Mijn mascara favorieten van dit moment

door Daphne - verdraaid mooi
mascara favorieten van dit moment budget proof high end waterproof

Ik heb van mezelf vrij lange wimpers en krijg daarom op Instagram standaard bij reviews van mascara de opmerking ‘elke mascara geeft bij jou een mooi effect’. Toch zie ik dat zelf niet zo en ben ik vrij kritisch. Sterker nog… Als mijn wimpers niet mooi zitten, kan dat mijn complete look verpesten en begin ik het liefst helemaal opnieuw (en ja… Dat doe ik soms ook echt). Een mascara moet dan ook voor mij aan heel wat voorwaarden voldoen. Ik laat je in dit artikel mijn mascara favorieten zien, waarbij mijn omgeving niet op hoeft te passen voor een gefrustreerde ik…😅

Side note: ik zoek in een mascara separatie, lengte en volume. 

Budget proof toppers tot € 10,00

Kort geleden ontdekte ik de Rimmel Wonder’Extension mascara, die perfect is voor drukke ochtenden. Je hebt namelijk al na één laagje mooie, lange wimpers die mooi gesepareerd zijn. De ‘rekbare’ textuur die voor lange wimpers zorgde, was even wennen, maar ik ben blij dat ik doorgezet heb.

mascara favorieten budget proof lengte volume

De essence Lash Princess mascara heb ik al eerder tussen mijn beauty favorieten gezet en daar verdient hij nog steeds een plekje. Qua resultaat doet hij namelijk niet onder voor high end merken en het borsteltje grijpt echt alle haren. Wil je volume? Breng dan twee laagjes aan.

Pupa heeft heel wat Vamp! mascara’s, maar de variant waar het allemaal mee begon is nog steeds fijn. Je krijgt snel veel volume en dat kun je ook nog verder opbouwen. Let wel op dat je het laagje tussendoor laat drogen, want anders gaan je wimpers hangen. Een fijne variant voor de neutrale dagen dus!

Toppers vanaf € 10,00

Vind je de normale Vamp! niet wauw, kies dan voor de Vamp! Sexy Lashes voor een intense, zwoele blik. En… Hoeveel mascara je ook aanbrengt, de wimpers blijven soepel en licht aanvoelen, terwijl je oogopslag steeds zwoeler wordt door de hoeveelheid mascara. De L’Oréal Paris False Lash Bambi Oversized mascara zorgt met haar elastomeren borsteltje juist voor een open blik, maar heeft wel hetzelfde fijne volume en lengte.

Voor de neutrale looks kies ik de Max Factor Divine Lashes mascara. Die separeert de wimpers mooi, omhult ze en houdt ze zacht. 

mascara favorieten high end lengte volume

Waterproof mascara | ja of nee?

Over het algemeen ben ik zelf niet zo’n groot fan van de waterproof formules, omdat formules snel te hard zijn voor je wimpers. En dan heb je weer die frustratie… Daarom heb ik twee oplossingen: een veilige waterproef mascara en sjoemelen met de mascara.

De Collistar Infinito waterproof mascara houdt je wimpers zacht en soepel. Het breekt niet af, maakt ze niet broos en separeert de wimpers mooi. Dat komt mede door de formule die verrijkt is met natuurlijke wassoorten.

mascara favorieten waterproef mascara collistar infinito

Dat sjoemelen doe ik vaak op warme zomerdagen, waarbij je normale mascara snel stempelt op de huid van je ogen. Dan verlang ik geen compleet waterproof effect, maar wel op de punten van mijn wimpers. Puur daar breng ik dan een waterproof variant aan. Op de onderste wimpers zou ik dan weer wel kiezen voor een complete waterproof formule.

Welke mascara is jouw favoriet?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 21 juni 2022 - 20:16

Ik heb eigenlijk steeds van die ‘fases’ , waar ik dan steeds opnieuw dezelfde producten koop, als ze me goed bevallen dus;-) Nu zit ik bijvoorbeeld weer in de Bourjois-fase. Die masacara bestel ik bij Notino voor nog geen vijf euro en vind ik echt top. Die vervang ik dan eens in de twee maanden, dat doet minder ‘pijn’ dan een mascara van Estee Lauder of Lancome na twee maanden vervangen (die ik ook fijn vind) maar die ongeveer vijf keer zo duur zijn.

Reply
Deb 22 juni 2022 - 10:01

Mijn dochter had het gisteren nog over de essence Lash Princess mascara, die wil zij ook eens proberen. Bambi oversized van L’Oréal was haar eerste mascara (die kreeg ze van mij), ze is helemaal weg van Sky High van Maybelline maar daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan 😊. Mascara is en blijft toch heel persoonlijk. Ik gebruik momenteel een mascara van L’Oréal (Air Volume) en mijn favoriete mascara is er ook een van dat merk namelijk de ‘Paradise Extatic’ .

Reply
Jolanda 22 juni 2022 - 15:44

Ik heb jouw favorieten nog niet geprobeerd, maar ga ik zeker eens doen! Ik ben nog steeds op zoek naar dé mascara

Reply

Plaats een reactie