Mijn go-to oogmake-up

door Daphne - verdraaid mooi
go-to oogmake-up neutrale ooglook

Ik vind het nog steeds erg leuk om te experimenteren met make-up, zoals looks maken met excentrieke kleuren, nieuwe producten ontdekken en tegen prachtige pareltjes aanlopen. Alleen ik merk wel dat ik tussendoor vaak een makkelijke, alledaagse ooglook maak die altijd bij elke gelegenheid past. En ja… Met een eyeliner met een kleine wing die eigenlijk niet kan mislukken. Benieuwd naar mijn go-to oogmake-up producten? Scroll dan snel verder. 

go-to oogmake-up neutrale ooglook alledaags simpel

Oogschaduw | Maybelline The Nudes

maybelline the nudes eyeshadow palette neutrale oogschaduw multifunctioneel

Ik start met een ideaal multifunctioneel product, namelijk dit nude oogschaduwpalette van Maybelline. Dit palette leent zich voor een simpele, alledaagse look, maar ook voor een glamorous look in de avond.

maybelline the nudes eyeshadow palette neutrale oogschaduw

Je vindt in het palette diverse transitiekleuren, highlighters en donkere tinten om schaduw mee te creëren. Daarnaast is er een mooie variatie tussen mat en glanzend en daarom kun je het zelfs gebruiken om je wenkies er mee in te kleuren. Ideaal als je een weekendje weg gaat en je niet teveel mee wilt nemen. Daarbij kun je zelfs, als je bijvoorbeeld een setting spray en een heel dun penseel bij je hebt, een eyeliner zetten met een van de donkerste tinten. Dat laatste doe ik niet op dagelijks basis, want dat kost net even wat meer tijd en dat wil ik niet met deze look. 😉

Eyeliner | essence the dip eyeliner brown

De laatste tijd ben ik bij mijn dagelijkse looks helemaal afgestapt op zwart en helemaal om naar bruin. Je uitstraling is veel minder hard, maar de krachtige blik behoud je. Deze variant heeft het gemak van een eyeliner pen en het pigment van een liquid eyeliner. Net als de meeste eyeliner pennen heeft hij een velvet tip. Alleen het voordeel ten opzichte van die pennen is dat je deze tip iedere keer weer in de applicatie kunt dippen en een uitgedroogd puntje verleden tijd is.

essence the dip eyeliner brown bruin

En qua wing ben ik nu van less is more. Dus niet een overdreven lange wing, maar even net een verlenging van de wimperlijn. Zo creëer je net een andere uitstraling zonder de kans dat je je wing 35 keer opnieuw moet doen. 😅 Let op dat je je wenkbrauwen niet optrekt met het zetten van dat ‘wingetje’, want anders kun je nadien een hele droopy look krijgen. Probeer gewoon zo recht mogelijk de spiegel in te kijken. En het opzij trekken van je huid werkt, wat mij betreft, ook echt niet.

Oogpotlood | MAC Cosmetics Colour Excess Gel Pencil

mac cosmetics colour excess gel pencil oogpotlood waterproof waterlijn

Een potlood die de hele dag blijft zitten in je waterlijn… Het is als zoeken naar een speld in de hooiberg… MAAR de nieuwe MAC Gel Pencil kan het! Het werkt ook perfect als oogpotlood boven je wimperlijn, waarbij je hem zelfs kunt vervagen als een soort oogschaduw. Werk wel snel, want zodra de formule droog is, dan gaat het geen kant meer op! Natuurlijk kocht ik hem weer in het bruin, maar in totaal is hij verkrijgbaar in 10 tinten. 

Qua mascara wissel ik dan weer wel heel vaak, maar ik heb wel mijn absolute favorieten. Ben je benieuwd welke mascara ik je aanraadt? Lees dan dit mascara artikel terug.

go-to oogmake-up neutrale ooglook swatches producten

Wat vind je van mijn go-to oogmake-up look?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

gea 22 september 2022 - 10:46

Ik gebruik de Essence eyeliner ook graag! Ik ben opeens van zwart richting bruin gegaan, vind het zelfs mooier op een of andere manier. Leuke producten gebruik je dagelijks.

Reply
Jolanda 23 september 2022 - 10:46

Dat oogpotlood ziet er mooi uit!

Reply

Plaats een reactie