Maak het verschil: creëer een uitlaatklep

door Daphne - verdraaid mooi
maak-het-verschil-creeer-een-uitlaatklep

Scoliose en behandelmethoden. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Welke dingen zijn daarom nou goed om te hebben, ervaren of doen voor (bijna) elke scoliose-rug ongeacht de soort behandeling die je volgt? In deze reeks vertel ik je de komende periode verschillende punten die mij geholpen hebben en voor mij het verschil hebben gemaakt in mijn zoektocht. Vandaag het tweede deel in deze reeks, namelijk ‘creëer een uitlaatklep’.

Niets is zo belangrijk als het hebben van de juiste uitlaatklep als het even niet zo gaat zoals je zou willen of voelen. Doordat ik chronisch ziek ben en chronische pijn heb, moet ik veel dingen laten. De ene keer gaat me dat makkelijker af om te accepteren dan de andere keer. Zonder uitlaatklep sta ik hier sneller bij stil en ligt piekeren op de loer. Ik ben opgevoed altijd positief te zijn, wat er ook aan de hand is en wat er ook gebeurt. Daarom heb ik een uitlaatklep nodig. Zonder deze uitlaatklep loop ik vast, komen de muren op me af en kan ik nergens écht op schieten. Mijn grootste uitlaatklep is deze blog.

Regisseur van mezelf

Ik weerhoud me ervan mijn gevoel volledig te uiten in het dagelijkse leven. Kort samengevat vind ik het moeilijk te peilen wat mensen willen weten en waar de grens ligt. Daarnaast vind ik het zelf makkelijk om geen vragen te krijgen en niets uit te hoeven leggen. Op mijn blog ben ik de regisseur van mijn eigen verhaal. Ik bepaal wat ik wil delen en wat niet zonder me te verontschuldigen, me teveel te voelen of mezelf te willen verstoppen. Als jij dit nu leest, is dat namelijk jouw eigen keus. Ik heb je niet opgedragen of opgedrongen dit verhaal te lezen. Ik heb je hoogstens misschien getipt het wel te lezen ;).

Het van me af schrijven over de dingen die ik kwijt wil en leuk vind, werkt voor mij therapeutisch. Dan is het verhaal of het idee uit mijn hoofd. Daarnaast geniet ik ook oprecht van schrijven en het bedenken van beeldmateriaal wat daarbij past.

Mezelf zoeken bij anderen

Ik kan oprecht genieten van een verhaal of een review de wereld in te gooien, waar ik volledig achter sta, wat bij me past en wat mijzelf helpt. Daarbij hoop ik ook niet alleen mezelf, maar ook anderen te helpen door het delen van mijn verhaal. Ik heb ook regelmatig gezocht naar een stukje herkenbaarheid bij andere chronisch zieken. Ik vond het fijn om te horen en lezen dat ik niet alleen ben. Ik heb, door mijn verhalen open en eerlijk en zonder censuur de wereld in te gooien, lotgenoten gevonden. Het doet me intens goed om te lezen dat mensen zich in mij herkennen en ze echt wat aan mijn verhaal hebben gehad. Dit is voor mij een belangrijk deel van mijn verwerkingsproces.

Podium voor verwerkingsproces & kracht

Deze blog zie ik verder als een platform om mezelf kracht te geven. Als chronisch zieke ben ik vaak geneigd van mezelf, over verschillende onderwerpen die mijn integreren, af te schrijven. Door mijn dik gevulde rugzak klopt het spiegelbeeld vaak niet met de werkelijkheid. Door het spelen met make-up en alles rondom dat, kan ik mezelf dat extra duwtje geven wat ik nodig heb, mezelf voor mijn gevoel mooi maken en hiermee mij het zelfvertrouwen en kracht geven wat ik nodig heb.

Door deze blog heb ik voor mezelf een podium gecreëerd wat mij helpt bij het verwerkingsproces van voor altijd chronisch ziek zijn en chronische pijn hebben. De combinatie van persoonlijke verhalen en de reviews over beauty, geeft mij de kracht om mezelf bloot te geven en te laten zien wie ik écht ben. Ik mag mezelf voor doen hoe ik wil, schrijven en vertellen waar ik me fijn bij voel en ben hierin niet afhankelijk van anderen. Ik doe het op het moment dat ik er behoefte aan heb en ik het wil. Mijn blog is mijn passie, mijn uitlaatklep. Wat is die van jou?

Wil je meer persoonlijke verhalen lezen? Klik dan hier. Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube

22 reacties

Kristof 4 mei 2018 - 10:47

Goed dat je in je blog een uitlaatklep gevonden hebt! Verhalen die uit jezelf komen zijn altijd leuker om lezen.

Reply
Lodi 4 mei 2018 - 10:53

heel mooi geschreven en wat goed dat je door je blog zo een uitlaatklep hebt kunnen vinden. Hier blog ik ook als uitlaatklep, niet voor mijn chronische ziekte, daar schrijf ik eigenlijk nooit over ( raar nu ik er over nadenk) maar over zaken die me bezig houden, die ik wil delen en zelf leuk zou vinden om te lezen.

Reply
Linda 4 mei 2018 - 10:57

Wat een mooi en oprecht stuk. Leven met een chronische ziekte of aandoening is inderdaad niet makkelijk. En daarom vind ik het ook zo mooi om te lezen dat je zo van het bloggen geniet. Het is met flinke tegenslagen soms namelijk zo makkelijk om het op te geven en de handdoek in de ring te gooien.

Jouw blog ziet er prachtig uit en ik hoop dat het je veel mooie dingen mag brengen! Dat heeft het bij mij ook gedaan, waardoor ik niet langer alleen het meisje wat al jong chronisch ziek werd ben maar nu ook regelmatig een leuke afspraak buiten de deur heb. En leuke samenwerkingen mag doen. Zulke kleine dingen maken het leven zoveel mooier ♥️

Reply
Wanda 4 mei 2018 - 11:02

Mooi dat je dankzij het bloggen je passie en je uitlaatklep hebt gevonden! Lijkt me wel heel erg lastig om het zo persoonlijk te maken maar dat vind ik aan de andere kant ook wel weer erg knap. Mijn blog is ook mijn uitlaatklep waar ik vooral schrijf over onze vakanties en mijn foto’s deel, gewoon omdat ik het jammer vind dat het anders ‘verloren’ gaat.

Reply
Daisy 4 mei 2018 - 13:30

Fijn dat je je blog als uitlaatklep kunt gebruiken 😀 Zelf doe ik dat niet met mijn eigen blog maar kan ik mn ding kwijt op de site waar ik vaste gastblogger ben 😀 En persoonlijke verhalen vind ik altijd wel heel bijzonder om te lezen 🙂

Reply
Luc van de Wiel 4 mei 2018 - 13:32

Mooi geschreven, zorg goed voor jezelf!

Reply
Jouvence 4 mei 2018 - 14:28

Ik ben zelf ook chronisch ziek/chronische pijn en het is inderdaad niet altijd makkelijk. Een uitlaatklep heb je af en toe gewoon echt nodig! Goed dat je hierover schrijft.

Reply
Anja 4 mei 2018 - 14:31

Ik denk dat je blog dan ook een soort van therapie is, vooral als je chronisch ziek bent moet je dingen hebben waar je voldoening uit kunt halen en die je leuk vindt om te doen.

Reply
Marjolein 4 mei 2018 - 16:42

Wat mooi omschreven en perfect dat je blog de perfecte uitlaatklep voor je is. Bij mij is dat hetzelfde en ook kickboxen, heerlijk om daarinloste gaan

Reply
The lemon kitchen 4 mei 2018 - 19:23

Mooi geschreven. Ik denk dat deze manier je ook kan helpen om lekker van je af te schrijven!

Reply
An 4 mei 2018 - 19:49

Mooi stuk en heel oprecht. Ben blij dat je je uitlaatklep gevonden hebt.

Reply
Dhini 4 mei 2018 - 21:15

Wat leuk en fijn dat dankzij het bloggen je passie en je uitlaatklep hebt gevonden.

Reply
geja 4 mei 2018 - 21:46

Heel mooi geschreven en wat fijn voor jou dat schrijven je helpt. Lekker ontspannen met make up ( tutten is altijd leuk) Ik wens je veel kracht toe.

Reply
Marsha 4 mei 2018 - 22:23

Mijn blog is ook mijn uitlaatklep! 🙂 Lijkt me heel vervelend om chronisch pijn te hebben 🙁 Ik ben chronisch moe, maar ik heb het soort van geaccepteerd dat ik er blijkbaar nooit vanaf kom, hoe moeilijk het ook is. Fijn dat je ook lotgenoten heb gevonden waarmee je kan praten.

Reply
Macblogster 5 mei 2018 - 21:15

Wat fijn dat dit je uitlaatklep is. Zo ben ik in de eerate instantie ook met mijn blog begonnen.

Reply
Kelly 5 mei 2018 - 22:05

Wat fijn dat je hierin je uitlaatklep hebt gevonden. Ik merk zelf persoonlijk dat ik het ook heel fijn vind van me af te schrijven😊

Reply
Me over ME Travel 6 mei 2018 - 07:38

Dapper om zo openhartig te zijn. Fijn dat je het blog hebt dat je als uitlaatklep kunt gebruiken. Als mijn hoofd te vol zit ga ik het liefst met de paarden in volle galop door de woestijn. Even uitwaaien…

Reply
nicole 6 mei 2018 - 09:10

Wat fijn dat dit blog je helpt om dingen op een rijtje te zetten. En je helpt er op die manier nog anderen mee ook.

Reply
Sylvahna.nl 6 mei 2018 - 11:39

Superfijn dat je blog je uitlaatklep is! Dat is die van mij ook. Heerlijk om alles van je af te schrijven.

Reply
Cynthia 6 mei 2018 - 13:08

Mooi dat je blog je zo helpt! Mijn uitlaatkleppen zijn schrijven, koken en yoga

Reply
Felice 6 mei 2018 - 17:02

Heerlijk om een blog als uitlaatklep te hebben, een mens kan echt niet zonder. Ik heb er verschillende, passend bij verschillende situaties, heb jij dat ook?

Reply
Amelie van Writings by Amelie 7 mei 2018 - 17:17

Wat fijn dat je jouw verhalen kan delen via je blog. Een inspiratie, maar zeker ook een hulp voor anderen!

Reply

Plaats een reactie