Maak het verschil: juiste mensen om je heen

door Daphne - verdraaid mooi
Scoliose-behandelmethoden-goede-mensen-rondom-je-handen-in-hand

Scoliose en behandelmethoden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Welke dingen zijn daarom nou goed om te hebben, ervaren of doen voor (bijna) elke scoliose-rug ongeacht de soort behandeling die je volgt? In deze reeks vertel ik je de komende periode verschillende punten die mij geholpen hebben en voor mij het verschil hebben gemaakt in mijn zoektocht. Vandaag het derde deel in deze reeks, namelijk ‘juiste mensen om je heen’.

De chronische pijn heeft ervoor gezorgd dat de mensen om mij heen geslonken zijn. Keer op keer heb ik afspraken, feestjes en verjaardagen tegen mijn zin in af moeten zeggen. Ik kon het lichamelijk gezien niet opbrengen om te gaan. Hierdoor is het moeilijker om op mij te bouwen als vriendin en kan ik, vaak door onbegrip, niet bouwen op hen. Hierdoor heb ik wel geleerd welke mensen echt om me geven wie ik ben, hoe ik ook ben en wat ik ook heb. Het zijn twee mensen in het bijzonder. Ik ben namelijk gezegend met een fantastische (en hele mooie) moeder en een super lieve (die ook knap is 😉 ) vriend. Het is moeilijk onder woorden te brengen in welk opzicht zij vooral het verschil hebben gemaakt buitenom de liefde die ze me geven, maar ik ga toch een poging wagen.

Ferdi-en-Daphne

Grenzen aangeven

Het gebeurt regelmatig dat ik mijn eigen lichaam niet begrijp. Waarom doen bepaalde dingen zo’n pijn, terwijl ik zo mijn best doe om juist een fractie minder pijn te hebben in mijn lichaam. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam me in de steek laat en dat mijn lichaam niet hoort bij de persoon die ik wil zijn. Toch word ik finaal op mijn vingers getikt als ik dit denk over mijn eigen lichaam. “Jouw lichaam is mooi en jij bent mooi, van buiten en van binnen”, hoor ik dan. Dat is nou niet altijd wat ik wil horen, omdat ik er niet achter sta, maar toch doet het me veel als zij dit zeggen en ik weet dat ze het oprecht menen. Zij accepteren me op de manier hoe ik ben, maar nu moet ik het nog doen. Dat lukt de ene keer aardig, de andere keer wat minder. Met deze mensen om me heen ga ik er komen, daar ben ik van overtuigd.

Erg belangrijk bij dit punt is het aangeven van grenzen. Het aangeven hiervan bij anderen blijft moeilijk. Ik ga snel te ver, om bijvoorbeeld anderen niet teleur te stellen of om me niet te laten kennen. Mijn moeder en vriend staan zo dicht bij me dat zij die grenzen vaak al kennen. Zij geven soms mijn grenzen al aan als ik die nog niet zie of wil zien. Zo wordt voor mij de drempel lager. Bij hen is die drempel vaak al verdwenen en dat heb ik echt aan hun inzet te danken.

mama-daphne

Waarom zijn de juiste mensen rondom je zo belangrijk?

De verkeerde mensen rondom je, zorgt voor teleurstelling, stress en verwachtingspatronen die je niet kunt volbrengen. Onbegrip frustreert, zorgt voor stress en brengt daarom geen positieve invloed voor je gezondheid. Het zijn die kleine dingen van de juiste mensen die het verschil maken. Een knuffel, een lief berichtje of onverwachts een kaartje in de bus. Dat doet me oprecht goed en herinnert mij er keer op keer aan dat ik er niet alleen voor sta en ik altijd op hen terug kan vallen. Zij weten de juiste dingen op het juiste moment te doen.

Ook stimuleren mijn juiste personen, mijn moeder en mijn vriend, mij om het beste uit mezelf te halen en te doen wat goed voor me is, ook al weet ik dat zelf soms nog niet eens. Je kunt nog zo’n fantastische behandelmethode ondergaan, maar als je niet de juiste mensen rondom je hebt die je op de positieve manier stimuleren, zal je altijd een puzzelstukje missen. Heb jij dat puzzelstukje al gevonden?

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

23 reacties

Laura | I scream beauty 18 mei 2018 - 07:26

Heel mooi geschreven en ik denk dat je helemaal gelijk hebt!

Reply
nicole 18 mei 2018 - 08:38

Wat heerlijk dat je mensen in je omgeving hebt die je helpen om voldoende gas terug te nemen als het nodig is.

Reply
Lodi 18 mei 2018 - 09:18

Heel mooi geschreven en zo waar. Het is belangrijk mensen om je heen te hebbend ie je positieve energie geven en geen mensen die je keer op keer teleurstellen en eigenlijk alleen maar energie vreten. Energie die je zelf hard genoeg nodig hebt.

Reply
Felice 18 mei 2018 - 09:51

als ik zo naar je foto kijk zie ik een heel mooie meid ( en je lijkt op je moeder )

Reply
Mark 18 mei 2018 - 10:00

Je hebt helemaal gelijk! Omring jezelf met mooie mensen en je wereld wordt een stuk leuker!

Reply
nicole 18 mei 2018 - 11:01

Een goede vraag of ik mijn puzzelstukje al heb gevonden…. Nu ben ik aan het denken….

Reply
Mariëlle 18 mei 2018 - 11:07

Zeker weten. Ik weet ook precies wie dat zijn. De mensen op wie ik altijd kan rekenen en die mij door en door kennen. Me accepteren zoals ik ben. Hoe mooi is dat. En soms ook jammer, want daardoor zie je in hoeveel mensen het niet echt met je menen en alleen maar gebruik van je maken.

Reply
Chaya 18 mei 2018 - 11:45

Dit klopt helemaal. Ook wij hebben na het overlijden van onze zoon een handje vol mensen overgehouden. Mensen weten niet hoe ze met je om moeten gaan. De mensen die echt om je geven, blijven over.

Reply
Leonie 18 mei 2018 - 11:53

Ik ben het helemaal met je eens! Kost je veel te veel energie als je de verkeerde mensen om je heen hebt. En aan de andere kant krijg je weer energie van de juiste mensen. Desalniettemin lijkt het me ook heel naar voor de mensen om je heen je af en toe met zo veel pijn te zien. Ze hebben natuurlijk alleen maar het beste met je voor. Veel sterkte en gezondheid meis!

Reply
Stephanie 18 mei 2018 - 16:13

Groot gelijk, je hebt geen nood aan negativiteit. Ik snap je volledig!!

Reply
Janine 18 mei 2018 - 19:58

Zo herkenbaar! Ik heb ook scoliose en heel af en toe heb ik dagen dat ik amper kan lopen. Gelukkig snapt iedereen het om mij heen. Ik heb het niet heel erg gelukkig, maar als ik een hele week teveel gedaan heb merk ik het wel heel erg.

Reply
Laura / fitfunfab.nl 18 mei 2018 - 22:08

Als er tegenslagen zijn in je leven kom je erachter wie je echte vrienden zijn… helaas een harde les. Gelukkig heb je een paar lieve mensen om je heen die je steunen. 🤗

Reply
Robin 18 mei 2018 - 22:35

Mooi geschreven 1 persoon kan zeker je leven verander en dit misschien niet altijd in de goede manier.

Reply
Marion 19 mei 2018 - 10:44

Ik denk altijd dat er altijd maar een paar mensen in je directe omgeving zijn die je echt begrijpen en die je bij kunnen staan.

Reply
alexa 19 mei 2018 - 11:20

ik weet niet precies hoe je situatie is maar het lijkt me ook wel lastig om het aan te geven. Gelukkig heb je lieve mensen om je heen die je wel goed behandelen en al eerder zien wat je nodig heb.

Reply
Angela 19 mei 2018 - 12:02

Mooie conclusie. Als je je hier bewust van bent en steeds meer in ontwikkelt, kom je er wel (zegt een 41 jarige 😉)

Reply
Lipstickencupcakes 19 mei 2018 - 13:53

Wat fijn dat je toch mensen in je omgeving hebt die er begrip voor hebben. Lijkt me erg lastig zeg.

Reply
Sylvahna.nl 19 mei 2018 - 18:01

Mooi geschreven en het is zeker belangrijk dat je de juiste mensen om je heen hebt die het begrijpen en er ook begrip voor hebben.

Reply
Steffie 19 mei 2018 - 19:04

❤️❤️❤️

Reply
Ilse Visscher 20 mei 2018 - 00:21

Pijn is zo vreselijk en het kan je leven zo beheersen! Veel mensen begrijpen dat niet en dat is zo jammer en naar. Gelukkig heb je zulke lieve mensen om je heen. Hou vol😘

Reply
Fleur 20 mei 2018 - 22:52

Fijn dat je lieve mensen om je heen hebt waar je op kunt steunen

Reply
Anne's plek 20 mei 2018 - 23:31

Zo waar wat je hier zegt. Zonde eigenlijk dat je er pas achter komt welke mensen echt om je geven, als er iets naars is. Mensen zijn er in goede tijden, maar in de slechte?

Reply
Ferdi 21 mei 2018 - 11:57

Mooi geschreven schat!

Reply

Plaats een reactie