Maak van een kind vol zorgen, een zorgeloos kind

door Daphne - verdraaid mooi
Care-For-Life-2

Je kindertijd is de meest zorgeloze tijd van je leven… toch? Nee, helaas heeft niet elk kind dat geluk en begint een leven met onzekerheid en zorgen al erg vroeg. Ik was zo’n kind en de stichting Care For Life helpt een aantal van die kinderen. In dit artikel leg ik je er meer over uit en ik spreek met Nathalie de Graaff, Allround Medewerker van de stichting.

Ik was bevoorrecht

Ik stapte vanaf mijn elfde in de medische trein en tot vandaag ben ik er nog niet uitgestapt. Een eindstation is niet in zicht: chronisch ziek, vanaf mijn jeugd. Dat heeft me getekend voor het leven, maar ook gebracht naar hoe ik nu ben en door het leven ga. Om die reden heb ik een hele andere jeugd gehad dan je zou hopen en vooral verwachten. Spontane dingen kon ik niet doen met vriendinnetjes. Sterker nog: überhaupt dingen doen met leeftijdsgenoten was bijna onmogelijk. Waar andere kindjes plannen gingen maken voor leuke dingen in de pauzes op school, had ik heel wat pauzes en lesuren gemist. Ik zat in het ziekenhuis.

Bij de hele situatie had ik één onwijs groot voordeel en voorrecht. Ik had (en heb nog steeds) een hele lieve moeder die de middelen had om onvergetelijke momenten te plannen voor me, waardoor mijn beperking even naar de achtergrond werd geschoven. Daar hoef je voor een kind niet meteen groots voor te denken, want juist die kleine dingen kunnen het verschil maken. Zij liet mij weer even kind zijn. Alleen hebben helaas niet alle zieke kinderen dat voorrecht. Toen ik daarom in contact kwam met de stichting Care For Life, wist ik dat ik hen een podium moest bieden op mijn vooral beauty, maar ook nog steeds health blog.

Care For Life

Care For Life zet zich al negen jaar in voor kinderen tussen de 0 en 16 jaar met een chronische, levensbedreigende of terminale ziekte en voor kinderen met een beperking. Zij doen dat door middel van extra medische, educatieve en sportieve ondersteuning of door het uit laten komen van een mooie wens, zodat het kind weer even kind kan zijn. Het ontbreken van financiële middelen, alle zorgen en stapels papierwerk om dingen voor elkaar te krijgen, maken het voor ouders soms extra zwaar. Zij willen immers allemaal het beste voor hun kind. Zij vinden dat ieder kind zou moeten genieten van een zorgeloze jeugd. Alleen doordat dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is door een ziekte, aandoening of beperking, wil de stichting hulp bieden.

Care-For-Life

In het leven van Duco van Keimpema, directeur bij Care Cosmetics en de oprichter van Care For Life, waren er meerdere gebeurtenissen die maakte dat hij dit oprichtte. Nadat hij in een documentaire over kinderen met leukemie daarbij zag dat kinderen vooral het missen van school en vriendjes het ergste vonden, was hij verbijsterd en besloot hij er zelf iets aan te gaan doen.

Laat dromen uitkomen

Voor Nathalie is haar belangrijkste drijfveer om eruit te halen wat erin zit: “Ook mijn zoon kampt helaas vanaf zijn geboorte met meerdere gezondheidsproblemen. Als mijn werk kan bijdragen aan het ‘eruit halen, wat erin zit’ door een kind en daarmee een gezin een steuntje in de rug te kunnen geven, is dat een winst.” De beslissing welk kind wel en welk kind helaas niet geholpen kan worden wordt bepaald door het hele bestuur. “Per aanmelding kijken we of en wat Care For Life kan betekenen. Natuurlijk moet er steeds gekeken worden naar alle aanvragen die er liggen en soms moet er dan helaas een keuze gemaakt worden.”

Care For Life heeft al mooie wensen uit laten komen, zoals aangepaste manege-activiteiten, een speciale e-bakfiets, een Mobifit logeerbed, Molliii Suit of ontwikkelingsmateriaal. “Dit zijn allemaal zaken die een verschil kunnen maken in het leven van een kind en het gezin”, zegt Nathalie. Een ander voorbeeld die zij noemt is een bijdrage voor een rolstoelbus: “Zonder die bus komen gezinnen nergens! Zij hebben geen keus in vervoer. Daarom is een rolstoelbus met aanpassingen vaak de enige optie.”

Draag je steentje bij

Een glimlach op het gezicht van een kind toveren is de doelstelling van Care For Life. Helaas heeft de stichting nog niet genoeg financiële middelen om aan alle aanvragen te voldoen, want zij zijn afhankelijk van donateurs en sponsors. Er zijn gelukkig verschillende manieren, waarop jij de wens die het verschil maakt voor een kind, dichterbij laat komen.

Je kunt een financiële bijdrage achterlaten op de website careforlife.nl. Daarnaast geeft Nathalie de volgende tip voor ondernemers: “Kijk eens naar de mogelijkheden binnen uw bedrijf om Care For Life te ondersteunen. Het kan voor ondernemers namelijk fiscaal aantrekkelijk zijn om een (ANBI) goed doel te steunen. Daarnaast brengt het ook positieve energie onder je werknemers en meer betrokkenheid bij het bedrijf. Win-win dus!”

Care-For-Life-1

Verder kun je via Care For Life een heerlijke, romige showerfoam kopen voor € 4,95 (adviesverkoopprijs), waarbij de opbrengst naar de stichting gaat. Het ruikt heerlijk naar popcorn karamel. Zo heb je zelf wat leuks en help je tegelijkertijd Care For Life. Wil je weten waar voor jou het dichtstbijzijnde verkooppunt is? Stuur dan een mail naar info@careforlife.nl.

Ken jij een kind dat de hulp van Care For Life kan gebruiken? Meld het kind dan hier aan.

“Care For Life laat dromen uitkomen”

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

2 reacties

Tessa 24 oktober 2019 - 16:54

Wat een prachtig initatief! <3

Reply
Truus 24 oktober 2019 - 21:37

Goed dat je hier over schrijft Daphne! Ik kende deze naam nog niet en ga het delen! Groetjes Truus

Reply

Plaats een reactie