Mijn make-up removal routine

door Daphne - verdraaid mooi
make-up remover routine gezichtsreiniging stappen

Make-up… Soms zit het zo mooi en is het zo goed gelukt dat je het er gewoon niet af wilt halen. Alleen is je huid het daar helaas niet mee eens. Je hebt maar één huidje en die wil je natuurlijk tevreden houden. Daarom vertel ik je mijn make-up removal routine en raak je hopelijk zo enthousiast dat je niet kunt wachten om je gezicht te reinigen!

Goede voorbereiden is key

Voor je start is het belangrijk om de juiste producten te vinden, want iedere huid is anders en heeft andere behoeften. Kies dus producten die passen bij jouw huidtype. Vind je het moeilijk om de juiste set te vinden? Ga dan voor een bepaalde lijn van een merk die jij fijn vindt. Biotherm heeft bijvoorbeeld de Biosource lijn, waarin je onder andere matchende producten vindt voor de droge huid.

make-up verwijderen en huid reinigen per huidtype

Als je de juiste producten hebt gevonden, kies je jouw favoriete wattenschijfjes. Probeer je zo lief mogelijk voor het milieu te zijn? Kies dan voor herbruikbare en dus wasbare wattenschijfjes! Voor je iets aanbrengt op je gezicht, raad ik je aan om je handen te wassen. Zo loop je geen risico om vuil en bacteriën op je gezicht te smeren.

Make-up verwijderen

Ik start met het verwijderen van mijn oogmake-up en dat doe ik met de Garnier Skin Naturals Twee-Fasen Micellair Water. Dit is echt een alleskunner. Longlasting of waterproof make-up? Geen probleem! Het verwijdert alles gemakkelijk zonder dat je hoeft te boenen of urenlang bezig bent. Ondanks dat het een reinigingswater in olie is, maakt het je huid niet vet en legt het ook geen laagje over de huid. Daarbij is het ook geschikt voor de gevoelige huid. Nadat mijn ogen helemaal schoon zijn, ga ik naar mijn gezichtshuid en hals. Daar gebruik ik dezelfde gezichtsreiniging voor als bij de ogen. Lekker makkelijk!

Longlasting waterproof make-up verwijderen

Na het micellair water is het belangrijk om een tonic te gebruiken. Die verwijdert de laatste restjes van het reinigingsproduct, vuil en make-up. Uit de Biotherm Biosource lijn kun je bijvoorbeeld de Hydraterende Tonic Voor Droge Huid kiezen. Die verwijdert niet alleen die laatste restjes, maar kalmeert, hydrateert en voedt de huid ook. Zo ben je helemaal ready voor je huidverzorgingsroutine! 

Make-up of geen make-up: reinigen die huid!

Wist je dat een gezichtsreiniging net zo belangrijk is wanneer je geen make-up draagt? Zelfs ’s ochtends na het slapen! Overdag heeft je huid te maken met negatieve invloeden van buitenaf, terwijl je huid zich ’s nachts herstelt en afvalstoffen afscheid. Daarbij kan de gezichtsverzorging, zoals je serum of crème, op een schone huid veel beter zijn werk doen. Zo kun je alles uit je verzorging halen!

Hoe consequent ben jij met het reinigen van je gezicht?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 4 maart 2021 - 11:01

Heel consequent! Ik vind het een super belangrijke stap in mijn skincare routine. Eigenlijk heeft een crème aanbrengen ook helemaal geen zin op een huid die niet eerst goed gereinigd is. Soms is het inderdaad jammer om je make-up er af te halen (ik vond het het aller-ergst op onze trouwdag haha, ik wilde dat die dag voor altijd zou duren;-)) maar ik vind het ook altijd wel weer lekker om een schoon huidje te hebben!

Reply

Plaats een reactie