Make Up Factory Mat Lip Fluid lipstick review

door Daphne - verdraaid mooi
Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-65-40-4

Met het naderende herfstweer buiten, kruip ik lekker naar binnen om twee tinten van de Make up Factory Mat Lip Fluids te reviewen. Dit najaar mogen de lippen zeker aanwezig zijn en daarom ga ik de trendkleuren Pure Red en Soft Raspberry testen.

Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-65-40-5

De verpakking is gemaakt van hard plastic met een matte dop. De verpakking zegt genoeg over de kleur, omdat de verpakking transparant is. Wel zo makkelijk als je meerdere kleuren in je stash hebt!

De applicator is wat anders gevormd dan dat ik normaal gewend ben. Er lijkt een soort hap uit de applicator te zijn. Of deze vorm de lipgloss handig aanbrengt op de lippen, ga ik testen.

Swatch

Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-65-40-swatches

Wauw wat een pigmentatie met een enkele veeg! Pure Red is een mooie, helder rode kleur. Soft Raspberry is een subtielere, oud roze kleur. Bij het swatchen zijn de lipglossen zacht en romig, waardoor ze gemakkelijk aanbrengen. Na verloop van tijd wordt de substantie mat. Een goede eerste indruk!

Make Up Factory Mat Lip Fluid lipstick 40 Pure Red

Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-40-pure-red

Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-40-pure-red-look-1 Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-40-pure-red-look

Ik kan niet genoeg rood in mijn stash hebben. Ik vind het zo’n ongelofelijk sprekende kleur, wat voor make-up je ook op hebt en welke kleding je ook draagt. Zoals de naam al zegt: een pure, rode kleur.

Make Up Factory Mat Lip Fluid lipstick 65 Soft Raspberry

Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-65-soft-raspberry

Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-65-soft-raspberry-look-2 Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-65-soft-raspberry-look

Soft Raspberry is een subtiele, oudroze kleur. Deze kleur zorgt voor een zachte uitstraling in mijn gezicht vind ik. Deze kleur is mooi bij een gehele natural look, maar ook bij een look waarbij je bijvoorbeeld een warme, smokey eye hebt.

Review Make Up Factory Mat Lip Fluid

Make up Factory belooft dat de Mat Lip Fluids een zeer hoge dekking en een matte finish hebben en ook nog eens langdurig blijven zitten. Hoe lang het zou moeten blijven zitten, zegt Make up Factory niet. Ik ga testen of Make up Factory haar beloftes waar kan maken en dat test ik met de kleur Pure Red.

Hieronder zie je twee foto’s van mijn lippen. De bovenste foto is om negen uur ’s ochtends gemaakt. De tweede foto is gemaakt om half vier ’s middags. Zes en een half uur later, waarbij ik de lipgloss niet bijgewerkt heb. Ook niet na de lunch!

Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-40-pure-red-look-1 Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-40-pure-red-look-2

Ik kan er natuurlijk een lang verhaal van maken, maar ik denk dat de foto’s genoeg zeggen. Wat een pigment na zoveel uur! Echt bizar! De kleur knalt nog steeds en de dekking is nog steeds gelijk over de lippen.

Ik heb al eens eerder toegegeven dat ik wat huiverig ben voor matte substanties op de lippen, omdat het je lippen kan uitdrogen. Toch ervaar ik dat niet met deze mat lip fluid in de eerste uren. Richting het einde van de middag kreeg ik wel een droger gevoel aan mijn lippen. Deze lipgloss leent zich ervoor om de kleur bij te werken, zonder dat het gaat rullen.

Als je van jezelf al droge lippen hebt, kun je je lippen op voorhand zachtjes scrubben om de losse velletjes weg te halen met een speciale lipscrub of gewoon voorzichtig met je tandenborstel. Daarna kun je je lippen verzorgen met wat vaseline, zodat je een basis hebt voor de Mat Lip Fluid. Zonder een vaseline-basis plakt de lipgloss niet en geeft deze ook niet af. Gebruik je vaseline als basis, dan plakken je lippen wel wat en geeft het wel kleur af. Overigens maakt het niets uit voor de dekking, de finish of en het aantal uren dat de lipgloss blijft zitten! Je kunt dus voor jezelf bepalen wat je het prettigst vindt dragen.

De Mat Lip Fluids zijn dus, zonder vaseline, kissing proof! Persoonlijk getest bij mijn vriend die normaal gezien niet weet hoe snel hij weg moet rennen als ik met een felle lipkleur aan kom en hem een kus wil geven.

Door de bijzondere applicator van de liquid lipsticks, waarbij er een hapje uit de applicator lijkt de zijn, omlijn je je lippen gelijkmatig en snel. Zowel de buiten- als de binnenzijde van de lippen neem je hierdoor in één veeg mee. Zo kun je snel, maar wel secuur werken. Deze applicator is dus ook geslaagd!

Make-up-factory-mat-lip-fluid-longlasting-review-65-40-3

Make up Factory komt dus zeker haar beloftes na bij de Mat Lip Fluids! Voor welke kleur zou jij gaan?

De Make up Factory Mat Lip Fluid is parfum-, parabenen- en siliconenvrij. De Mat Lip Fluids zijn verkrijgbaar in maar liefst 16 kleuren bij onder andere DA, Etos en schoonheidsspecialisten voor € 16,50.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

10 reacties

Tessa 22 oktober 2018 - 11:43

Mooie kleuren heb je gekozen. Zelf ben ik er nog niet helemaal uit of ik vloeibare lipsticks nu wel of niet fijn vind.

Reply
Linda 22 oktober 2018 - 15:17

Wauw, ik vind ze beiden supertof! Zelf zou ik voor de iets zachtere kiezen, maar ze staan jou allebei gaaf!

Reply
alexa 22 oktober 2018 - 15:30

ze zien er beide heel goed uit en je kan ze fanatisch hebben, mooie pigmentatie.

Reply
Saar Vandegaer 22 oktober 2018 - 19:58

Wat een leuke kleurtjes! Hier fan van de rode 😍.

Reply
mieke | mieksmind 22 oktober 2018 - 20:24

Ik vind je full face foto’s altijd zo mooi gemaakt! de roze vind ik erg mooi, rood is niet zo mijn kleur

Reply
Kreanimo 22 oktober 2018 - 20:37

De rode is voor mij te fel, maar de andere is super mooi!
En ik vind het fijn als het van die vloeibare is!

Reply
Leslie 22 oktober 2018 - 22:11

Heel mooie kleuren, ik draag normaal geen lipstick, maar dit zou me er wel toe kunnen verleiden.

Reply
priscilla 23 oktober 2018 - 09:00

Wat een mooie kleuren! Dat ziet er goed uit.

Reply
Liset - Beautydagboek 24 oktober 2018 - 14:53

Deze kleurtjes staan je ontzettend goed! Die rode knalt van het scherm af!

Reply
Laura 25 oktober 2018 - 15:02

Wow! Meer heb ik eigenlijk niet over te zeggen 🙂 deze kleur staat je echt geweldig en hij knalt er echt uit!

Reply

Plaats een reactie