Maybelline Master Contour Duo Stick review

door Daphne - verdraaid mooi
maybelline-master-contour-duo-stick-review-1

Sinds Kim Kardashian weten we wat je allemaal kunt bereiken met het juist contouren van je gezicht. Neus te breed, voorhoofd te groot, kin te onopvallend… You name it en je kunt je gezichtslijnen optisch veranderen. Ik hoef niet een heel nieuw gezicht te creëren, maar een schaduw en highlight hier en daar kan natuurlijk nooit kwaad. Daarom ga ik kijken wat ik van mijn gezicht kan maken en lees je hier de Maybelline Master Contour Duo Stick review.

maybelline-master-contour-duo-stick-review

Deze contour stick heb ik al een aantal jaar, maar toen ik het product opnieuw kreeg van Kruidvat realiseerde ik me dat ik er nog nooit een review over gemaakt heb. Het feit dat ik het al zo lang gebruik, zegt natuurlijk al wel wat over de uitkomst van de review. Toch vind ik het de moeite waard en laat ik je de voor- en nafoto’s zien. De Contour Duo Stick is verkrijgbaar in twee tinten, waarvan ik je tint 01 Light laat zien. Ben je nog niet bekend met contouren, dan leg ik het je in het kort uit hoe het werkt. Met de donkere tint breng je schaduw aan, waardoor je gezicht meer diepte krijgt. Met de highlighter laat je je gezicht oplichten op de zones waar jij dat wenst.

maybelline-master-contour-duo-stick-review-2

De Master Contour Duo Stick is een twee in één stick met aan de ene kant de donkere contour kleur en aan de andere kant de lichte highlight kleur. Je kunt aan de onderkant van de stick draaien, waardoor er nog meer product tevoorschijn komt. De crème sluit je af met een plastic dopje die je erop schuift. Het klikt niet, maar alsnog zal je de dop niet snel kwijtraken in je toilettas.

maybelline-master-contour-duo-stick-swatch-review

Hierboven zie je de swatches van de twee tinten. Het heeft een zachte crèmetextuur en een goede pigmentatie. De donkere tint is precies assig genoeg.

Look & review Maybelline Master Contour Duo Stick

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linkerfoto heb ik puur foundation aangebracht op mijn gezicht. Op de foto rechts bracht ik de donkere tint aan bij mijn haargrens, onder mijn jukbeenderen, bij mijn kaaklijn en aan de zijkant van mijn neus. De lichte tint bracht ik aan in het midden van de neus, onder de donkere kant van de jukbeenderen voor een strak resultaat, tussen mijn wenkbrauwen naar het voorhoofd toe en op de jukbeenderen.
maybelline-master-contour-foundation-stick-review

Zoals je ziet heb ik niet gecontourd à la Kim K., maar gewoon zoals ik in het dagelijkse leven zou doen. Zo is het resultaat subtiel, maar aanwezig. Mijn voorhoofd is optisch kleiner, mijn neus lijkt wat smaller en er gebeurt meer op mijn wangen bij de jukbeenderen. Ook heb ik een strakkere kaaklijn gecreëerd, waardoor mijn kaaklijn minder snel doorloopt naar de hals toe. Voor het volledige resultaat heb ik de look afgemaakt met een bronzer en blush op onderstaande foto’s.

maybelline-master-contour-foundation-stick-review-1

De crème is romig en zacht, waardoor je het makkelijk in de huid kan blenden. Toen ik de stick voor het eerst gebruikte, kon ik het me niet voorstellen dat het goed zou kunnen werken met die twee kleuren zo dicht bij elkaar. Toch merk je daar in gebruik helemaal niets van. De stick is zo vormgegeven dat je nooit per ongeluk de andere kleur mee veegt. Door de romige en goed te blenden textuur, valt de kleur ook nog een beetje op te bouwen mocht je zelf van een meer aanweziger resultaat houden.

De Maybelline Master Contour Duo Stick kost € 10,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Fabienne, Enjoyyourownbeauty 20 februari 2020 - 06:37

Toffe review! Persoonlijk hou ik niet zo van deze sticks, maar het resultaat lijkt wel goed. Ik hou hrt denk ik toch maar bij een poeder haha!

Liefs
X

Reply
bychristiana 20 februari 2020 - 09:20

Contouren is echt een kunst, ik doe het je niet na! Leuk ook die twee foto’s naast elkaar, je kunt dan inderdaad goed het effect zien.

Reply
Tessa 20 februari 2020 - 17:00

Mooi resultaat! Mij lukt dat nooit…..

Reply

Plaats een reactie