Moroccanoil volume review | shampoo, conditioner, mousse, root boost

door Daphne - verdraaid mooi
moroccanoil volume review-1

Als er één merk haarproducten is waar ik tot nu toe alleen nog maar positieve verhalen over gehoord heb, is het wel Moroccanoil. Ik was daarom onwijs blij dat ik dit merk mocht testen en ik koos voor producten uit de volume lijn. Mijn struggle met lang haar is toch wel om mijn coupe volumineus te houden. Daarom lees je hier de Moroccanoil volume review met de shampoo, conditioner, mousse een root boost.

Moroccanoil staat bekend om haar prijswinnende formules met voedende arganolie, dat zorgt voor een perfecte gladheid en een betere doorkambaarheid van het haar. In combinatie met de kruidige, amberachtige aroma’s die samensmelten met zoete bloemen wanneer je de dop van een Moroccanoil product opendraait. Alle producten zijn vrij van parabenen. Wel bevatten sommige producten siliconen om je haar te beschermen bij het stijlen met hitte en tegen vochtverlies. Daarnaast versterkt het de glans, gladheid en handelbaarheid van het haar.

moroccanoil volume review

De lijn die ik test, is de volume lijn. Die geeft normaal tot fijn haar een volumeboost, zonder dat het zwaarder wordt. Je kunt alle producten die ik vandaag aan je laat zien los kopen bij salontopper.nl, maar de webshop heeft ook verschillende giftsets, waaronder de giftset op de afbeelding hierboven. Daarin vind je een 250 ml shampoo, 250 ml conditioner en 75 ml root boost voor slechts € 55,30, terwijl de producten los een waarde hebben van € 65,10. Zo’n geschenkdoos is natuurlijk ook leuk om cadeau te geven!

Moroccanoil Extra Volume shampoo & conditioner

De Extra Volume shampoo en conditioner bevatten antioxidantrijke arganolie om het haar te voeden, ontwarren en om volume terug in het haar te brengen. Het lindebloesemextract maakt het haar op natuurlijke wijze dikker, zodat het haar er voller uitziet en meer body krijgt. Daarnaast maken ze het haar beter handelbaar, zodat het makkelijker in model te brengen is. Wat ik zelf belangrijk vind bij de conditioner, is dat het het haar verdikt en fijn haar meer body, volume en glans geeft zonder het haar te verzwaren. Heb je je haar gekleurd? Dan kun je alsnog de shampoo en conditioner gebruiken, want het is kleurveilig. Ook bevatten de items geen sulfaat, fosfaat en parabenen.

moroccanoil extra volume shampoo conditioner review

Je gebruikt de shampoo door een kleine hoeveelheid aan te brengen en te verdelen over nat haar. Je activeert de shampoo door het haar goed nat te maken. Zo creëer je een rijke, luxueuze schuimlaag. Dan spoel je het uit en herhaal je het nog eens als dat nodig is. De conditioner verdeel je vanaf halverwege het haar tot aan de haarpunten. Dan laat je het zo’n één tot twee minuten intrekken en spoel je het zorgvuldig uit.

moroccanoil extra volume shampoo conditioner review-1

Review Moroccanoil Extra Volume shampoo & conditioner

De shampoo voelt al bij het aanbrengen en inmasseren stroef en stug aan en dat maakt het direct anders dan alle andere shampoos die ik tot nu toe getest heb. Het schuimt niet direct, maar verdeelt zich alsnog goed over het haar (zorg er dus wel voor dat je haar goed nat is!) en begint dan wel goed te schuimen. Ik pakte de eerste keer veel te veel, want je hebt (ook met lang haar) helemaal niet veel nodig voor een heel goed resultaat. Ook na het uitspoelen blijft je haar stroef en stug aanvoelen en dat ervaar ik als iets positiefs. Zonder wat structuur in je haar te creëren, zal je haar namelijk veel sneller haar volume verliezen.

moroccanoil extra volume shampoo conditioner review-2

Wees niet bang dat je door de shampoo met geen mogelijkheid meer door je haar zult komen, want de conditioner helpt je daar bij. Ook daar heb je maar weinig van nodig en maakt je haar, in tegenstelling tot de shampoo, wel heel zacht. Ik bracht het niet helemaal aan tot de aanzet van mijn haar, omdat ik daar die structuur niet wil verliezen. Ik laat de conditioner als het ware door mijn haar glijden en laat het dan een paar minuten intrekken. Daarna kon ik alle klitten uit mijn haar krijgen door simpelweg met mijn vingers door het haar te gaan. Wat een goed effect!

moroccanoil volumizing mousse root boost review

Nadat ik na het douchen mijn handdoek droge haar uit ging borstelen, hoefde ik praktisch niets te doen. Mijn borstel gleed door mijn haar en binnen een paar tellen was mijn hele haar geborsteld, zonder getrek en zonder gekke klitten. Wat me toen vooral ook opviel was de luchtigheid van mijn haar. Het voelde zo licht en onwijs zacht aan, maar wel nog met voldoende structuur bij de aanzet.

De Moroccanoil Extra Volume shampoo & conditioner zijn verkrijgbaar in een 70 ml en 250 ml variant voor € 9,80 en € 25,80.

Moroccanoil Volumizing mousse & root boost

Om het haar verder te verzorgen en stijlen na het wassen, gebruikte ik twee stijlingproducten van Moroccanoil. De Volumizing Mousse geeft fijn, slap haar body en flexibele versteviging. De gewichtloze formule creëert volgens Moroccanoil natuurlijke, soepele styling met veerkracht en volume zonder te plakken. Waar andere producten gaan schilferen zodra het haar opnieuw in model wordt gebracht, zorgt het ‘geheugen’ van de lichtgewicht polymeren in de mousse dat het haar langer en perfect in model blijft.

moroccanoil volumizing mousse root boost review-1

De Root Boost geeft diepgaand volume en lift, waardoor een krachtige gestructureerde basis wordt gecreëerd voordat hittestyling op het haar wordt toegepast. De antioxidantrijke arganolie, dat natuurlijk in elk Moroccanoil product zit, geeft langdurige structuur, body en beweging. Beide producten bevatten antistatische elementen voor een zijdezachte afwerking.

moroccanoil volumizing mousse root boost review-2

De mousse gebruik je door de bus eerst goed te schudden. Dan richt je de schuimkop naar beneden en verdeel je een handvol mousse gelijkmatig over gewassen, handdoekdroog haar. Kam je haar daarna door voor een goede verspreiding. De root boost breng je ook aan op handdoekdroog haar door rechtstreeks op de haaraanzet te sprayen. Dan til je het haar op en föhn je het in delen. Moroccanoil geeft zelf al als tip om de producten samen te gebruiken voor nog meer body en beweging. Precies wat ik ga doen!

moroccanoil volumizing mousse root boost review-3

Review Moroccanoil Volumizing mousse & root boost

Wanneer mijn haar handdoekdroog is, breng ik de mousse en de root boost aan. Dan föhn ik het totdat het nog maar licht vochtig is en laat ik de rest aan de lucht drogen. Daarna moet (althans, moet ik van mezelf) ik mijn haar stijlen om het haar pluisvrij en in model te krijgen. Alleen leek mijn haar al gestijld door de producten zelf! Mijn haar voelt bizar zacht aan en is compleet pluisvrij. Het is dat ik mijn haar echt in een bepaald model wil hebben, want om de pluis kwijt te raken, heb ik namelijk geen stijltang meer nodig. Daarbij wordt mijn haar niet hard of plakkerig door de mousse, juist het tegenovergestelde.

moroccanoil volumizing mousse root boost review-4

Waar de mousse echt een verlengstuk is van de shampoo en conditioner, zie ik de root boost een extraatje voor de haaraanzet. Dat maakt het haar weer net wat stugger, waardoor het volume daar beter blijft zitten. Als ik aan volume creëren denk, dan richt ik mij vooral eigenlijk op de haaraanzet. Alleen wat ik bij deze lijn gemerkt heb, is dat de producten je volledige coupe meer volume geven. Mijn haar voelt luchtiger en daarom ook lichter aan en is onwijs makkelijk te stijlen. Ik heb mijn haar in lange tijd niet meer zo snel in model kunnen brengen. Het is onwijs glad een zacht, maar de producten maken het haar niet slap.

De Moroccanoil Volumizing mousse is verkrijgbaar in een 250 ml variant voor € 27,90 en de Moroccanoil Root Boost is verkrijgbaar in een 75 ml en 250 ml variant voor € 13,50 en € 29,90.

De Moroccanoil Volume lijn en andere lijnen van het merk zijn verkrijgbaar op Salontopper.nl.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Deb 28 juli 2020 - 14:57

Ik heb de haarolie gehad van Moroccanoil en wat me nog is bijgebleven is die fantastische geur. Volgens mij is het de signature geur van het merk. Verder nog geen andere producten geprobeerd van het merk, maar dat wil ik zeker eens gaan doen.

Reply
bychristiana 29 juli 2020 - 08:30

Ik heb inderdaad ook wel eens haarverzorging van het merk gebruikt, en net als Deb herinner ik me ook nog steeds die super lekkere geur! Ik kan vaak nog meer genieten van een shampoo die lekker ruikt dan van een douchegel die lekker ruikt!

Reply

Plaats een reactie