MANIKO x Pippypolish collection swatches + review 

door Daphne - verdraaid mooi
Maniko Pippypolish strips review swatches

Nail art swatches zien er soms jaloersmakend goed uit. Inmiddels heb ik mijn weg er ook wel in gevonden, maar ik krijg regelmatig reacties op posts dat zij dit zo graag zelf willen kunnen. Daar bedacht MANIKO samen met de zeer getalenteerde Pippypolish wat op: nail polish strips in vijf designs die Pippypolish zelf bedacht en gemaakt heeft. Nail art was nog nooit zo makkelijk! Ik laat je de designs zien, leg je uit hoe (makkelijk!) je de strips aan kunt brengen en geef je mijn mening. Daarom lees je hier de MANIKO x Pippypolish collection review.

Hoe breng je het aan?

Maniko strips how to apply

Je ontvangt een verpakking met 18 strips in 8 verschillende maten. Daarnaast heb je het volgende nodig: een nagelriemstokje, glasvijl, schaartje, nagellakremover, base coat en een top coat.

Stap 1:
De voorbereiding is het belangrijkst, want alleen met de juiste basis blijven de strips tot wel 14 dagen op je nagels zitten. Duw met een nagelriemstokje je nagelriemen terug.

Stap 2:
Reinig en ontvet je nagels met de MANIKO Nail Polish Remover.

maniko nail polish remover review

Stap 3:
Breng de voedende MANIKO Base Coat aan op alle nagels. Heb je broze nagels? Breng dan twee dunne laagjes aan. Zo wordt de nagel behandeld met belangrijke voedingsstoffen tijdens het dragen van de strips.

maniko base top coat review

Stap 4:
Kies uit de acht verschillende maten welke het beste bij je nagels past. Twijfel je tussen twee maten? Dan geeft MANIKO als tip om bij natuurlijke nagels voor de kleinere maat te gaan en bij de gel- of acrylnagels voor de grotere maat vanwege de kromming van de nagel. Kun je echt de juiste maat niet vinden? Dan kun je ze altijd nog afzonderlijk knippen met een nagelschaartje.

Stap 5:
Breng de Nail Strip aan op de nagels en druk deze vanuit het midden naar de punt van de nagel. Let op dat het niet op je nagelriemen plakt. Het ziet er niet mooi uit en zorgt er sneller voor dat je manicure vervroegd beschadigt. 

Stap 6:
Knip het overtollige van de strip af met een nagelschaartje. Let ook op dat je niet te dicht bij de rand van de nagel knipt, zodat je het uiteinde nog om kunt vouwen. Heb je wat kortere nagels? Dan kun je wellicht één nagelstrip gebruiken voor twee nagels.

Stap 7:
Vouw de overtollige strip onder je nageltip, zodat de rand van je nagels helemaal bedekt is met nagellak. 

Stap 8:
Vijl het gevouwen uiteinde er voorzichtig af met de MANIKO Glass Nail File. Let op dat je niet in verschillende richtingen vijlt. Door de op- en neergaande bewegingen kan er namelijk vuil onder de strip komen.

Maniko glass nail file review

Stap 9:
Eindig de manicure door het te sealen met een dun laagje MANICO Top Coat. Vergeet niet om de nagelrand mee te lakken om slijtage van de punten te voorkomen.

maniko top coat review

Hoe verwijder je de Nail Polish Strips?

Trek de nagelstrips niet zomaar van je nagels, want zo kun je je nagelbed beschadigen. Dat is ook helemaal niet nodig, want je kunt ze makkelijk verwijderen met de acetonvrije nagellakremover. De MANIKO Nail Polish Remover droogt de nagel niet uit dankzij verschillende ingrediënten, zoals abrikozenpitolie, glycerine en aloë vera. Je kunt het zo makkelijk verwijderen, omdat het gewoon nagellak is.

Swatches MANIKO x Pippypolish collection

Fancy Pancy Daisy 

Maniko Pippypolish Fancy Pancy Daisy strips swatch

Dit design geeft me echt lente vibes door de fleurige madeliefjes met de zachtpaarse achtergrond. Als ik zelf zin heb in een subtiele nail art, dan ga ik ook praktisch altijd voor bloemetjes. Zo vrolijk!

Maniko Pippypolish Fancy Pancy Daisy swatch

Sunflower Field

Maniko Pippypolish sunflower field strips swatch

Van de lente vibes gaan we naar de summer vibes met de vrolijke zonnebloemen. Bij dit design kun je ook afwisselen van design en voor een compleet gele of compleet zwarte nagel gaan. Dat maakt dit design extra bijzonder! Leuk feitje: dit is Pippypolish haar favoriete bloem!

Maniko Pippypolish sunflower field swatch

Sparkle, Baby!

Maniko Pippypolish sparkle, baby strips swatch

Dit design is zo chique, feestelijk en alles wat je wilt als je echt een avondje uit wilt pakken. Je kunt het natuurlijk ook nog even bewaren tot december, want met de feestdagen is deze sparkly nail art echt geweldig. De gouden glitters vind ik trouwens een geweldige toevoeging! Net als de enkele zwarte nagels. Zo valt het design extra op.

Maniko Pippypolish sparkle, baby swatch

I Am Blooming

Maniko Pippypolish I Am Blooming strips swatch

Ik zei het bij Fancy Pancy Daisy al: bloemetjes nail art is simpel, maar zo leuk en vrolijk! Deze zijn wat kleiner en subtieler dan de madeliefjes en zonnebloemen, maar wel extra kleurrijk door de verschillende kleuren bloemen. Ook hier kun je weer kiezen voor een variatie van nail art en enkele tinten.

Maniko Pippypolish I Am Blooming swatch

Funky Disco

Maniko Pippypolish funky disco strips swatch

Als je net met nail art begint, dan is dit waarschijnlijk het eerste design dat je probeert. Zoiets maakte ik al eens voor carnaval, maar stipjes in één kleur zijn ook leuk voor bijvoorbeeld Paasnagels. Kortom: met stipjes kun je alle kanten op en nooit de fout mee in gaan. Logisch dat Pippypolish ook voor zo’n design gekozen heeft. Hoe het komt, weet ik niet… Alleen met dit design had ik moeite met het aanbrengen ervan. Het plakt een stuk slechter dan de andere designs en de strips bleven omhoog wippen. Dat is helaas ook terug te zien op de swatchfoto.

Maniko Pippypolish funky disco swatch

Review MANIKO x Pippypolish collection

Je kunt op een hele makkelijke manier, prachtige nagels creëeren zonder dat je er zelf moeite in moet stoppen. Geen nail art mislukt meer. Daarnaast vind ik de base- en top coat ook heel prettig werken door de brede, afgeronde kwastjes. Daarbij droogt het ook snel. Wel zo fijn!

Pippypolish heeft een onwijs leuke variatie aan designs gemaakt. Niet extreem opvallend en uitbundig, maar gewoon clean. Net als al haar andere nail arts op haar gelijknamige Instagramaccount en daar houd ik van. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ze bij een paar sets een mooie variatie heeft gemaakt van nail art swatches en neutrale swatches. Zo kun je ook kiezen voor een nagel met een extra touch, waarbij je de rest bijvoorbeeld clean houdt. 

Je shopt de MANIKO x Pippypolish collection in een bundel voor € 59,00 of per set voor € 18,00 op maniko-nails.eu. Het is vegan en cruelty free.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Deb 6 september 2021 - 08:26

Wat een super leuke collectie hebben ze er van gemaakt! Ik vind vooral de designs met de bloemetjes (eigenlijk alledrie) erg leuk. Heb die ook bij Pippypolish voorbij zien komen. Leuk dat haar nailart nu letterlijk binnen handbereik is voor iedereen die dat wilt.

Reply
bychristiana 6 september 2021 - 09:26

Ik vind Fancy pancy Daisy zelf erg leuk! Maar ik moet toevoegen dat ik zelf toch maar bij de gewone nagellak blijf, dat vind ik het makkelijkst en het snelst;-)

Reply
Rachel kromdijk 6 september 2021 - 20:43

Dit ziet er wel enorm zomers en cute uit! Leuk dat je dit soort designs kan aanbrengen @home.

Reply

Plaats een reactie