Mitomo Camellia & Matcha sheet mask review

door Daphne - verdraaid mooi
mitomo-camellia-matcha-sheet-mask-review

Tijdens de Beauty Trade Special werd mijn oog getrokken naar een wand vol met sheet masks van Mitomo. Dit is een Japans beautymerk die sheetmasks heeft voor alle huidtypen en huidcondities. Ik moet eerlijk zeggen dat ik uit de wand het masker gekozen heb die er voor mij het mooist uit zag, maar wel zou hydrateren, namelijk de Mitomo Camellia & Matcha sheet mask. Dit masker ga ik testen en natuurlijk kan een ‘prachtige’ selfie met het masker niet ontbreken.

mitomo-camellia-matcha-sheet-mask-review-2

Het Mitomo Camellia & Matcha sheet mask is onderdeel van de Ukiyo-E collectie. Kenmerkend aan deze collectie zijn de prachtige afbeeldingen van Japanse dames aan de voorzijde van de maskers.

In het masker zit onder andere Camellia olie en Matcha poeder. Camellia olie is rijk aan oliezuur, vitamine A, B, D en E en voedende omega 3, 6 en 9. Het oliezuur kan snel in de onderste laag van de huid binnendringen en een beschermende laag op het huidoppervlak vormen. Het bevordert de celvernieuwing en werkt heel hydraterend. Verder zijn de thee-polyfenolen in de Matcha poeder goede remmers van tyrosinase en catalase, die huidsproeten en bruine vlekjes veroorzaken. Hierdoor wordt de aanmaak van plaques en pigment effectief geremd.
mitomo-camellia-matcha-sheet-mask-review-1

De afbeeldingen op de achterzijde van de verpakking geven al aan hoe je het masker moet gebruiken. Je moet namelijk eerst je huid reinigen. Daarna haal je het masker uit de verpakking, vouw je het uit en breng je het masker aan op je gezicht. Na 20 tot 30 minuten verwijder je het masker en masseer je het gezicht in met het resterende serum.

Look & review Mitomo Camellia & Matcha sheet mask

Voor ik het masker zelf ga testen, wil ik natuurlijk weten wat de beloftes van Mitomo zijn met het gebruik van dit masker. Volgens Mitomo beschikt het masker over een unieke technologie, die direct zorgt voor een intens hydraterend gevoel en een zacht aanvoelende huid. Daarom zou het masker de huid zijn ideale vochtgehalte van binnenhuid herstellen. Ook zou het masker ervoor zorgen dat je huid veel elastischer, helderder en jonger wordt en je de huid van stress verlost. Ik verwacht niet dat ik het laatste na één keer gebruik zal kunnen ervaren, maar de andere beloftes zou ik wel direct moeten kunnen ervaren vind ik.

mitomo-camellia-matcha-sheet-mask-review-4

Wauw wat is het masker breed! Echt ideaal voor verschillende vormen. Ik heb aan de zijkant best wat over zoals je op de foto kunt zien, dus moet je nagaan hoe breed gezicht je kunt hebben voor dit masker! Daarnaast zijn veel sheet masks niet gemaakt voor mensen met diepliggende ogen, voor mij dus. Alleen heeft dit sheet mask onder de ogen een extra lapje, waardoor je het zelf goed rond je ogen kunt vormen. Zo is het masker dus geschikt voor iedere oogvorm. Ik heb al heel wat sheet masks getest, maar dit kom ik voor het eerst tegen. Ik (en vooral de huid rond mijn ogen) ben er heel blij mee.

Als je het masker net uit de verpakking haalt, is het heel nat. Er zit dus genoeg serum in, waardoor je het ook op je hals kunt  aanbrengen. Ook na het verwijderen van het masker, zit er nog veel serum op mijn huid wat ik in kan masseren. Daarom is het masker zeker intens hydraterend en mijn huid voelt absoluut zacht aan. Ook uren na het masker. Daarom is het masker sowieso geschikt voor de droge huidjes als je het mij vraagt, maar ook voor mijn ‘normale’ huid.

Het Mitomo Camellia & Matcha sheet mask is te koop via de webshop van Mitomo voor € 6,95. Toevallig is dit masker tijdelijk uitverkocht, maar er zijn nog genoeg prachtige maskers direct leverbaar.

mitomo-camellia-matcha-sheet-mask-review-3

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

10 reacties

Tessa 9 mei 2019 - 12:01

wat een geweldige verpakking. zelf gebruik ik altijd de maskers van DM

Reply
Marthe 10 mei 2019 - 08:12

Zo leuk! Zelf doe ik wel graag eens een masker, al maak ik er niet genoeg tijd voor.

Reply
Melissa 10 mei 2019 - 08:28

Wat zit die masker goed op de flap aan zijkant na. Ik ben dol op goede gezichtsmasker

Reply
lodi 10 mei 2019 - 08:44

De verpakking is geweldig, ik heb nog nooit een masker als dit gehad ( alleen klei maskers) maar dit lijkt me heel fijn en geeft ook niet zo veel rommel bij het afhalen.

Reply
Melanie Hoogvliet 10 mei 2019 - 09:10

Ik vind de verpakking van dit masker echt te gek! Ik ben zelf niet zo van de sheetmaskers maar voor de verpakking zou ik hem zeker kopen.

Reply
Felice Veenman 10 mei 2019 - 10:18

hahaha, wat een grappig masker. ik zou het bijna ook eens gaan proberen met dochterlief samen. dat lijkt me hilarisch

Reply
Nicole Orriëns 10 mei 2019 - 10:46

Hiervan vind ik de verpakking meteen hartstikke mooi! Alleen daarom zou ik het bijna kopen : )

Reply
Wanda 11 mei 2019 - 17:20

Een prachtige verpakking in ieder geval en de prijs is ook best te doen. Normaal gebruik ik vaak een gezichtsmasker van Nivea, maar misschien dit toch eens proberen…

Reply
Gea 12 mei 2019 - 21:05

Die verpakking alleen al is zo tof

Reply
Balou 13 mei 2019 - 21:03

Heerlijk soms een gezichtsmaskertje💕

Reply

Plaats een reactie