Mistero Milano gellak starterset review

door Daphne - verdraaid mooi
mistero milano gellak starterset review-1

Je handen zien al bijna een jaar af door het vele wassen en desinfecteren, maar dat is geen reden om je nagels niet te verzorgen. Ik bracht weer een mooie gellak manicure aan en deze keer met producten van Mistero Milano. Ik laat je de inhoud van de starterset zien, vertel je hoe je de manicure aan moet brengen, swatch drie tinten en geef je natuurlijk mijn mening. Daarom lees je hier de Mistero Milano gellak starterset review met de Explorer box met lamp.

Bij Mistero Milano vind je praktisch alles wat je nodig hebt voor een mooie manicure. Of je nu houdt van gellak of acryl of op zoek bent naar tools voor de perfecte manicure of nail art. De starterset die ik je hier laat zien kost € 80,00 excl. btw.

De starterset zit verpakt in een prachtige roze, kartonnen doos. Die is zo mooi en chique dat je de set ook gemakkelijk cadeau kan doen. Zodra je de deksel van de doos doet, kom je twee lagen producten tegen, die met een mooi papiertje van elkaar gescheiden zijn. Bovenop liggen de losse lakjes en daaronder de lamp met wat nageltools. Bij de set mag je zelf kiezen welke twee kleuren je erbij wilt hebben. Je kunt ook kiezen voor de standaard kleuren rood een nude. Ik koos natuurlijk zelf. In de starterset vind je de volgende items:

 • 24W UV/LED lamp
 • Standard nail prep
 • Delicato primer
 • Expert base
 • Quick top no wipe
 • Dissolvere remover
 • Detergente cleaner
 • Celstofdeppers 200 st.
 • Vijl 100/180 banaan
 • Buffervijl 240/240
 • Cuticle orange woodsticks
 • Twee kleuren nagellak

Nagels voorbereiden | gellak aanbrengen

Ik kan me goed voorstellen dat als je de set ontvangt en de prachtige kleuren ziet, je gelijk wilt beginnen met lakken. Alleen moet je je nagels, in tegenstelling tot gewone nagellak, goed voorbereiden om een optimale hechting te creëren. Je hebt de volgende items nodig om je nagels voor te bereiden: orange woodstick (houten bokkenpootje), beide vijlen, cleaner, nail prep en een primer.

mistero milano voorbereiden nagels gellak

Duw je nagelriemen terug met de orange woodstick en vijl je nagels in de gewenste vorm en lengte met de 100/180 vijl. Buffer dan de bovenkant van je nagels met de buffervijl, maak ze stofvrij met de cleaner en ontvet ze met de nail prep. Daarna begin je met het aanbrengen van de gellak producten en in de tussentijd is het erg belangrijk dat je je nagels niet meer aanraakt met je handen. Anders heb je de kans dat ze toch weer wat vettig worden en daarom de hechting niet optimaal meer is. De nail prep is namelijk een dehydrator, dat vocht uit het bovenste gedeelte van de nagelplaat verwijdert.

Voor de daadwerkelijke manicure heb je natuurlijk de lamp nodig. Daarnaast ook de base coat, het gewenste kleurtje en de top coat. Let op dat je bij iedere stap iets afstand houd van je nagelriemen. Ook is het belangrijk om de top van je nagels zorgvuldig af te lakken. Als je dat niet doet, kun je lak in beide gevallen gaan liften, waarbij er dus lucht onder je lak komt.

mistero milano gellak aanbrengen

Delicato primer

Het merk heeft diverse primers in het assortiment en in de starterset zit de Delicato primer, die ook geschikt is wanneer je zichtbare schade aan je nagelplaat hebt. Wanneer je de primer op je nagelplaat aanbrengt, ontstaat er een soort van kleverig tussenlaagje die de vorming van lucht en lifting minimaliseert. Je kunt het gewoon aan de lucht laten drogen.

Flexi base

De flexi base is een base coat, die heel flexibel en elastisch is. Het beweegt namelijk mee met de natuurlijke nagelplaat, zodat je geen last hebt van loslating bij broze of beschadigde nagels. Daarbij biedt de base een hoge bestendigheid tegen schade van buitenaf. Zo kun je extra lang genieten van je manicure. De toegevoegde UV-filters zorgen ervoor dat je nagels niet verkleuren. 

Ook zou de flexi base geschikt zijn om kleine verlengingen te maken van zo’n twee millimeter. Dat ga ik zelf niet doen. Bij een LED lamp moet je de base 30 tot 60 seconden uitharden en bij een UV lamp 120 tot 180 seconden. Daarna plakt je lak nog en dat klopt! Haal dat er ook zeker niet af.

Kleur

Dit is natuurlijk veruit de moeilijkste stap, want welke kleur ga je kiezen? Phoe! Eindelijk gelukt? Breng het dan mooi aan en laat het uitharden. Bij een LED lamp 30 tot 90 seconden en bij een UV lamp 120 seconden. Mistero Milano geeft zelf aan dat sommige tinten sterk gepigmenteerd zijn (meestal bij een donkere of dikke lak) en die mogelijk langer uit moeten harden. Speel daar dus zeker mee. Ik raad je ook zeker aan om liefst twee hele dunne laagjes te lakken dan één dikke laag. Verwijder ook hier het plakkerige laagje niet.

mistero milano kleuren

Quick top

Deze top coat heeft een hoge krasbestendigheid. De structuur is flexibel, die het probleem van barsten elimineert. Verder is de consistentie zo gemaakt dat het een glad oppervlak en een snelle applicatie garandeert. 

Bij een LED lamp moet je de top coat 60 tot 90 seconden uitharden en bij een UV lamp 120 seconden. Deze top coat is non sticky, dus neem je nagels na het verharden niet af. Voelen je nagels nog plakkerig aan, hard de nagels dan nog eens extra uit.

Gellak verwijderen | Dissolver remover

Voor het verwijderen van de lak heb je de remover en de celstofdeppers nodig. De remover verzacht gellak, waardoor je deze gemakkelijk kunt verwijderen. Daarnaast kun je het gebruiken als ontvetter, omdat het de nagelplaat reinigt.

Je brengt wat remover aan op een celstofdepper. Dan leg je het op de nagelplaat en klem je het vast met soak off clips. Heb je die niet? Dan kun je ook aluminiumfolie gebruiken. Al is dat wel wat meer ‘gedoe’. Wil je het verwijderen wat vergemakkelijken? Dan raad ik je aan om de shine laag van de top coat er wat af te vijlen, want dan kan de remover nog sneller zijn werk doen.

mistero milano gellak verwijderen

De remover bevat lanoline, die hydraterende en verzachtende eigenschappen heeft. Hierdoor droogt volgens het merk je natuurlijke nagelplaat en nagelriem niet uit. Ik wil daar zelf wel een kanttekening bij zetten, want dat is namelijk het laatste ingrediënt op de lijst. Bovenaan staat Acetone en dat werkt natuurlijk wel onwijs uitdrogend. Niet voor niets adviseert het merk om voor het aanbrengen van de remover je nagelriemen te beschermen met nagelriemolie. 

Zowel de remover als de cleanser hebben een wat zoete, sappige kersengeur. Daar ben ik zelf wat minder over te spreken. Ik ben niet zo’n grote fan van hele zoete geuren en dat is de geur van zo’n snoepjes-kers wel. Dat is natuurlijk persoonlijk.

24W UV/LED lamp

mistero milano 24w uv:led lamp

Ik heb al heel wat LED lampen gehad in allerlei soorten en maten, maar deze lamp is echt fantastisch! Het is namelijk een mobiele nagellamp. En niet gewoon een compact blokje, maar een mega platte variant die maar 300 gram weegt, inclusief kabel en adapter. De kabel is wel maar 1 meter lang, dus dat is niet veel.

De lamp is zo klein door de opklapbare pootjes en bijna even dun als een iPad. Hierdoor kun je hem makkelijk meenemen op reis. Ik adviseer je door de vorm van de lamp wel aan om je duim apart onder de lamp uit te harden, zodat het goed kan drogen.

mistero milano 24w uv:led lamp-1

De lamp heeft 18 leds en twee tijdmodussen, namelijk 30 en 60 seconden. Die kun je zelf door middel van de power knop instellen. Daarna telt hij af en laat hij de seconden ook zien, dus dat is ideaal.

Swatches Mistero Milano 

1108 Champagne Mood

mistero Milano champagne mood swatch

De Mistero Milano Champagne Mood is een metallic lak met intense, gouden shimmers. Echt een tint voor een feestelijke gelegenheid, voor een extra nail art touch of als detail op je ringvinger bij andere tinten. De textuur is wat dikker, dus probeer zo dun mogelijk te lakken voor een mooi resultaat. Je hoeft de shimmers trouwens niet te zoeken gelukkig, want de dekking en shimmerdichtheid is fantastisch. Eén laagje is eigenlijk al voldoende.

1126 Sweet Revenge

mistero Milano sweet revenge swatch

De Mistero Milano Sweet Revenge is een diepe, chocoladebruine tint met koperhoudende shimmers. Daarom is de tint erg chique en past het perfect bij iedere look en gelegenheid. Deze textuur is vergelijkbaar met een normale gellak die geen glitters bevat. Hiermee kun je dus heel makkelijk dun lakken. Ik raad je hier twee laagjes aan.

1205 Femme Fatale 

mistero Milano femme fatale swatch

De Mistero Milano Femme Fatale is een diep roodbruine tint met rode glitters. Ik vind deze lak wat mysterieus hebben en is de perfecte combinatie met een zwart jurkje. Net als bij Champagne Mood is deze tint ook weer wat dikker en dat komt voornamelijk door de vrij grove, rode glitters denk ik. Met één laagje creëer je al een mooie dekking.

Review Mistero Milano gellak starterset

Wat me opvalt ten opzichte bij andere merken die ik getest heb, is dat er geen handleiding bij zit. Op de blog van de website vind je wel hoe je de gellak aan moet brengen en per product staat er informatie over het product. Ik heb er veel ervaring mee, maar ik kan me goed voorstellen (zeker bij een starterset) dat niet iedereen de stappen kent en het best lastig kan zijn. Wel heb ik begrepen dat het merk momenteel diverse blog-artikelen aan het schrijven zijn voor hun website met meer informatie.

Een ander punt waar je op moet letten, zeker als je ergens allergisch voor bent, is dat de product samenstelling van de website niet altijd overeenkomt met de ingrediëntenlijst op de verpakking. Het viel me zelf op bij de Dissolver remover en de Delicato primer, maar ik ben niet alle producten nagelopen.

Texturen en verwijderen

Zowel de nail prep als de primer hebben een klein, rond kwastje en zijn zo dun als water. De andere lakjes (de flexi base, alle kleuren en de quick top) hebben een bredere kwast met een recht uiteinde, waardoor je gemakkelijker egaal en snel kunt lakken. Persoonlijk vind ik kwastjes die aan het uiteinde net wat ovaal lopen wat fijner, maar dat komt door de vorm van mijn nagels en hoeft dus niet voor iedereen zo te zijn.

mistero milano review

De textuur van de flexi base is erg dik. Deze structuur ben ik gewend van base coats die flexibel zijn en daar ben ik zelf dol op. Je nagel klapt zo niet gelijk dubbel als je ergens tegenaan stoot, omdat het net nog wat buigzamer is dan bij ‘hardere’ base coats. Daarom raad ik je deze base coat enorm aan, ook als je stevige nagels hebt. De textuur van de quick top is juist erg dun, zelfs nog net wat dunner dan de tint Sweet Revenge. Er komt na je base coat en kleur dus geen dikke laag meer bovenop, waardoor het resultaat nog natuurlijker oogt. Door die textuur ben je dan ook sneller klaar met lakken dan met bijvoorbeeld de base coat. De glans is fantastisch, precies wat je mag verwachten bij een gellak.

Het verwijderen van de gellak gaat erg goed met de dissolver remover, ook voor het verwijderen van andere merken gellak. Net voor ik dit merk ging testen, had ik namelijk nog een ander merk op mijn nagels. Na ongeveer een kwartiertje heb je de gellak eraf. Laat de gellak nog niet goed los met een bokkenpootje? Probeer dan niet ruig te zijn, maar laat de remover nog net wat langer op de nagel weken. Zo voorkom je beschadiging aan je eigen nagel.

Houdbaarheid gellak

Volgens Mistero Milano moet de gellak zo’n twee tot drie weken op je nagels kunnen blijven zitten en dat heb ik getest met de kleur sweet revenge. Ik heb de kleur twee weken op mijn nagels gehad en het bleef er perfect op zitten. Daarna heb ik het eraf gehaald, omdat ik de uitgroei dan niet meer mooi vind. De lak glansde nog steeds erg mooi en er leken geen beschadigingen op te zitten. Het enige waar ik de laatste tijd tegenaan loop bij iedere (gel)lak en dus ook deze lak, is dat de uiteindes wat dof worden door de desinfecteergel. Daar kan het merk natuurlijk niks aan doen. Zowel het aanbrengen als het verwijderen van de lak was makkelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Zeker in deze coronatijd waarbij je nooit zeker weet of je salonafspraak door kan gaan, is het wel zo fijn om thuis een mooie manicure te kunnen creëren.

De starterset en andere nagelproducten vind je op de website van Mistero Milano.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Deb 24 februari 2021 - 08:45

Vooral die led lamp vind ik super interessant 😊. Mooie kleuren heb je ook uitgekozen.

Reply
bychristiana 24 februari 2021 - 09:57

Twee weken vind ik echt top, dat effect heb je natuurlijk niet met gewone nagellak. Toch kies ik zelf altijd wel voor normale lakjes, omdat ik het verwijderen van gellak altijd zo’n gedoe vind.

Reply

Plaats een reactie