MAC Liptensity lipstick review 5 kleuren!

door Daphne - verdraaid mooi
MAC-liptensity-lipstick-review-brown-pink-1

Ik begon een klein jaartje geleden met één kleur, maar ondertussen heb ik de collectie uitgebreid naar vijf. Ik heb het over de MAC Liptensity lipsticks van MAC Cosmetics. Tijd om deze kleurrijke pareltjes te showen en reviewen.

MAC-liptensity-lipstick-review-brown-pink-3

Het omhulsel van de Liptensity lipsticks vind ik ideaal. Zeker als je net als ik meerdere kleuren hebt van één collectie. De buitenkant verraadt de kleur van de binnenkant. De lipstick sluit met een stevige klik en is verder ook strak vormgegeven.

MAC-liptensity-lipstick-review-brown-pink

MAC Cosmetics zeg dat deze lipstick is verrijkt met een hoog pigmentgehalte die zorgt voor een extreem intens, helder en levendig kleurresultaat. De gel-achtige basis van de lipstick zou op de huid smelten en in één keer een intense, warme kleur geven met een zijdezachte finish. De lipstick zou langdurig moeten zitten, tot wel 8 uur lang.

Ik laat je alle vijf de kleuren op de lippen zien en laat je bij Claretcast zien of het waar is dat de lipstick tot wel 8 uur lang zou blijven zitten.

Swatches

MAC-liptensity-lipstick-review-swatches

V.l.n.r.: Smoked Almond, Cordovan, Dionysus, Claretcast, Postmodern.

De lipsticks hebben maar één veeg nodig om al een volledige dekking te krijgen. Postmodern is trouwens zoveel feller dan dat de foto doet overkomen. Die zou eigenlijk van het scherm moeten knallen. Cordovan is juist wat donkerder in het echt. Zelfs de instellingen van mijn camera kunnen deze swatches tegelijk niet aan.

MAC liptensity lipstick Smoked Almond

MAC-liptensity-lipstick-smoked-almond-review

MAC-liptensity-lipstick-Smoked-Almond-look-1

MAC-liptensity-lipstick-Smoked-Almond-look

Bij kleuren die naar bruin of oranje neigen moet je snel oppassen dat je tanden er niet geel van gaan lijken of dat de rest van je gezicht niet flets wordt. Toch wilde ik een rijke, maar neutrale die kleur perfect matcht bij fellere ooglooks. Deze kleur is weliswaar bruin, maar heeft bepaalde rozige ondertoon, waardoor de tint niet naar het oranje neigt. Top match, ook bij een lichte huid!

MAC Liptensity lipstick Cordovan

MAC-liptensity-lipstick-Cordovan-review

MAC-liptensity-lipstick-review-swatch-cordovan

MAC-liptensity-lipstick-review-look-cordovan

De verpakking van deze lipstick komt niet helemaal overeen met de kleur die verschijnt op de lippen. Eerst had ik namelijk een wat bruinere tint verwacht. De kleur is juist dieproze/dieppaars. Ik vind het een erg mooie, volle kleur. Voor mij een topkleur voor deze tijd van het jaar.

MAC Liptensity lipstick Dionysus

MAC-liptensity-lipstick-Dionysus-review

MAC-liptensity-lipstick-review-look-dionysus-swatch MAC-liptensity-lipstick-review-look-dionysus

Dionysus is een bordeauxrode kleur. Ik vind de tint mysterieus en zwoel. Deze kleur vind ik een mooie match bij een zwarte outfit en een wat lichtere ooglook.

MAC Liptensity lipstick Claretcast

MAC-liptensity-lipstick-claretcast-review

MAC-liptensity-lipstick-review-look-2-claretcast-swatch

MAC-liptensity-lipstick-review-look-claretcast

Claretcast is een dieproze, maar felle kleur en mijn persoonlijke favoriet van deze vijf. Deze kleur heb ik minimaal één keer per week op mijn lippen en is voor mij nooit een mismatch.

MAC Liptensity lipstick Postmodern

MAC-liptensity-lipstick-postmodern-review

MAC-liptensity-lipstick-review-look-postmodern-swatch

MAC-liptensity-lipstick-review-look-postmodern

Postmodern is zo’n typisch zomers kleurtje die iedere girl in haar stash moet hebben. Deze kleur brengt net wat stroever aan als de andere tinten, maar het resultaat blijft gelijk.

MAC Liptensity lipstick review

De beloftes van MAC Cosmetics waren veelbelovend, maar kan het merk ze ook nakomen?

De pigmentatie van de lipsticks is intens, helder en levendig. Zelfs al na één veeg. Je kunt niet om de kleuren heen, zo enorm sprekend. De lipsticks voelen ook nog eens heel prettig en romig aan. Glanzende lipsticks die ook nog eens romig en prettig aanvoelen op de lippen, verdwijnen vaak snel als sneeuw voor de zon.  Toch belooft MAC Cosmetics dat de lipsticks langdurig en tot wel 8 uur moeten blijven zitten. Dit heb ik getest met mijn persoonlijke favoriet: Claretcast.

Hieronder vind je twee foto’s. De eerste is gemaakt om 10 uur ’s ochtends. Toen had ik de lipstick net op. De tweede foto is gemaakt om 16 uur. Zes uur na foto 1.

MAC-liptensity-lipstick-review-look-2-claretcast-swatch

MAC-liptensity-lipstick-review-look-claretcast-swatch-na

De intense glans verdwijnt, maar de kleur is nog steeds erg intens. Ik heb de lipstick na de lunch niet bijgewerkt. Ik vind het prettig dat de lipstick geleidelijk in zijn geheel vervaagt. Ook voelen mijn lippen na een aantal uur nog steeds prettig en zacht aan. Je merkt bij het verwijderen van de lipstick aan het einde van de dag dat de kleur daadwerkelijk in je lippen trekt. Na het verwijderen, zijn mijn lippen namelijk nog steeds roziger dan voorheen.

Ik ben erg blij met de Liptensity lipsticks van MAC Cosmetics. Er zijn tientallen kleuren van dit soort, dus mijn stash is nog lang niet compleet ;).

De MAC Liptensity lipsticks zijn onder andere te koop op de website van MAC Cosmetics en bij Douglas voor € 25,00.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

9 reacties

Kyra | A Loving Lady Travels 9 oktober 2018 - 10:16

Ziet eruit als een goed product! Geeft hij in het begin voordat het wat weggevaagd is veel af als je eet/kust/drinkt?

Reply
Daphne - verdraaid mooi 12 oktober 2018 - 23:22

De lipstick is niet kissproof helaas. Je ziet aan je mok duidelijk dat je met lipstick op iets gedronken hebt, maar toch is het niet zo dat je dat ook meteen aan de lippen terug ziet.

Reply
Frederique 9 oktober 2018 - 11:37

Zo, die smoked almond vind ik echt supermooi!!

Reply
Lindsey Beljaars 9 oktober 2018 - 11:57

Oeh ik vind vooral Smoked Almond heel erg mooi. Perfect voor de herfst en winter!

Reply
Nadia 9 oktober 2018 - 14:18

Wat een mooie kleuren! Ik vind ze helemaal bij de herfst passen…

Reply
ingrid 9 oktober 2018 - 19:58

wat een mooie kleuren. evht voor het najaar die kleuren.

Reply
Linda 10 oktober 2018 - 09:33

Het zijn stuk voor stuk prachtige warme herfsttinten, en wat staan ze je goed! Je inspireert mij ook om weer eens wat vaker voor een kleur te kiezen ☺️🍃

Reply
Debby | Barcelonamom.com 10 oktober 2018 - 17:33

Goed om te merken dat er een merk is waarbij de lippenstift niet snel verdwijnt. Ik vind het vaak moeten bijwerken namelijk echt een nadeel van veel lippenstiften….

Reply
Marjolein 11 oktober 2018 - 15:09

Mac is altijd een goed idee! Het heeft hele fijne producten en is een merk naar mijn hart!

Reply

Plaats een reactie