Magic Make Up Remover review

door Daphne - verdraaid mooi
magic make up remover review

Wasbare make-up remover-doekjes worden steeds bekender en populairder. Ook ik maak daar steeds vaker gebruik van. Ik ga vandaag zo’n doekje gebruiken die ervoor zorgt dat je make-up verwijderd wordt met puur warm water. Werkt het? Ik testte het en daarom lees je hier de Magic Make Up Remover review.

Het doekje is gemaakt van 100% polyester en heeft twee zijden. Het vlak met de korte vezels gebruik je voor het verwijderen van make-up en met het vlak met de lange vezels kun je je huid exfoliëren. Volgens het merk gaat het minimaal 30 wasbeurten mee en kan het ook gewoon in de droger. Het doekje is vrij groot, namelijk 39 x 18 cm.

magic make up remover review

Het enige wat je nodig hebt voor het verwijderen van je make-up is lauwwarm water. Hierdoor heb je dus geen schadelijke stoffen nodig. Het werkt namelijk op basis van de zuigkracht van ionen. Daarbij is het polyester erg zacht voor je huid en is het doekje hypoallergeen, antibacterieel en dermatologisch getest. Iedere vezel is namelijk zo klein (50 tot 100 keer dunner dan een mensenhaar) dat bacteriën daar bijna niet op kunnen leven of groeien. Daarom kun je het ook gewoon gebruiken als je een gevoelige huid hebt. 

magic make up remover review

Je gebruikt het door het doekje met circulerende bewegingen aan te brengen op je huid en make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Even een dagje geen make-up? Dan kun je het alsnog gebruiken door je huid te reinigen van olie en vuil. 

Review Magic Make Up Remover

Wauw wat is dit remover doekje zacht! Daar wordt mijn huid blij van. Op die manier heb ik heel wat wegwerp wattenschijfjes bespaard. Zo’n doekje is daarom niet alleen goedkoper, maar het is ook veel vriendelijker voor het milieu. Daarbij smeer je de make-up niet uit over je gezicht, maar absorbeert het direct aan het doekje. Met één veeg zat de meeste make-up al aan het doekje, wauw! Door het lipje kun je het trouwens ook makkelijk ophangen aan een haakje.

make up verwijderen met warm water

Het enige waar de Magic Make Up Remover niet tegen op kon, was mijn dikke laag longlasting mascara. Daar had ik echt nog een reinigingsproduct voor nodig. Je kunt dit product natuurlijk wel gewoon aanbrengen op je doekje, zodat je alsnog geen wegwerp wattenschijfjes nodig hebt. Let dan wel op dat je het doekje extra goed uitwast. 

Let op: Het is wel belangrijk om na het reinigen van de huid met het doekje, een toner te gebruiken. Zo verwijder de achtergebleven resten én maak je je huid klaar voor de verzorging ervan. 

De Magic Make Up Remover is verkrijgbaar in vier tinten voor € 17,50 op magicmakeupremover.nl. In de maand april betaal je maar de helft, dus € 8,75! Het is cruelty free en vegan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

5 reacties

Fleur 16 april 2021 - 21:31

Fijne review. Vraagje nog, als je de toner daarna gebruikt voor de laatste restjes om die te verwijderen, waarmee doe je dat dan? Een nieuw doekje? Of is het doekje groot genoeg om na verwijderen van Makeup wat over te houden om dat dan mee te doen? 🤗

Reply
Daphne - verdraaid mooi 18 april 2021 - 16:41

Ik vind het zelf prettig om daar een los wattenschijfje voor te gebruiken, zodat ik geen make-up uitsmeer. Al kan het wel gewoon met een schoon deel van het doekje.

Reply
Fleur 18 april 2021 - 07:04

Ik gebruik al járen een heel goedkoop doekje, ook wel washandje genoemd met een stukje zeep. Kost bijna niets, reinigt prima en snel en bevalt me tot nu toe het beste.

Reply
Deb 18 april 2021 - 17:29

Ik heb zo’n doekje van makeup eraser met een flamingo print, maar hij ligt al een paar jaar in de kast.. want .. ik vind het zonde om ‘em te gebruiken haha. Bang dat ik zwarte mascara vlekken er nooit meer uit krijg.

Reply
bychristiana 19 april 2021 - 09:06

Ik blijf het toch leuk vinden, zo’n doekje, en dat het inderdaad ook werkt! Toch kies ik altijd lekker voor de ouderwetse manier van make-up afhalen en huid reinigen;-)

Reply

Plaats een reactie