Me time momenten als chronisch zieke

door Daphne - verdraaid mooi
me time moment creeren rustig aan doen

Verdraaidmooi op pauze, maar toch drukker dan ooit. Hoe dan?! De behandeling die ik begin januari gestart ben, kost onwijs veel energie en stiekem ook echt veel uren per week. Daarom is juist nu het op tijd rust pakken én compleet naar mijn lichaam luisteren ongelofelijk belangrijk. Toen ik wat ‘me time’ producten van Kneipp ontving, bracht me dat op het idee om er een artikel over te schrijven. (Ik zei toch dat ik het schrijven niet los zou kunnen laten?! 😉) Dus scroll snel verder om te zien hoe ik mijn me time het liefst indeel.

Series bingewatchen

En dan het liefste degene waar ik zo min mogelijk bij hoef te denken. Dus óf series die nergens over gaan en dus heel makkelijk weg te kijken zijn óf series die ik al gezien heb. Dat laatste klinkt een beetje raar, maar als ik dan een deel mis dan weet ik in ieder geval wat ik gemist heb en wat de rode draad nog is in het verhaal. Zo heb ik bijvoorbeeld Celblok H opnieuw bekeken, alle seizoenen van Flikken Maastricht, Moordvrouw en de klassieker Het zonnetje in huis. Heerlijke ouderwetse humor die een tikkeltje langzaam met schitterende uitspraken die in deze tijd echt niet meer kunnen en waar je echt totaal niet meer na hoeft te denken.

Bron afbeeldingen: videoland.nl

Bij series die ik samen met mijn vriend kijk (vaak ’s avonds met een kop thee in mijn hand) blijf ik dan weer wel wat alerter dan overdag op bed. Dus daar heb ik wel wat nieuwe series ontdekt met aanraders, zoals The Rookie, The Rookie Feds en Smeris. Valt het je al op dat ik van politieseries houd?😅 Heb je nog aanraders in dat genre? Laat het me dan zeker weten! Verder vind ik Special Forces Vips vooral heel indrukwekkend om te zien. Wat een kracht, doorzettingsvermogen en prestaties moeten die mensen leveren joh!

Toch nog ‘make-uppen’

Dat mijn beautyhart nog steeds sneller gaat kloppen van nieuwe (viral!) make-up producten, was voor mij geen verrassing. Alleen heeft het nu wel een andere dimensie gekregen. Niet meer én een blogpost én een Instagram post/video, maar één van beiden. En dat werd vooral TikTok de laatste tijd. Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat die (voor mij) hele hoge statistieken in verhouding met de aantal volgers ook wel meespelen hoor. ‘Even’ 105.000 kijkers op een adventskalender unboxing, 60.000 kijkers op een eerste indruk video of na één dag al 10.000 kijkers behalen op een make-up tutorial geeft wel een érg lekker gevoel hoor. 😉 Niet dat alle video’s zo hoog scoren, maar je snapt mijn punt… Wat daarnaast ook meespeelt is de geringe tijd die ik eraan kwijt ben. Als ik even puf heb om me toch op te maken, dan film ik één stukje van de routine. Zoals het opdoen van een blush.

@verdraaidmooi Is de nieuwe CATRICE Soft Glam Filter Fluid een dupe van de Charlotte Tilbury Flawless Filter? Qua looks zijn ze heel vergelijkbaar en hebben ze dezelfde brede sponsapplicator. Deze tint van CATRICE is trouwens net een tint of twee te donker, maar dat valt uitgeblend gelukkig niet op. Ook op de huid lijken de producten bizar veel op elkaar, hebben dezelfde mooie glow die goed in de huid blendt en blijven allebei lang, goed zitten. Echt een fantastische dupe! Dus ik zou lekker voor de budget variant gaan. #catrice #catricedupe #charlottetilburydupe #dupevsreal #catricesoftglamfilterfluid #charlottetilburyflawlessfilter #flawlessfilterdupe #catricemakeup @Catrice Cosmetics @HappyLife PR @boozyshop ♬ origineel geluid – Daphne | verdraaidmooi

Ook zijn er zeker nog wel artikelen verschenen met vooral beautyreviews, maar toch heb ik ook daar zichtbaar een stapje terug gedaan. Ik ben zelf heel perfectionistisch en wil alles tot in de puntjes compleet hebben, maar dat kan ik simpelweg niet meer opbrengen. Dus dan was het kiezen tussen een niet helemaal tot op de puntjes compleet artikel met alle info, swatches en foto’s, maar dan geen artikel online kunnen zetten. Of een stap terug doen en genoegen nemen met een wat compacter artikel. En dat laatste heb ik gedaan. Toch nog die uitlaatklep en afleiding, maar niet meer perfect.

De kracht van geuren

kneipp home fragrance collection

Geuren deden al veel voor mijn gemoedstoestand, maar die hebben een nog belangrijkere rol gespeeld de afgelopen tijd. Zeker omdat ik door de enorme pijn sneller migraine kreeg of simpelweg te weinig puf had om de meest simpele dingen te doen op een dag. Een te intense geur klapte nog harder binnen. Zachte, neutrale geuren met een vleugje aroma gaven daarom mijn voorkeur. De items uit de Kneipp Home Fragrance geschenkset passen daar perfect bij. Ze vullen de ruimte met een zacht zoete en houtachtige geur. Heerlijk! 

kneipp me time collection review

Ook onder de douche is een geur voor mij belangrijk. Als ik het benauwd heb, dan grijp ik snel terug naar producten met de geur van eucalyptus. Verder vind ik zachte, bloemige of houtige geuren heerlijk. Zeker ’s avonds mogen de geuren voor mij wat warmer zijn, dat je heerlijk rozig wordt onder de douche. De Me Time lijn van Kneipp heeft een warme, mystieke poederachtige geur en is verrijkt met natuurlijke etherische patchoeli-olie en sandelhoutextract, die je hoofd helemaal tot rust laten komen. Valt het je trouwens op dat de doucheverpakking vernieuwd en daarmee ook verduurzaamd is? In dit artikel vertel ik je er alles over.

Podcasts 

Bron afbeeldingen: spotify.com

Wat ben ik blij met dat knopje ‘timer voor slaapstand’ bij Spotify, waardoor ik niet iedere keer terug hoef te schuiven waar ik ook alweer gebleven was. Ik luister graag podcasts als ik op bed lig en geen puf heb of teveel pijn heb om mijn telefoon vast te houden. Dan is het toch geen doodse stilte, maar mis je ook niet de helft van het verhaal als je geen beeld kan zien. Mijn favoriete, luchtige podcasts zijn Geuze & Gorgels en De Grote Gwen en Geraldine Show. Ook Moordzaken de podcast vind ik fantastisch om te luisteren, maar daar moet je wel net wat wakkerder voor blijven om het verhaal goed te volgen. Het van begin tot eind meegenomen worden in een moord met alle belangrijke feitjes eromheen, is echt zo gaaf! 

Wat doe jij om te ontspannen?

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie