MAC VIVA GLAM x Keith Haring lipstick

door Daphne - verdraaid mooi
mac viva glam x keith haring lipstick review

Grote merken die met hun invloed en wilskracht het verschil kunnen maken in de wereld; dat is sterk en daar kun je niet anders dan respect en bewondering voor hebben. MAC Cosmetics is zo’n merk met hun VIVA GLAM lipstick. Al 27 jaar geeft het merk 100% van de verkoopprijs van deze lipstick terug ter ondersteuning van een gezonde toekomst en gelijke rechten voor iedereen. Hiermee is in al die jaren al meer dan $ 500.000.000 wereldwijd opgehaald! Ik vertel je er alles over. Scroll daarom snel verder om de MAC Cosmetics VIVA GLAM x Keith Haring lipsticks van dit jaar te bekijken die de artistieke en filantropische nalatenschap van Keith Haring eert.

Art is for everybody 

Keith Haring | primair kleurenpalette

Keith Haring staat bekend om zijn kenmerkende primaire kleurenpalette en onnavolgbare street pop art in de jaren tachtig in het epicentrum van de artistieke subcultuur van New York. Het gemeenschappelijke geloof in gelijke rechten en een gezonde toekomst voor iedereen vormt de meest betekenisvolle boodschap voor MAC VIVA GLAM x Keith Haring. De kenmerkende primaire kleuren komen samen in de collectie en hierin vind je dus een rode, blauwe en gele lipstick. De symbolische street-style beelden van Haring wordt in elke pop art beeld geuit. 

mac viva glam x keith haring lipstick

John Demsey, voorzitter van de MAC VIVA GLAM Fund en Executive Group President van de The Estée Lauder Companies Inc. zegt over de collectie onder meer: “For our 27th anniversary, we’re thrilled to honour the late iconic artist Keith Haring and carry forward his mission of using his imagery to drive positive change for those most in need of support. He was a true visionary who used his talent for purpose. While he sadly passed during the height of the epidemic, we are so proud that his iconic art and philanthropy lives on through VIVA GLAM.” Keith Haring overleed iid 1990 aan de gevolgen van aids. 

mac viva glam x keith haring lipstick review red haring

Opbrengst afgelopen jaar | dit wordt ermee gedaan

Afgelopen 30 november overhandigde Isabelle de Cock, General Manager bij Estée Lauder, namens MAC Cosmetics een cheque ter waarde van € 55.000 aan de goede doelen Dance4Life en Orange Babies. 

Orange Babies besteed de donatie aan het Family Free project in Limpopo Zuid-Afrika. Een belangrijke focus van het project is de eliminatie van de overdracht van hiv van moeder op baby. Als je niks doet, heeft de baby rond de 40% kans om hiv via de moeder op te lopen, maar bij deelname aan dit programma daalt deze kans naar onder de 2%. Met dit bedrag geven de opbrengsten van VIVA GLAM 250 baby’s een hiv-vrije start. Baba Sylla, de oprichter, vertelde tijdens de online bijeenkomst wat hij allemaal heeft kunnen bereiken met de donatie en daar kreeg je echt kippenvel van. Bizar dat hij door de mogelijkheden die hij krijgt door de donatie, kan zorgen dat baby’s geen hiv hoeven te krijgen, ondanks dat de moeder tijdens de zwangerschap wel hiv-besmet is.

mac viva glam x keith haring orange babies dance4life

Dance4Life ontwikkelde met de donatie de podcastserie Sekspraat. Hierin praten pubers met ouders over de meest uiteenlopende vragen en dilemma’s van seksuele voorlichting. De podcast wordt gehost door Dance4Life ambassadeurs Barry Paf (radio DJ 100% NL) en Marije Zuurveld (Youtuber en actrice van o.a. Spangas). Dance4Life danst tot hiv/aids, ongeplande zwangerschappen en seksueel geweld de wereld uit zijn. Onveilige seks is wereldwijd uitgegroeid tot een van de grootste en snelst groeiende gezondheidsbedreigingen voor jongeren.

MAC VIVA GLAM | Dit bereik je met één lipstick

mac viva glam x keith haring lipstick street pop art

Al sinds 1994 doneert MAC 100% van de verkoopprijs van alle VIVA GLAM lipsticks voor de bestrijding van hiv/aids. Het is bizar wat je met de opbrengst van één VIVA GLAM lipstick kan bereiken, namelijk:

  • 1 lipstick levert zeven dagen lang essentiële boodschappen op, zoals vers fruit en groenten, voor een gezin dat getroffen is door hiv.
  • 1 lipstick biedt 75 vrouwen en meisjes 45 minuten aan levensreddende hiv-preventievaardigheden.
  • Met 1 lipstick koop je 254 condooms om de overdracht van hiv te voorkomen.
  • 1 lipstick biedt 25 veiligere sekssets met condooms, glijmiddel en instructies.
  • 1 lipstick biedt 5 pasgeboren baby’s het geneesmiddel om de overdracht van hiv van hun moeders te voorkomen.

MAC VIVA GLAM x Keith Haring collectie 

De collectie van dit jaar bestaat uit drie uitgesproken, primaire kleuren: 

  • Red Haring is een felle en levendige rode tint met een matte finish.
  • Canal Blue is een diepblauwe tint met micro-parelmoerdeeltjes en een matte finish. 
  • St. Marks Yellow is een heldere, gele tint met parelmoerdeeltjess met een frost finish. 

mac viva glam x keith haring primair kleurenpalette

Doordat de collectie bestaat uit drie primaire kleuren, kun je ze ook leuk met elkaar combineren en dus mengen tot een paarse, groene of oranje tint. De collectie nodigt je namelijk uit om de kracht van je creativiteit te omarmen.

mac viva glam x keith haring lipstick swatch red haring

Op de afbeelding draag ik de tint Red Haring. Normaal gezien vertel ik je natuurlijk in een review wat ik van de kwaliteit van de lipstick vind. Alleen vind ik dat eerlijk gezegd in dit geval niet belangrijk als je ziet wat de prijs van één lipstick teweeg kan brengen. Natuurlijk is het gewoon weer de bekende MAC kwaliteit en draag je op een hele makkelijke manier je steentje bij. Jij je lipstick en een ander een levensreddend middel of de juiste voorlichting. 

De MAC VIVA GLAM lipstick is verkrijgbaar in alle MAC stores, op maccosmetics.nl, bij Douglas en de Bijenkorf voor € 20,50 per stuk.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Tessa 14 december 2021 - 19:33

Als kunsthistorica en lipstick liefhebber moest ik deze gewoon hebben

Reply

Plaats een reactie