Makeup Revolution mega review (6 items!)

door Daphne - verdraaid mooi
makeup-revolution-review

Make-up shoppen is leuk, maar dubbel zoveel make-up shoppen en maar de helft betalen is nog leuker! Vandaag is bijna alle make-up bij Trekpleister 1+1 gratis en ik mocht wat items van hen uitzoeken. Daarom test ik vandaag zes items van het leuke budgetmerk Revolution.

Revolution Precise Brow Pencil review

Geen look, zonder goed geshapete wenkies. Ik houd zelf van strakke wenkbrauwen en dit ultra dunne potloodje lijkt mij erg makkelijk.

revolution-precise-brow-pencil-review-1

Bij de Precise Brow Pencil heb je aan de ene zijde een dun potloodje met een fijn puntje en aan de andere zijde een wenkbrauwborsteltje. Zo heb je alles bij de hand om een perfecte brow te tekenen. Het is verkrijgbaar in drie tinten. Ik laat je de middelste tint, Medium Brown, zien.

revolution-precise-brow-pencil-review

Het potlood zit verpakt in een wit kartonnen doosje. Dat vind ik zelf prettig, zeker omdat zo’n dun potloodje erg kwetsbaar kan zijn.

revolution-precise-brow-pencil-swatch-medium-brown

Het puntje voelt romig aan, maar niet te romig zodat je potlood na één keer gebruiken op is. Verder is het een redelijk warme bruintint. Een prima eerste indruk!

Hieronder zie je twee foto’s. Op de eerste foto zie je mijn natuurlijke wenkbrauw en op de tweede foto zie je mijn wenkbrauw die ik ingetekend heb met het potlood.

revolution-precise-brow-pencil-swatch-review-1revolution-precise-brow-pencil-swatch-reviewIk vind de brow pencil erg fijn werken. Het is goed gepigmenteerd, waardoor je snel en gemakkelijk potloodstreepjes kunt zetten. Daarbij kun je ook nog eens heel precies werken door het erg kleine puntje. Onder de wenkbrauw heb ik wel concealer aangebracht, omdat ik dat zelf mooier vind als basis voor een ooglook. Boven de wenkbrauw heb ik dat niet gedaan en daar zie je dat je alsnog strakke lijnen kunt tekenen.

Het Revolution Precise Brow Pencil kost € 3,99 en is vegan en cruelty free.

Revolution Reloaded Velvet Rose eyeshadow palette review

Ik ben groot fan van de kwaliteit van de oogschaduwpaletten van het merk. Als je dan ook nog bekijkt dat je nog net geen vijf euro betaalt voor vijftien tinten, is het echt een topdeal! (En natuurlijk vandaag eigenlijk € 2,50 per palette als je er twee koopt bij Trekpleister!) Dit palette vind ik erg lijken op het eerder gereviewde Anastasia Soft Glam palette en lijkt daarom een fijne dupe. Of dat ook zo is, ga ik testen.

revolution-reloaded-velvet-rose-eyeshadow-palette-review-1

Het palette is gemaakt van kunststof en sluit met een kliksluiting. De voorkant is doorzichtig. Dat is ideaal als je, zoals ik, meerdere paletten van dit merk hebt.

revolution-reloaded-velvet-rose-eyeshadow-palette-swatch

De swatches hebben geen namen maar nummers, van 1 t/m 15. Het warme palette heeft een mooie combinatie tussen matte en glanzende tinten, waarbij tint twee eruit schiet door de pressed glitter formule. Echt prachtig! Daarnaast zijn alle tinten romig en goed gepigmenteerd. Er is keuze genoeg tussen lichte transitiekleuren en donkere tinten, waarmee je diepte kunt creëren. Zelfs de zwarte tint is goed gepigmenteerd en dat is lang niet altijd het geval met budgetpaletten.

Looks & review Revolution Reloaded Velvet Rose eyeshadow palette

Look 1:

revolution-reloaded-velvet-rose-eyeshadow-palette-look-review revolution-reloaded-velvet-rose-eyeshadow-palette-look-review-1

Bij look 1 draag ik het volgende:
1: onder de wenkbrauwen
7: transitiekleur net boven arcadeboog
4: transitiekleur in de arcadeboog
3: transitiekleur net onder arcadeboog
3: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
13: buitenste ooghoek gedept voor extra diepte
8: van het midden van het bewegend ooglid naar de binnenste ooghoek
1: binnenste ooghoek
3 & 13: onder de ogen, buitenste ooghoek naar het midden
8: onder de ogen, van het midden naar de binnenste ooghoek

Look 2:

revolution-reloaded-velvet-rose-eyeshadow-palette-look-review-2 revolution-reloaded-velvet-rose-eyeshadow-palette-look-review-3

Let bij deze ooglook even niet op het rood in mijn ogen. Dat ligt zeker niet aan de make-up! Bij look 2 draag ik het volgende:
1: onder de wenkbrauwen
7: transitiekleur net boven arcadeboog
10: transitiekleur in de arcadeboog
14: transitiekleur net onder arcadeboog
13: buitenste ooghoek, naar binnen geblend
2: van het midden van het bewegend ooglid naar de binnenste ooghoek
13: onder de ogen
2: onder de ogen, van het midden naar de binnenste ooghoek

revolution-reloaded-velvet-rose-eyeshadow-palette-review

De kwaliteit van dit palette is weer onwijs goed. De poeders zijn zacht en blenden goed. Tint 2 kun je het beste met je vingers aanbrengen, dan heb je namelijk het beste pigment (en wat voor pigment, wauw!). Houd rekening met fall-out bij die tint en de zwarte tint. Bij de andere kleuren heb je daar geen last van. Je kunt voor zowel een smokey als een natuurlijke look gaan, waarbij je voor zowel een goudbruine look kunt gaan als een roze-paarse look. Heel veelzijdig! Ik ben echt fan van dit soort oogschaduwpaletten van Revolution en daar heeft dit palette weer zeker aan bijgedragen!

Het Revolution Reloaded Velvet Rose eyeshadow palette kost € 4,99.

Revolution Ultra Contour palette review

In dit contour palette met contour-, brons-, en highlight tinten ga ik weer optisch spelen met licht. Het palette ziet er op het oog al erg veelzijdig uit door de verschillende lichte en donkere tinten.

revolution-ultra-contour-palette-review

Je koopt het palette in een matzwarte, kartonnen verpakking met gouden letters. Daarop staat niet alleen de informatie over het palette, maar ook de zin “8 professional blendable powders to perfectly contour and highlight”. Ik ga natuurlijk testen of het merk die belofte na kan komen.

revolution-ultra-contour-palette-review-1

Het palette zelf is volledig zwart glanzend, heeft een kliksluiting en heeft aan de binnenzijde een grote spiegel.

revolution-ultra-contour-palette-swatch

De tinten hebben geen naam, dus ik geef ze voor het gemak een nummer van links naar rechts en van boven naar onder nummer 1 t/m 8. Het palette is erg veelzijdig voor verschillende huidtinten. Je vind een matte, lichte tint in zowel een roze als een gele ondertoon. Nummer 3 lijkt redelijk mat op de foto, maar heeft juist een subtiele, lichte glans. Verder vind je contour- en bronstinten in zowel een koele als warme ondertoon. De twee rechtse tinten, nummer 4 en 8, zijn baked poeders in een highlight- en een lichte bronstint. De pressed poeders zijn heel romig en zacht. De baked poeders voelen wat droger aan.

Om je een goed beeld te geven hoe ik eruit zie met foundation, maar zonder verdere poeders, zie je hieronder twee ‘voor’ foto’s.

revolution-ultra-contour-palette-look-review

Op de foto’s hieronder heb ik tint 6 aangebracht onder mijn jukbeenderen, aan beide zijkanten van mijn neus, op mijn voorhoofd rond de haarlijn en op de kaaklijn. Voor een kleine glow heb ik tint 8 aangebracht bovenop tint 6 onder mijn jukbeenderen. Tint 1 heb ik aangebracht in het midden van mijn voorhoofd, in het midden van de neus en onder de contourlijn bij mijn jukbeenderen. Ik heb nog geen glanzende highlighter aangebracht, want die gebruik ik uit het blush palette van Revolution.

revolution-ultra-contour-palette-look-review-1

Het palette is ideaal voor dagelijks gebruik, maar ook voor bijvoorbeeld een avondje uit. Door de diverse kleuren kun je namelijk zelf bepalen hoe zwaar aangezet je de contour wilt. Je kunt zelfs de lichte en donkere tint met elkaar vermengen op de huid als je juist een hele subtiele look wilt. Dat maakt het erg veelzijdig in gebruik. Daarnaast is het palette ook gebruiksvriendelijk. De tinten zijn zacht en romig en blenden gemakkelijk. De assige bruintint is voor mij precies de juiste kleur, met wat bronstinten kun je de look naar wens warmer maken en je kunt glow toevoegen waar jij dat wilt.

Het Revolution Ultra Contour palette kost € 8,99.

Revolution Golden Sugar Ultra Blush palette review

Na het contouren, mag er wat kleur op de appeltjes van de wangen om het plaatje compleet te maken. Dat ga ik doen met dit blush palette.

revolution-golden-sugar-ultra-blush-palette-review

De binnenzijde van dit palette lijkt erg op het eerder genoemde Ultra Contour palette. Alleen is de deksel doorzichtig en heeft het daarom ook geen spiegel.

revolution-golden-sugar-ultra-blush-palette-review-1

Verder komen de baked tinten uit het contour palette erg overeen met tint 1 en 5 uit dit palette. De baked highlighter uit dit blush palette is net een fractie ijziger wit dan die uit het contour palette, maar de baked bronzer is naar mijn idee wel hetzelfde.

revolution-golden-sugar-ultra-blush-palette-swatch

Deze tinten hebben ook geen naam, dus ik geef ze weer voor het gemak een nummer van links naar rechts en van boven naar onder nummer 1 t/m 8. De baked poeders (nummer 1 t/m 3 en 5 t/m 7) zijn erg droog, maar hebben wel een goed pigment. Tint 4 is een romige, glanzende bronstint en tint 8 is een romige, matte bronstint.

Deze look is een vervolg op de look uit het contourpalette, dus die tinten kun je al zien op de huid. Verder heb ik op de appeltjes van de wangen tint 2 en 6 gemengd. Op de jukbeenderen en het cupidoboogje heb ik tint 1 aangebracht.

revolution-golden-sugar-ultra-blush-palette-look-review

Met dit palette kun je niet echt contouren, omdat het geen koele bruine tint heeft, maar wel bronzen en highlighten. Eigenlijk is dit palette dus wat veelzijdiger, dan de naam doet vermoeden. Ik was een beetje bang hoe het pigment van de droge tinten zich op mijn huid zou gedragen, maar het resultaat is er! De tinten zijn in eerste instantie vrij licht op de huid, maar hebben al wel de intense glans. Gelukkig is het pigment goed op te bouwen, waardoor de blush goed zichtbaar is op de huid, precies zoals ik wil. Zowel de blushes als de highlighters hebben een prachtige, intense glans die mooi in de huid te blenden is. Het is een fijn palette, waarbij je zonder contourtint, alsnog een volledige gezichtslook kunt maken.

De Revolution Golden Sugar Ultra Blush palette kost € 6,99.

Revolution The Liner Revolution eyeliner review

Om mijn ooglook wat meer expressie te geven, gebruik ik graag een eyeliner. Liefst een eyeliner met een intens zwarte tint en dat zou de The Liner Revolution eyeliner zijn!

revolution-the-liner-revolution-eyeliner-review-1

De The Liner Revolution is een vloeibare pen eyeliner. Het bevat een speciale, longlasting formule met Japanse inkt, die zorgt voor een intens zwarte kleur. Volgens Revolution is de eyeliner smudge proof, waterproof en heeft het een mooie, matte finish.

revolution-the-liner-revolution-eyeliner-review

De eyeliner zit verpakt in een matzwarte kartonnen verpakking. Voor gebruik moet je de eyeliner schudden. Na gebruik adviseert het merk om je eyeliner horizontaal te bewaren. Je verwijdert de eyeliner het beste met een reiniging op oliebasis of micellair water.

revolution-the-liner-revolution-eyeliner-swatch

De eyeliner heeft aan het uiteinde een erg dunne punt, waardoor je precieze lijnen kunt zetten. Verder is de tint op mijn arm inderdaad intens matzwart.

revolution-precise-brow-pencil-review-3

Bij deze ooglook heb ik de tinten uit het oogschaduwpalette gebruikt. Behalve de lichte tint op het bewegend ooglid, want dat is tint 3 uit het contour palette. De punt van de eyeliner is erg dun, waardoor je hele fijne lijntjes kunt zetten. Het intens zwarte pigment dat je op de swatch ziet, is wat minder terug te zien op het ooglid. Dat zou natuurlijk ook kunnen liggen aan de oogschaduw die eronder zit. Verder is het puntje vrij snel wat droger. Alleen als je het weer voorzichtig vochtig maakt met bijvoorbeeld setting spray, dan is het puntje weer als nieuw!

De Revolution The Liner Revolution eyeliner kost € 5,99.

Revolution Retro Luxe Matte lip kit review

De look maak ik af met een van mijn lievelingstinten voor op de lippen, namelijk rood. Ik ga hiervoor de Retro Luxe Matte lip kit gebruiken. Hierin zit een liquid lipstick en een bijpassende lip pencil.

revolution-retro-luxe-matte-lip-kit-review

De Revolution Matte lip kit is bij Trekpleister verkrijgbaar in drie tinten. Ik laat je de tint 354 regal zien. Het setje zit samen verpakt in een matzwarte kartonnen doosje.

revolution-retro-luxe-matte-lip-kit-review-1

Revolution adviseert om eerst de lipliner aan te brengen en dan pas de liquid lipstick.

revolution-retro-luxe-matte-lip-kit-swatch-354-regal

De tint van de liquid lipstick neigt naar oranje rood en heeft een prachtig, diep pigment. De finish is natuurlijk mat en droogt redelijk snel op. Het lippotlood is net wat lichter en neigt meer naar oranje. Het is een creamy potlood, waarmee je makkelijk een lijntje kunt zetten.

revolution-retro-luxe-matte-lip-kit-swatch-354-regal-2

WAUW! Deze tint is heel goed gepigmenteerd. Met de lipliner kun je snel strakke lijnen zetten door de romige structuur. Daarna kleur je het in met de liquid lipstick en heb je een prachtig resultaat. Het droogt mat op en voelt daarom ook wat droger aan op de lippen. Dat heeft als voordeel dat de lipstick niet afgeeft en erg lang blijft zitten. Je kunt er daarom makkelijk even wat mee eten of drinken zonder het bij te moeten werken. Vind je zo’n droge textuur niet zo fijn? Breng dan een hydraterende primer aan onder de liquid lipstick (dan behoud je de matte finish) of wat lippenbalsem over de liquid lipstick (dan wordt de finish wat glanzender). Het is maar net wat je fijn vindt!

De Revolution Retro Luxe Matt lip kit kost € 6,99. Het is cruelty free en gluten free.

Je leest het al wel tussen de regels door, maar ik vind Revolution een heel fijn budgetproof merk. Ik had al meerdere malen op een positieve manier kennis gemaakt met het merk en die mening blijft tot stand bij deze items. Ze zijn vriendelijk geprijsd, maar toch van goede kwaliteit. Niet alleen net na het aanbrengen ervan, maar het blijft gedurende de dag tot stand. Ik vind het een mooie look geworden!

makeup-revolution-review-3

Ga jij gebruik maken van de kortingsactie?

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. Uitgesloten merken bij de kortingsactie van Trekpleister zijn CATRICE en essence.

1 reactie

Tessa 27 september 2019 - 13:15

Mooie producten heb je uitgekozen. Ik vind de oogschaduw van hun altijd erg mooi, maar helaas kan ik er niet tegen. Het blush palette en de lipkit zijn mijn favorieten die je hebt gekozen

Reply

Plaats een reactie