Maybelline Colossal Curl Bounce mascara review

door Daphne - verdraaid mooi
maybelline colossal curl bounce mascara review beloftes

De reclame over de nieuwste Maybelline mascara kwam ik de afgelopen paar weken online overal tegen, waar ik vooral door het borsteltje getriggerd werd. Of ik ook blij word van de formule, ga ik natuurlijk voor je testen met voor- en na-foto’s. Daarom lees je hier de Maybelline Colossal Curl Bounce mascara review.

maybelline colossal curl bounce mascara review

Met deze mascara komt volgens Maybelline mega volume en een big, bouncy krul samen. Het verhoogt het volume, krult ieder wimperhaartje en geeft tot 24 uur resultaat. Je zou zelfs geen wimperkruller meer nodig hebben. De wimperkrullende borstel separeert, omhult en krult namelijk ieder wimperhaartje en geeft geen klontjes.

Het borsteltje heeft normale haartjes (geen elastomeren haartjes) en het is net wat gebogen, waardoor het de vorm aanneemt van je oogbol. Zo zou je denk ik vrij gemakkelijk vanuit alle kanten bij de haaraanzet van je wimpers kunnen komen. 

maybelline colossal curl bounce mascara borsteltje review

Goed om te weten: als je de formule van de mascara wilt opbouwen, dan adviseert Maybelline om de mascara niet te laten drogen tussen de laagjes in. Net wat anders dan bij de meeste mascara’s dus.

Look & review Maybelline Colossal Curl Bounce mascara

Hieronder vind je een foto met en een foto zonder mascara. Zo zie je goed het effect. Het borsteltje heeft een fijne, gebogen vorm, waardoor je gemakkelijk alle wimpers kunt voorzien van mascara. 

maybelline colossal curl bounce mascara review before after maybelline colossal curl bounce mascara review result

De mascara separeert de wimpers echt enorm mooi. Alleen dat komt door een combinatie van het fijne borsteltje én omdat de formule vrij droog is. Voordeel daaraan is wel dat je niet bang hoeft te zijn voor klontjes. Door die droge formule verwachtte ik dan ook dat de mascara mijn wimpers mooi in de krul zou kunnen houden, maar dat is helaas niet het geval.

De eerste keer had ik het gebruikt in combinatie met een wimperkruller (gevalletje eerst proberen en dan pas kijken wat het merk belooft…😅) en toen zakte de krul er vrij snel uit helaas. Wel blijven de wimpers heel soepel aanvoelen, dus dat bouncy effect snap ik wel. Die beloofde mega volume en onweerstaanbare krul vind ik dus niet terug. Al kun je wel een mooie lengte creëren met de mascara en de volume opbouwen met meerdere lagen. Op de na-foto draag ik drie laagjes. Houd je van een natuurlijk resultaat, waarbij je de mascara niet voelt zitten gedurende de dag? Dan is dit wellicht wel een goede optie voor jou. Voor de onderste wimpers vond ik hem bijvoorbeeld dan ook zelf perfect.

De Maybelline Colossal Curl Bounce mascara shop je bij Kruidvat voor € 17,99 en bij Notino voor € 9,90. De formule is vegan en bevat ook geen bijproducten van dierlijke oorsprong.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 8 februari 2022 - 11:17

Ik vind het resultaat mooi! En ach, ik zoek eigenlijk toch nooit specifiek naar een mascara met ‘krul-effect’, ik vind het vooral belangrijk dat een mascara volume geeft.

Reply
Jolanda 9 februari 2022 - 07:43

Ik zou het bijzonder vinden als er een mascara bestaat waardoor ik mijn wimperkruller niet meer hoef te gebruiken #teamdakpan. Het ziet er wel mooi uit maar het is inderdaad geen dramatisch effect.

Reply
Elisa 6 november 2022 - 11:24

Geen fijne mascara, na een paar keer te hebben gebruikt, wordt deze al klonterig

Reply

Plaats een reactie