Make Up Factory Frame The Face collectie review

door Daphne - verdraaid mooi
make-up-factory-frame-the-face-review

Met de nieuwe Frame The Face Eye Brow collectie, heeft Make Up Factory vijf nieuwe wenkbrauwproducten in diverse kleuren en een tool kit uitgebracht. Hiermee kun je jouw wenkies naar wens stijlen, zowel super strak als naturel. Ik ga drie items uit de collectie testen.

Om je een goed beeld te kunnen geven hoe mijn wenkbrauwen er normaal gezien uit zien, heb ik er een foto van gemaakt. Zo zie je extra goed wat het product voor je wenkbrauwen kan doen.

make-up-factory-frame-the-face-review-3

Make Up Factory Ultra Stay Brow Cream review

make-up-factory-ultra-stay-brow-cream-review-1

Het zou kunnen dat deze getinte, langhoudende wenkbrauwpomade je al bekend voorkomt. Deze topper van Make Up Factory bestond al en heeft nu een verbeterde formule. Ik kan het niet vergelijken, omdat ik de vorige variant niet heb, maar deze formule zou romiger zijn qua textuur en niet uitdrogen.

make-up-factory-ultra-stay-brow-cream-review

De Brow Cream is geschikt voor zowel strakke wenkbrauwen als het tekenen van dunne haartjes. Volgens het merk zou de textuur zeer gemakkelijk en gelijkmatig te verdelen zijn. Na het stijlen zou de textuur snel opdrogen en waterproof zijn en zouden je wenkies de hele dag perfect blijven zitten.

make-up-factory-ultra-stay-brow-cream-07-ash-brown-swatch-review

Op de swatch hierboven vind je de tint 07 Ash Brown. Zoals je kunt zien wordt de intensiteit van de kleur bepaald door hoe dik jij het product aanbrengt. Links zie je een harde swatch. Daarnaast heb ik wat haartjes getekend en rechts heb ik de Brow Cream geblend. Je kunt dus ook gemakkelijk een ombre effect creëren als je dat zou willen.

make-up-factory-ultra-stay-brow-cream-07-ash-brown-swatch-1-review

Ik houd van strakke wenkbrauwen en daarom ben ik ook voor die optie gegaan. De kleur is assig bruin en dat past perfect bij mijn huidtoon en haarkleur. Ik heb de crème aangebracht met de Make Up Factory Eye Contour Brush. Je wenkies zijn in no time mooi gevormd. Het werkt onwijs snel en makkelijk. Je trekt strakke lijnen, kan het product gemakkelijk blenden als je het wat te heftig vindt en je vult de lege plekjes zo op. Ook is de crème inderdaad waterproof. Het vlekt en vervaagt niet gedurende de dag. Dit is absoluut een aanrader!

make-up-factory-ultra-stay-brow-cream-07-ash-brown-swatch-1.1-review

De Make Up Factory Ultra Stay Brow Cream is verkrijgbaar in vier tinten, namelijk 14 Ash Blond, 10 Hazelnut, 07 Ash Brown en 04 Dark Brown en kost € 19,95. Verder zijn ze parabenen- en parfumvrij en dermatologisch goedgekeurd.

Make Up Factory Eye Brow Powder review

make-up-factory-eye-brow-powder-review-1

Vroeger gebruikte ik altijd poeder om mijn wenkbrauwen op te vullen, maar tegenwoordig eigenlijk nooit meer. Daarom vind ik het extra leuk om dit item te testen.

vmake-up-factory-eye-brow-powder-review

De wenkbrauwpoedertinten zijn vanaf nu los verkrijgbaar voor een lagere prijs, in plaats van per twee tinten in een duoverpakking. Gelukkig maar, want bij duoverpakkingen blijft er vaak een tint onaangeroerd en dat is zonde van je geld. Volgens Make Up Factory heeft de Eye Brow Powder direct een bijzonder intens kleurenresultaat.

make-up-factory-eye-brow-powder-08-ash-brown-swatch-review

Op de swatch hierboven vind je de tint 08 Ash Brown. Links vind je de harde swatch met de Make Up Factory Eye Contour Brush en rechts vind je de tint geblend. Je kunt ook hier weer kiezen hoe donker of licht je de kleur aangebracht wilt hebben. Voor een ombre effect kun je de poeder aan het begin van de wenkbrauw lichter inkleuren of wat blenden met een brush en wat intenser aanbrengen op de rest van de wenkbrauw.

make-up-factory-eye-brow-powder-08-ash-brown-swatch-1-review

Deze tint is net wat warmer dan de Ash Brown tint van de Brow Cream. Het kan dus wel dezelfde naam hebben, maar dat wil niet zeggen dat het exact dezelfde tint is. Let daar dus mee op als je de producten wilt aanschaffen. Ik vind het alsnog voor mij een goede match. Het oogt wat zachter en is perfect voor een lichte make-up look.

Make Up Factory geeft als tip om de Eye Brow Tool Kit te gebruiken om de poeder in een mooie vorm aan te brengen. Ik heb zelf concealer gebruikt om de lijnen rondom mijn wenkbrauwen compleet strak te maken. Ook voor de concealer waren de wenkbrauwen al vrij strak, omdat je met de Eye Contour Brush strakke lijnen kunt trekken met deze Eye Brow Powder. Het pigment is goed en de poeder is zacht. Deze combinatie zorgt ervoor dat je snel je wenkbrauwen in kunt tekenen. Verder zit de poeder in een kleine verpakking en is daarom ideaal voor mee op reis.

make-up-factory-eye-brow-powder-08-ash-brown-swatch-2-review

De Make Up Factory Eye Brow Powder is verkrijgbaar in zes tinten, namelijk 02 Soft Granite, 04 Ebony, 06 Soft Sepia, 08 Ash Brown, 10 Light Taupe en 12 Blonde en kost € 11,95. Dit product is dermatologisch goedgekeurd.

Make Up Factory Triangle Brow Styler review

make-up-factory-triangle-brow-styler-review-2

De Triangle Brow Styler is een driehoekig, uitdraaibaar wenkbrauwpotlood.

make-up-factory-triangle-brow-styler-review

Het is volgens Make Up Factory geschikt voor het snel invullen van de gehele wenkbrauw of voor het zeer nauwkeurig tekenen van haartjes.Het potlood zou een snelle en egale dekking bieden met het handige kwastje, waarmee je kunt blenden.

make-up-factory-triangle-brow-styler-review-1

Volgens het merk moet je het potlood als eerste recht houden voor het volledig vullen van de wenkbrauw. Daarna kun je lege plekjes of dunne haartjes tekenen om de wenkbrauw er volledig natuurlijk uit te laten zien. Het kwastje is een handige tool om je wenkbrauwen nog beter in vorm te krijgen. Als laatst raadt Make Up Factory aan je wenkies te fixeren met Eye Brow Fixing gel.

make-up-factory-triangle-brow-styler-07-taupy-brown-swatch-review

Op de swatch hierboven zie je de tint 07 Taupe Brown. Deze bruintint neigt wat meer naar de assige kant. Je kunt brede, dikkere lijnen zetten, wat dunnere en het product uitblenden.

make-up-factory-triangle-brow-styler-07-taupy-brown-swatch-1-review

Ik ben tevreden met het eindresultaat van mijn wenkies, maar ik vind de Triangle Brow Styler niet heel prettig voor wat ik zoek bij een wenkbrauwproduct. De textuur is erg romig en hierdoor kun je snel je wenkbrauwen intekenen. Alleen kon ik niet heel precies werken met deze tool en kon ik al zeker geen dunne haartjes tekenen. Daar is het puntje niet puntig genoeg voor. Zeker niet als je het potlood vaker gebruikt en bijslijpen kan niet. Als je een natuurlijk resultaat zoekt in een wenkbrauwproduct, waarmee je snel klaar bent, dan is dit wel een potlood voor jou. Wil je een strakke wenkbrauw, dan zou ik het niet aanraden. Ik heb zowel onder als boven mijn wenkbrauwhaartjes concealer gebruikt om alsnog een strakke wenkbrauw te creëren.

Ik had nog nooit eerder gewerkt met een kwastje zoals deze, maar die beviel me wel goed! Het blendde het product makkelijk, snel en egaal uit. Verder vind ik de tip van Make Up Factory om je wenkies te fixeren met wenkbrauwgel niet nodig. Door de structuur van het potlood, gaan de haartjes bij mij geen kant op. Het voelt al alsof je er wax in hebt gedaan.

make-up-factory-triangle-brow-styler-07-taupy-brown-swatch-2-review

De Make Up Factory Triangle Brow Styler is verkrijgbaar in vier tinten, namelijk 04 Light Ash, 07 Taupy Brown, 10 Dark Sepia en 12 Dark Umber en kost € 17,95. Dit product is dermatologisch goedgekeurd.

Make Up Factory Eye Contour Brush review

Deze kwast is vegan en kun je gebruiken voor het tekenen van zachte oogcontouren, verzachten van harde contouren en het aanbrengen van wenkbrauwproducten. De haartjes zijn gemaakt van hoogwaardig en puur synthetisch materiaal, hebben een hoge elasticiteit en veerkracht. Je kunt zowel poederachtige als romige texturen aanbrengen met deze kwast.

make-up-factory-eye-contour-brush-review

De Eye Contour Brush heb ik gebruikt bij het aanbrengen van de Ultra Stay Brow Cream en de Eye Brow Powder. Bij beide structuren vond ik het een prettige kwast. De haartjes zijn zacht en prikken daarom niet in de huid. De haartjes lopen schuin en het kwastje is erg dun/plat. Zo kun je met de fijnste precisie je wenkbrauwproduct aanbrengen en krijg je ze snel in vorm. Je hebt een fijne grip door het rubberen soft-touch oppervlak.

make-up-factory-eye-contour-brush-review-1

De Make Up Factory Eye Contour Brush kost € 10,95.
make-up-factory-frame-the-face-review-2

Make Up Factory is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Yara 21 augustus 2019 - 09:04

Jaaa de Brow pomade is inderdaad heel fijn! Zelf heb ik ook de Ultra precision brow liner ontvangen en daar krijg je zulke mooie strakke wenkbrauwen mee, love it! 🙂

Reply

Plaats een reactie