Makeup Revolution Conceal and Define review

door Daphne - verdraaid mooi
Makeup-Revolution-Conceal-and-Define-concealer-C1

Een ongelukkige combinatie van chronische ziekte en pijn, hierdoor slechte slaap en een beetje aanleg zorgen voor enorme donkere, blauwe kringen onder mijn ogen. Om niet al van meters afstand deze ongelukkige combinatie te zien, ben ik groot fan van concealers. Wat een uitvinding! Of de Makeup Revolution Conceal and Define concealer ook mijn donkere kringen aan kan, lees je in dit artikel.

Make-up-Revolution-Conceal-and-Define-concealer-C1-1

Ik heb een lichte huid. Daarom heb ik gekozen voor de kleur C1. Deze kleur is voor de lichte huid met een neutrale tot roze ondertoon. De lijn concealers bevat maar liefst 18 verschillende kleuren, dus grote kans dat jouw match hier bij zit! Binnenkort komen hier zelfs nog 7 kleuren bij!

De Makeup Revolution Conceal and Define belooft een volledige dekkende concealer te zijn die alle oneffenheden en donkere kringen verbergt, een matte afwerking heeft, niet in de lijntjes trekt en langhoudend is. Dat zijn veel beloftes voor zo’n goedkope concealer! Eens kijken of de concealer de beloftes ook na kan komen.

Swatches

Make-up-Revolution-Conceal-and-Define-concealer-C1-swatches

Links de concealer zoals je deze aanbrengt op de huid (in dit geval voor de swatch op mijn arm). Rechts de concealer geblend.

Look

Op de linkerfoto heb ik alleen een basis met lipstick op. Op de rechterfoto heb ik de Makeup Revolution Conceal and Define concealer op mijn oogleden en onder mijn ogen, op mijn donkere kringen aangebracht. De foto spreekt boekdelen: de concealer doet zijn werk. De concealer heeft een grote applicator, waardoor je het gemakkelijk op grote delen kunt aanbrengen. Wees hiermee alleen niet té enthousiast, want de concealer droogt snel op.

Make-up-Revolution-Conceal-and-Define-concealer-C1-without-and-with

Om de look in zijn geheel te zien, heb ik  de rest van mijn make-up aangebracht om het plaatje compleet te maken.

Makeup-Revolution-Conceal-and-Define-concealer-C1-full-make-up

Ik heb de volgende producten gebruikt (buitenom de concealer natuurlijk 😉 ):
Foundation: Catrice HD Liquid Coverage foundation – 010 light beige
Bronzer: Too Faced Chocolate Soleil – medium/deep matte bronzer
Rouge: Estee Lauder Pure Color Envy Sculpting Blush – 410 Rebel Rose
Highlighter: MAC –  Soft & Gentle
Lipstick: Clinique pop lip colour+primer – 13 love pop
Oogschaduw: The Jaclyn Hill Palette by Morphe
Oogpotlood: Max Factor Kohl Pencil – 020 black

Look na aantal uren

Om te kijken of deze concealer de strijd met mijn donkere kringen écht aan kan, heb ik de concealer een aantal uren na het opbrengen ervan in de gaten gehouden. Wat me opviel is dat de concealer snel in de lijntjes trekt, ook op plekken waar ik niet veel heb aangebracht. Goed fixeren met poeder voorkomt dit. Daarnaast lijkt het of de concealer als het ware langzaam verdwijnt in mijn huid. De donkere kringen verschijnen helaas langzaam alweer ten tonele. Voor mij is de Makeup Revolution Conceal and Define concealer daarom niet langhoudend. Onderstaande foto’s zijn 5 uur na het opbrengen van de concealer gemaakt.

Makeup-Revolution-Conceal-and-Define-concealer-C1-full-make-up-na

De Makeup Revolution Conceal and Define concealer schijnt een dupe te zijn van de Tarte Shape Tape Contour Concealer. Ikzelf heb deze duurdere variant niet, dus ik kan je niet vertellen of de concealers echt met elkaar te vergelijken zijn qua gebruik en langhoudendheid.

De concealer is mooi, brengt gemakkelijk aan en dekt snel. Alleen de houdbaarheid van de Makeup Revolution Conceal and Define concealer weerhoud mij om deze nogmaals te kopen. Heb jij niet zulke donkere kringen als ik? Dan denk ik dat je langer met deze concealer kunt doen.

Ik heb de Makeup Revolution Conceal and Define gekocht bij de Boozyshop voor € 4,95 excl. verzendkosten.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

esther 19 april 2018 - 11:42

Mooi hoor, prachtige huid heb je ook, beetje jaloers wel 😉

Reply
nicole 20 april 2018 - 14:57

Het lijkt wel goed te werken, als ik de foto’s zo eens bekijk!

Reply

Plaats een reactie