Meanail Sphere gellak set review

door Daphne - verdraaid mooi
meanail sphere gellak set review-5

Een jaar geleden testte ik voor het eerst de gellak van Méanail. Dat niet alleen ik, maar jullie ook nieuwsgierig waren naar de werking ervan, bleek wel aan het aantal views. Het was mijn op één na meest gelezen artikel in 2019. Ondertussen heeft het merk alweer andere mooie startersets uitgebracht, waarvan ik nu een nieuwe variant ga testen. Daarom lees je hier de Méanail Sphere gellak set review.

In de set zit alles wat je nodig hebt om gelnagellak thuis aan te brengen én te verwijderen, namelijk:

 • UV LED lamp Sphere (48 watt)
 • 6 kleuren gelnagellak van 5 ml per stuk
 • Primer 15 ml
 • Base/Top Coat 2 in 1 15 ml
 • 10 houten bokkenpootjes
 • 3 bufferblokken
 • 3 vijlen
 • 10 clips
 • Cleaner 100 ml
 • Remover 100 ml
 • Nail wipes
 • Gebruiksaanwijzing

De UV LED lamp zit verpakt in een aparte doos, net als de zes lakjes. De Base/Top Coat en de Primer zitten in een satijnen zak met trekband. Die lakjes zijn trouwens nog eens extra beveiligd met bubbeltjesplastic. Ook de bokkenpootjes, bufferblokken en veilen zitten in een satijnen zak met trekband. Dat vind ik persoonlijk fijn, zodat het nergens tegenaan kan schuren. De clips zitten in een voorgevormde plastic verpakking.

Méanail UV LED lamp Sphere

De UV LED lamp is groot en ideaal in gebruik. Het is groot genoeg om je alle vijf je nagels van je hand (dus ook je duim!) in één keer te laten drogen. Daarbij is het ook groot genoeg voor je voeten, als je voor een mooie pedicure wilt gaan.

meanail sphere review

De lamp bevat vier standen. Drie normale standen, namelijk 10, 30, 60 seconden en een low heat variant met 99 seconden. Die laatste stand is geschikt voor bepaalde base en topcoats. Ik heb het niet gebruikt voor deze set, maar de lamp is niet alleen geschikt voor de lakjes van Méanail. Zo kun je de lamp ook gebruiken als je andere merken gellak in je stash hebt. Op het schermpje kun je het aantal seconden aflezen en de teller gaat lopen, zodra je op het knopje drukt. Bij de normale standen loopt de teller af, terwijl bij de laatste stand de teller juist oploopt. De lamp gaat wel gewoon na die 99 seconden uit.

meanail sphere review-1

Je kunt de lamp makkelijk schoonmaken, doordat je de bovenkant van de onderkant kan klikken. Daarbij is het dan ook nog eens goed zichtbaar hoeveel lampjes de lamp bevat. Voldoende om je nagels van alle kanten te laten drogen dus!

meanail sphere review-2

Het enige nadeel aan de lamp is de lengte van het snoer. Die is namelijk vrij kort, waardoor je dicht bij een stopcontact moet zitten of een verlengsnoer moet gebruiken.

Méanail gellak aanbrengen & verwijderen

Voordat je aan de slag gaat met lakken, moet je je nagels eerst goed voorbereiden. Duw je nagelriemen opzij, maak je nagels glanzend met de nail block en vijl ze in de gewenste vorm en lengte. Gebruik dan de Cleaner om de nagels te ontvetten. Belangrijk is dat je na het ontvetten je nagels niet meer aanraakt. Gebeurt dat wel, dan moet je de stap herhalen.

meanail sphere gellak set review

Dan kun je eindelijk beginnen met het aanbrengen van de gellak! In de gebruiksaanwijzing staat niet hoe lang je de verschillende stappen moet laten drogen onder de lamp, maar geeft aan dat dit per lamp verschilt. Ik houd het aantal seconden aan dat in de gebruiksaanwijzing van de Sphere lamp staat. Die geeft aan dat je 10 seconden nodig hebt voor het uitharden van alle dunne lagen gel nagellak, zoals colors, base coats etcetera, 30 seconden voor het uitharden van dikkere lagen gel nagellak, zoals peel off gel nagellak en 60 tot 99 seconden voor het uitharden van acrylgel, nagelverlengingen en gel nagellakken die een langere droogtijd nodig hebben. De gebruiksaanwijzing geeft aan dat als je aarzelt of het genoeg droog is, je de laag een tweede keer moet laten uitharden. Dat heb ik zelf ook gedaan, omdat ik 10 en 30 seconden persoonlijk erg kort vind.

meanail sphere gellak set review-3

Eerst breng je een laagje primer aan voor een nog betere hechting van de overige stappen. Die kun je gewoon aan de lucht laten drogen. Dan breng je een laagje Base/Top Coat aan. Het is bij deze en de volgende stappen belangrijk dat je niet tegen je nagelriemen aan lakt, anders kan er snel lucht onder komen en verlies je de gellak. Ik laat dit laagje 60 seconden harden onder de lamp. Dan breng je de gewenste kleur aan en laat je die 60 seconden onder de lamp drogen. Eventueel kun je deze stap herhalen om meer dekking te krijgen. Als laatste breng je opnieuw een laagje Base/Top Coat aan en laat je die ook weer 60 seconden onder de lamp uitharden. Zodra je alle stappen gevolgd hebt, zul je merken dat je nagels nog plakken. Die vette laag verwijder je met de Cleaner en zo is jouw manicure klaar!

meanail sphere gellak set review-2

Als je na twee weken afscheid moet nemen van je prachtige manicure, verwijder je die met behulp van de Remover, nail wipes en de clips. Doordrenk de nail wipes met remover, plaats het op de nagel en maak het vast met de clip. Laat het dan ongeveer vijftien minuten inwerken. Met de nail block kun je de nagels glanzend maken en de restjes gel verwijderen.

meanail sphere gellak set review-1

Méanail swatches

Deze set bevat zes verschillende tinten, van neutrale tot meer opvallende tinten. Zo is er voor iedere gelegenheid een passende tint.

meanail sphere gellak set review-4

Het kwastje is aan de smalle kant en is recht afgesneden. Persoonlijk houd ik er meer van als het kwastje meer gebogen en wat breder is. Zo kun je nauwkeuriger en sneller werken, zeker langs de nagelriemen.

Basic Nude

meanail basic nude swatch

Basic Nude is een zachtroze tint. Je kunt de tint op zichzelf dragen, maar ook als basis voor een French manicure is deze tint perfect. Ik draag hier drie laagjes en is dan bijna helemaal dekkend.

Blush Poeder Roze

meanail blush poeder roze swatch

Blush Poeder Roze is een zalmroze tint, zacht van kleur en ik vind hem persoonlijk erg mooi. Echt een perfecte blush tint! Op de foto draag ik twee laagjes.

Taupe

meanail taupe swatch

Taupe is een neutrale, zoals de naam al zegt, taupetint. Als je niet al te opvallende nagels wilt en toch een chique kleur, dan is deze perfect. Op de foto draag ik twee laagjes.

Tango Oranje Roze

meanail tango oranje roze swatch

De kleur van deze tint heet dan wel Tango Oranje Roze, maar ik vind dit toch echt oranje. Het is geen feloranje tint, waardoor het wel opvalt, maar je raakt niet verblind door de kleur. Het dekt goed in twee laagjes.

Rouge

meanail rouge swatch

Rouge is een typische, klassiek rode tint die altijd bij alles kan. Ik heb het al vaker gezegd, maar deze kleur moet iedere vrouw in haar stash hebben. Het dekt prachtig in twee dunne laagjes.

Black Cherry

meanail black cherry swatch

De kleur is heel mooi van Black Cherry en is inderdaad echt een kers tint, alleen qua dekking ben ik het minst te spreken over deze kleur ten opzichte van de andere tinten. Ik heb hier drie laagjes aangebracht en nog heb ik het gevoel dat het niet overal een goede, egale dekking heeft.

Méanail gellak review

Ik vind de set heel compleet en zeker niet zuinig. Met 10 houten bokkenpootjes, 3 bufferblokken en 3 vijlen kun je een hele poos vooruit! Daarbij zit er meer dan voldoende cleaner en remover in de set, waardoor je meer dan eens ruim vooruit kan. De lamp werkt goed, is zeer ruim en ik vind het fijn dat je kunt zien hoeveel seconden je hand nog onder de lamp moet blijven. Alleen de lengte van het snoer is naar mijn mening te kort. Verder vind ik de gebruiksaanwijzing van de gellak en de lamp vele malen beter en uitgebreider dan bij de vorige set die ik testte. Ik mistte bijvoorbeeld afgelopen keer de uitleg van de primer en die is er nu ook in vermeld.

De clips die bij deze set zitten, vind ik echt fantastisch. Als je gellak gebruikt, dan weet je hoe onhandig het soms kan zijn om met wipes en aluminiumfolie je gellak eraf te weken. Met de clips klik je ze op je nagels en zit je totaal niet te knoeien en te klungelen. Daarbij zijn ze herbruikbaar en daarom ook veel duurzamer dan bijvoorbeeld aluminiumfolie.

De variatie aan kleuren lakjes vind ik leuk en passend bij verschillende gelegenheden. De inhoud van de lakjes is nog steeds 5 ml, net als de vorige set die ik getest heb. Alleen zijn de formaten van de lakjes wel wat groter. Hierdoor ligt de dop lekkerder in de hand en vind ik het fijner bij het lakken. Ik denk alleen dat sommige lakjes wel wat dikker gemogen hadden of meer pigment hadden mogen bevatten, omdat niet alle lakjes goed dekken met twee laagjes. Als je je aan de gebruiksaanwijzing houdt, dan blijft de gellak perfect twee weken op de nagels zitten. Daarbij zie je door de gellak ook zeer weinig beschadigingen op de nagel, waardoor het er nog allemaal wat mooier uit blijft zien.

Kortom: ik vind deze set van Méanail erg leuk en vooral zeer compleet. Je hebt hiermee alles in huis wat je nodig hebt voor een thuismanicure. En voor de prijs hoef je het niet te laten, zeker als je het vergelijkt met een nagelsalon!

De Méanail Sphere gellak set is verkrijgbaar bij bol.com voor € 75,90. Méanail is vegan en cruelty free. Daarnaast zijn alle nagellakken goedgekeurd door PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

bychristiana 11 februari 2020 - 16:33

Dit is inderdaad een aantrekkelijke setprijs! Rouge is prachtig, ik heb zo’n soortgelijke kleur van Essie en die draag ik bijna altijd;-)

Reply
Bernadette 11 februari 2020 - 21:49

Leuk geschreven! Mooie set!

Reply
Deb 1 maart 2020 - 13:25

Deze heb ik ook en vind ik een prima starterset. Met Black Cherry had ik net als jij moeite om ‘em dekkend te krijgen. Had ik niet verwacht, meestal dekken zulke donkere lakken al met 1 laag en max 2 lagen.

Reply
Marie 1 april 2020 - 14:11

Wat een duidelijke review, bedankt! Als ik de twee reviews naast elkaar leg vroeg ik mij af welke set jij verkiest? Ik sta op het punt een set te kopen van Meanail maar twijfel tussen de Ruby en Sphere set maar kan niet goed kiezen?
Alvast bedankt! 😉

Reply
Milon 12 april 2021 - 18:40

Wat leuk om te lezen, ik ben namelijk aan het overwegen om dit pakket te kopen. Via bol.com lijkt het nu alleen dat er geen flesjes remover en cleaner bij zitten maar enkel wipes. Was dat bij jou toen ook of hebben ze dat in de tussentijd misschien aangepast? Mij lijken de flesjes fijner namelijk.

Reply

Plaats een reactie