt vrij snel en dan wordt de lipstick omgetoverd naar een matte finish. Op de foto hieronder heb ik de lipstick al vier uur op, maar zit het nog perfect! Ik moet er wel bij zeggen dat ik in de tussentijd nog niet gegeten had en dat scheelt een hoop. Eet je wel, dan slijt de lipstick wat sneller, maar dat is naderhand ook snel bij te werken.

Deze variant glijdt wat makkelijker over de lippen dan de Velvet Lipstick Matte Finish, maar dat doet niet af aan de houdbaarheid. De warme kleur past overal bij en is op te bouwen naar de gewenste dekking.

mua-matte-lipstick-swatch-heartfelt-review

Alle vier de lipcollecties zijn 100% vegan en 100% cruelty free en altijd vrij van sulfaten en parabenen. Buitenom de collecties die ik je heb laten zien, kun je ook kiezen uit negen tinten uit de Satin lipsticks collectie en uit twaalf tinten uit de Velvet Matte Liquid Lip collectie.

Deze nieuwe MUA lipstick collecties zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Kruidvat en op Kruidvat.nl.

mua-velvet-matte-lipstick-review-3

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

7 reacties

gea 7 november 2019 - 09:20

wat een prachtige kleuren zitten er tussen.

Reply
Tessa 7 november 2019 - 12:49

De vorm van de MUA Velvet Lipstick Matte Finish vind ik bijzonder en erg mooi

Reply
Natascha - Beautyopinie 7 november 2019 - 14:50

Wat een leuke kleurtjes! Enne, jou staat ook echt alles he 🙂

Reply
bychristiana 7 november 2019 - 18:47

Alle kleuren staan je prachtig. Ik vind het zelf moeilijk kiezen tussen Couture en Diva;-)

Reply
Wanda 11 november 2019 - 12:02

Ik gebruik niet vaak lippenstift maar die laatste vind ik qua kleur wel heel erg mooi en zeker ook een hele warme tint hebben.

Reply
Deb 11 november 2019 - 16:56

Heel mooi! Vooral Couture vind ik een hele mooie kleur. Die velvet lipsticks doen me qua vormgeving enorm denken aan de nieuwe L’Absolu Rouge Ruby Cream lipsticks van Lancome. Die hebben de vorm van een robijn. Moet je voor de grap maar eens kijken.

Reply
Georgina Lifestyle 11 november 2019 - 22:02

Mooie kleuren, staan je ook goed. Helaas kan ik niet meer tegen lippenstift, krijg er opgezwollen lippen door.

Reply

Plaats een reactie