Meanail gel nagellak review

door Daphne - verdraaid mooi
meanail-starterset-review-3

Een outfit is niet compleet zonder pretty nails. Die pretty nails hoop ik deze keer te krijgen met de Meanail gel nagellak. Daarom ga ik de Meanail Design Deluxe Kit reviewen. Hierin zit alles wat je nodig hebt om thuis gel nagellak aan te brengen.

meanail-starterset-review

Meanail heeft diverse startpakketten, waarmee je thuis direct aan de slag kunt. Ik heb dus de Design Deluxe Kit ontvangen, waarin de volgende producten zitten:

 • Meanail ICONE UV/Led lamp 24W
 • Primer 15 ml
 • 2 in 1 base/top coat 15 ml
 • Gel nagellak framboos-, nude- en witte tint 5 ml
 • Nagelriemolie 15 ml
 • 2 doosjes strass-steentjes
 • 3 stripping tapes in de kleuren zwart, zilver en goud
 • 10 cleaner pads
 • 30 remover pads
 • 6 vijlen, waarvan 3 gebogen en 3 recht.
 • Zachte borstel
 • Teenverspreiders
 • Polijstblok
 • 5 houten bokkenpootjes
 • Tip guides voor French nails
 • Nagelriemtang

Meanail ICONE UV/Led lamp

Deze ICONE lamp hardt de gel nagellaken een stuk sneller uit dan de klassieke UV-lampen. Bij deze lamp moet je namelijk maar 30 seconden wachten, in plaats van 2 minuten. Dat scheelt een hoop tijd! Dat komt door de dubbele technologie met twee golflengtes  UV/LED. Buitenom dat, vind ik de lamp er ook gewoon ontzettend leuk en trendy uit zien. Je verliest geen tijd met het aandrukken van een knopje, want de lamp springt automatisch aan als jij je hand onder de lamp steekt. De timer gaat vanaf dat moment automatisch lopen. Hij springt niet vanzelf na een bepaalde tijd uit, dus je moet zelf de tijd in de gaten houden.

meanail-starterset-review-icone-uv-led-lamp

Voorbereiding op gel nagellak

Voor je meteen enthousiast begint met het aanbrengen van de gel nagellak, moet je je nagels eerst nog even voorbereiden. Meanail heeft hiervoor diverse tools in het startpakket toegevoegd. Eerst is het belangrijk om je handen schoon te maken en daarna je nagels in de gewenste vorm en lengte te vijlen. Daarna kun je jouw nagelriemen terugduwen met een bokkenpootje. Verder kun je de nagels, om de gel nagellak beter te laten hechten, polijsten met het polijstblok. Als laatst moet je de nagels ontvetten met een cleaner, waarvan er 10 in de startset zitten.

meanail-starterset-review-verzorgen-nagels

Meanail gellak

meanail-starterset-review-1

Om de gel nagellak nog langer op zijn plek te houden, begin je met het aanbrengen van de primer. Deze hoef je niet te laten drogen onder de lamp. Vervolgens breng je een dun laagje van de Base Coat aan. Zorg ervoor dat je dit net niet aanbrengt tegen je nagelriemen. Laat dit drogen onder de lamp. Breng daarna een dun laagje gel nagellak aan in de gewenste kleur en laat dit ook weer drogen. Als je een meer egale en diepere kleur wilt, dan herhaal je deze stap nog een keer om daarna een dun laagje Top Coat aan te brengen en te laten drogen onder de lamp. Als laatst maak je jouw nagels schoon met een cleaner om de vette laag weg te halen. Het lijkt heel eng om meteen over je nagels te gaan, maar het is zeker nodig!

Meanail-starterset-review-basic-nude

Meanail-starterset-review-basic-nude-2

De tint Meanail Basic Nude is een hele mooie, doorzichtig roze tint. Deze tint is perfect als je bijvoorbeeld vaak verschillende soorten kleurrijke kleding draagt. Ik vind hem ook mooi als je wel verzorgde, maar geen opvallende nagels wilt. Of als basis voor een French manicure is het ook perfect!

Meanail-starterset-review-blanc Meanail-starterset-review-blanc-2

De tint Meanail Wit is écht wit. Deze tint zou ik zelf niet zo heel snel los dragen, maar het is een perfecte kleur als tip voor de French manicure nagels! Ik vind niet dat deze tint dekkend is bij twee laagjes. Deze kleur heeft nog een derde laag nodig om echt dekkend te zijn.

Meanail-starterset-review-framboos Meanail-starterset-review-framboos-2

De tint Meanail Framboos is een hele mooie, helderrode tint. Zo’n kleur past altijd vind ik, is classy en moet eigenlijk iedere vrouw wel in haar stash hebben. Deze tint is zeker dekkend na twee laagjes. Ik houd van deze kleur!

meanail-starterset-review-nailart

De drie tinten gel nagellakken heb ik op een normale, simpele manier aangebracht. Deze kan je ook nog pimpen met de diverse nailart die bij het startpakket zit. Of je kunt de tip guides gebruiken om de perfecte French manicure te krijgen!

Review Meanail gel nagellak

Ik heb de Meanail Basic Nude aangebracht om te testen hoe lang deze gel nagellak zou blijven zitten. Het ideale aan zo’n nude kleur is dat je de uitgroei niet goed ziet. De eerste keer had ik de gel nagellak wat te dicht bij mijn nagelriemen aangebracht, waardoor er lucht onder kon komen en de nagel er na een paar dagen al af ging. Zo blijkt maar weer hoe belangrijk het is dat je de nagelriemen niet raakt. Als je het niet raakt, dan blijft de gel nagellak écht goed op zijn plek zitten! Zeker als je de primer eerst aanbrengt. Dit zorgt ook nog voor verschil in houdbaarheid merk ik. Met primer blijft de gel nagellak zeker twee weken zitten. Iets langer had ook nog gekund, maar dan ga ik me irriteren aan de uitgroei. Ook na twee weken zit de gel nagellak nog goed op de nagels en is de glans ook nog prachtig. Je ziet erg weinig beschadigingen op de gel nagellak. Iets wat ik bij gewone nagellak wel snel zie.

Gel nagellak verwijderen

Na twee weken heb ik de gel nagellak verwijderd met de bijgeleverde remover pads. Ik heb de toplaag van de gel nagellak eerst even ruw gemaakt met een vijl, zodat de remover zijn werk kon doen. Je moet wel even geduld hebben dat je de remover echt laat intrekken en er niet al met een bokkenpootje onder probeert te pulken. Anders beschadig je je nagels en dat zou natuurlijk zonde zijn! Ik heb de remover pads zo’n 20 minuten laten inweken voor de gel nagellak eraf ging. In de tussentijd kun je natuurlijk niets met je vingers en is het een goed excuus om je favoriete serie op te zetten.

De potjes gel nagellak zijn ten opzichte van andere nagellak merken vrij klein met hun 5 ml. Aan de andere kant gebeurt het bij mij vrij weinig dat ik een tint echt helemaal op maak. Door het formaat potjes zijn de nagellakken ook wat goedkoper. Daarom kun je ook sneller wisselen van kleur.

De Meanail ICONE lamp werkt prettig en heeft een fijn formaat. Je moet niet bang zijn dat je jouw net gelakte nagels raakt. Daarbij weet je zeker dat door de vorm van de lamp zelfs je duim goed kan drogen samen met de rest van je nagels. Het enige nadeel van de lamp vind ik het korte snoer. Hierdoor ben je genoodzaakt erg dicht bij een stopcontact te zitten of met een verlengsnoer te werken.

meanail-starterset-review-2

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

22 reacties

Tessa 7 maart 2019 - 08:45

Die rode nagellak is echt prachtig

Reply
Chicamoms 7 maart 2019 - 08:58

Leuk om te lezen! Ik gebruik nagellak meestal alleen in de zomer en met de feestdagen.

Reply
Inge | Monsieur Mango 7 maart 2019 - 09:04

Klinkt als een complete startersset met alles erop en eraan! Die lamp ziet er handig uit. Ik vind vooral de Nude er erg mooi uitzien. 🙂

Reply
Melanie Hoogvliet 7 maart 2019 - 11:16

Wat een leuk artikel ! de set ziet er prachtig uit net als je foto’s bij het artikel . Ik zou het zelf alleen niet zo snel gebruiken want het lukt me nooit om lange nagels te houden

Reply
Janet 8 maart 2019 - 21:41

Ik vind dit altijd zo leuk. Ik vind die rode nagellak echt heel erg mooi.

Reply
Balou 8 maart 2019 - 22:35

Basic nude is echt prachtig💕

Reply
Skincarebynaomi 9 maart 2019 - 09:01

Prachtig! Klinkt erg goed. Helaas mag ik geen nagellak met mijn werk en studie dus heeft gellak gern zin bij mij..

Reply
Deb 9 maart 2019 - 11:29

Wat een mooi design heeft de led lamp. Dat viel me gelijk op. Lijkt me fijne gel lak. Vooral de rode tint vind ik erg mooi.

Reply
Rinske 13 oktober 2019 - 16:58

Hoi! Ik heb de andere set van meanails. Nu heb ik de super mooie kleur Cherry rood. Alleen ik krijg hem niet helemaal egaal. Er zitten twee lagen op. Doe ik iets niet goed?
Leuk artikel heb je geschreven!

Reply
marian 3 december 2019 - 13:06

ik heb nu een UV lamp van pink gellac
die kan ik toch ook gebruiken?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 3 december 2019 - 13:52

Ja hoor, dat is geen probleem! 😊

Reply
Hilleke Bakker 12 december 2019 - 20:11

De lak met glitters is erg dik.Kan ik deze verdunnen of kan ik de lak terugsturen?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 12 december 2019 - 21:36

Dat durf ik niet te zeggen. Ik zou contact opnemen met de klantenservice van Meanail.

Reply
Hilleke Bakker 12 december 2019 - 21:56

Kan iemand mij vertellen waar ik de klantenservice van Meanail kan vinden? Alles wordt doorgelinkt naar o.a. bol.com.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 12 december 2019 - 22:00

Je kunt aan bol.com vragen hoe je contact met hen op kunt nemen. Zij zijn een tussenpartij en kunnen je vast wel helpen!

Reply
Carmen 31 december 2019 - 19:29

Ik heb de hele set gekocht ruby .maar ik wil zo graag de witte lak hebben .maar ik vind nergens waar ik die kan kopen . Weet jij dat mischien . Groetjes carmen

Reply
Daphne - verdraaid mooi 1 januari 2020 - 19:21

Hi Carmen, ik stuur je even een mailtje.

Reply
Martine 27 januari 2020 - 21:46

Mag ik vragen hoelang (tijd) je de basecoat, nagellak en topcoat onder de lamp houdt, ik vind deze nergens terug. Ik heb dezelfde lamp gekocht

Reply
Daphne - verdraaid mooi 28 januari 2020 - 12:54

Hi Martine,
Dat is inderdaad niet terug te vinden in de handleiding. Ik heb mijn nagels bij iedere stap 60 seconden onder de lamp gehouden. Vergeet niet om als laatst je nagels schoon te maken met een cleaner om de vette plaklaag te verwijderen. Veel plezier met je manicure! Liefs, Daphne

Reply
Ilse Aerden 11 juli 2020 - 22:47

Ik heb heel de set gekocht, super blij mee! Vind het geweldig en handig in gebruik. Echt top materiaal en zeer goed uitgelegd en vind alles nog is uitgelegd met filmpje op Google. Echt top

Reply
Linda 30 januari 2021 - 17:25

hoe kan het dat bij mij na een paar dagen de lak los gaat laten en je het er zo vanaf kan halen. welke stap doe ik verkeerd?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 31 januari 2021 - 23:04

De voorbereiding is het aller belangrijkst. Polijst / Ruw je je nagels goed op voor je de gellak aanbrengt? En ontvet je ze goed? Daar is het erg belangrijk om je te richten op het uiteinde van je nagels. Daarnaast is het belangrijk om niet te dicht tegen je nagelriemen te lakken, zodat er geen lucht onder kan komen. Aan het uiteinde van de nagels is het juist belangrijk om de rand mee te lakken, zodat je de lak als het ware afsluit. Veel succes!

Reply

Plaats een reactie