Max Factor Facefinity Compact Poeder Foundation review

door Daphne - verdraaid mooi
max factor facefinity compact poeder foundation review

Normaliter loop ik niet echt warm van poederfoundations, maar de variant die ik je vandaag laat zien, bevat de bestanddelen van een vloeibare foundation. Dat maakte me nieuwsgierig en daarom lees je hier de Max Factor Facefinity Compact Poeder Foundation review in de kleur 003 Natural. Natuurlijk laat ik je ook weer voor- en na-foto’s zien, zodat je het effect goed kunt beoordelen.

max factor facefinity compact poeder foundation review-1max factor facefinity compact poeder foundation review

Ik kreeg deze foundation van We Are Eves om te testen. Dat is een platform vol met eerlijke beauty reviews. Wil je gelijk weten wat ik van de poeder foundation vond? Kijk dan op mijn shelfie.

Deze poederfoundation geeft een medium dekking, maar voelt niet zwaar aan op de huid. De hydraterende formule geeft je huid een natuurlijke finish en blijft tot wel 8 uur perfect zitten. Dankzij de handige verpakking met het spiegeltje en sponsje kun je gemakkelijk onderweg je make-up bijwerken. Verder beschermt het je huid met SPF20. 

max factor facefinity compact poeder foundation ingredienten review

Zo werkt het

Je kunt de bijgeleverde sponsapplicator gebruiken om de foundation aan te brengen. Hiermee kun je ook gemakkelijk extra dekking aanbrengen op de zones die dat nodig hebben. Houd je meer van een natuurlijke look? Dan kun je natuurlijk ook een fluffy poederkwast gebruiken. Het is maar net waar je zin in hebt en bij je past!

max factor facefinity compact poeder foundation swatch 003 natural review

Op bovenstaande afbeelding zie je de swatch van tint 003 Natural. Het is een lichte tint met een neutrale ondertoon.

Swatch & review Max Factor Facefinity Compact Poeder Foundation

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linkse foto heb ik geen foundation aangebracht en op de tweede foto wel. Kleine disclaimer: op beide foto’s heb ik wel mijn reguliere concealer aangebracht onder mijn ogen. 

max factor facefinity compact poeder foundation swatch 003 natural review

Je hebt gelukkig niet gelijk een full-coverage dekking met deze poeder en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Toch krijg je geen poeder-effect als je het pigment op gaat bouwen. Wat me het meest opvalt is dat ik met mijn huidtype (normale tot droge huid) geen droog gevoel krijg van deze poeder (behalve gedurende de dag op mijn neus). Door het matterende effect en de textuur lijkt het me juist ook een fijne foundation voor de zomer. Dan zal de kleur ook beter passen denk ik, want door de kleine kleurkeuze is de tint nu net wat te donker voor me. Ik heb de een na lichtste tint. De lichtste variant, ivory, heeft een roze ondertoon, waardoor ik die niet gekozen heb.

De Max Factor Facefinity Compact Poeder Foundation shop je bij diverse drogisterijen, zoals Kruidvat voor € 21,99. Het is geschikt voor de gevoelige huid, verstopt poriën niet en is dermatologisch getest.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie