M2 Beauté eyelash activating serum review

door Daphne - verdraaid mooi
M2 beaute eyelash activating serum review

Sinds dat ik een wimperserum gebruik, zitten mijn wimpers nog maar zelden (voor mijn gevoel) niet mooi. Dat scheelt behoorlijk veel frustratie! Alleen merk ik wel verschil tussen de verschillende wimperserums die ik de afgelopen jaren gebruikt heb. Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn, maar dure varianten doen net vaak wel wat meer voor je wimpers. Zo’n serum wat in de high-end prijsrange hoort, is M2 Beauté. Ik heb de afgelopen acht weken dit serum getest en in dit artikel vertel ik je mijn ervaring. Daarom lees je hier de M2 Beauté eyelash activating serum review.

Het M2 Beauté eyelash activation serum maakt je wimpers langer, dikker en laat je wimpers tot 50% meer groeien binnen acht weken. Door zeer effectieve actieve en voedende ingrediënten worden zowel de actieve als inactieven haarwortels gestimuleerd en versterkt, wat hun natuurlijke groei herstelt. Zo krijgen je wimpers een ongelofelijke lengte, sterke verzorging en meer kleurintensiteit. 

Gebruik en ingrediëntenlijst uitgeplozen

Het serum is heel makkelijk in gebruik. Je brengt het namelijk iedere avond aan als een normale eyeliner langs de bovenste wimperlijn. Doe dat op een droge en olievrije huid. Met het dunne penseel kun je heel dicht bij de wortels komen en dus zeer precies aanbrengen. Laat het even intrekken voor je je gebruikelijke huidverzorgingsproducten gebruikt. 

M2 beaute eyelash activating serum ingredienten review

Het serum bevat geen parabenen, siliconen, petroleum, synthetische kleurstoffen of hormonen. Wel bevat het effectieve en verzorgende ingrediënten die het haar en de huid versterken. Verder is het dermatologisch en oogheelkundig getest en goedgekeurd. 

 1. Aqua
 2. Phenoxyethanol. Dit is een conserveermiddel en een bacteriedodende stof dat ontvettend werkt.
 3. C12-15 Alkyl Benzoate. Dit is een textuurversterker dat ook verzachtend werkt. 
 4. Caprylyl Glycol. Dit werkt vochtinbrengend en is verzachtend. 
 5. Triethanolamine. Dit werkt als een emulgator, stabilisator en verdikkingsmiddel.
 6. Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer. Dit is een emulsiestabilisator, viscositeitsregelaar en verbetert de textuur van het product.
 7. Panthenol, oftewel vitamine B5, trekt vocht aan, verbetert de beschermlaag en de elasticiteit van de huid en heeft kalmerende, regenererende en verzachtende eigenschappen.
 8. Biotin, oftewel vitamine B8, ondersteunt de optimale haargroei, versterkt de haarzakjes en zorgt ervoor dat je haartjes minder breekbaar zijn.
 9. Alcohol. Dit heeft een stabiliserend impact op het product en werkt desinfecterend. 
 10. Norbimatoprost. Dit ingrediënt leg ik onderaan de lijst uitgebreid uit.
 11. Sodium PCA. Deze stof wordt door het haar opgenomen en houdt het vocht vast. Zo neemt de veerkracht van het haar toe.
 12. Sodium Lactate. Dit houdt vocht vast en stabiliseert de pH waarde van de huid.
 13. Arginine. Dit werkt stimulerend, voedend en regenererend. 
 14. Sodium Hyaluronate, oftewel hyaluronzuur, hydrateert enorm, werkt versterkend en houdt vocht vast. 
 15. Aspartic Acid. Dit is een huidverzorgingsmiddel dat de haartjes soepel en zacht maakt.
 16. PCA. Dit werkt hydraterend, vochtbindend, vernieuwend en versterkend.
 17. Sodium Phosphate. Dit stabiliseert de pH-waarde in het product.
 18. Glycine is een aminozuur.
 19. Alanine is een aminozuur.
 20. Serine is een aminozuur.
 21. Hydrolyzed Glycosaminoglycans. Dit werkt huidverzachtend en handhaaft het watergehalte op de huid.
 22. Valine is een aminozuur. 
 23. Isoleucine is een aminozuur.
 24. Proline is een aminozuur.
 25. Threonine is een aminozuur.
 26. Histidine is een aminozuur.
 27. Phenylalanine is een aminozuur.

Levensduur wimpers | actieve ingrediënt Norbimatoprost

Norbimatropost staat op plek tien in de lijst en is een erg belangrijk actief ingrediënt voor dit wimperserum. Dit synthetische ingrediënt speelt namelijk een belangrijke rol tijdens de fasen van levensduur van de wimpers.

M2 beaute eyelash activating serum review applicator

De gemiddelde levensduur van wimpers is zo’n vier tot vijf maanden. Die kun je onderverdelen in de groeifase, rustfase en verliesfase. Norbimatoprost start in de eerste fase. Het zorgt er namelijk door middel van een intensieve haarwortel stimulatie voor dat deze veel langer aanhoudt dan de gebruikelijke zes weken. Zo wordt het haarverlies vertraagd en heeft je wimperhaar langer de tijd om te groeien. Zo bevordert dit ingrediënt de natuurlijke groei van de wimpers. Daarnaast worden de haren beduidend dikker en langer en door de stimulatie van de melanineproductie ook donkerder.

Norbimatropost boost de actieve werkstoffen uit een aantal moleculen van bimatoprost na. Het kan zijn dat je bij gebruikt wat prikkels ervaart als je het product voor de eerste keer aanbrengt. Dat komt door de hoge concentratie actieve werkstoffen, maar dit verdwijnt gelukkig ook weer na 2 of 3 keer aanbrengen.

Review M2 Beauté eyelash activating serum

Aangezien ik al een ander serum gebruik, kan ik je mijn wimpers niet vanaf nul laten zien. Alleen zit ik er wel regelmatig goed met mijn neus (=camera) bovenop om verschillen wel of niet op te merken. Daarom heb ik alsnog ‘voor’ foto’s gemaakt. Let dus op dat dit dus een vertekend beeld kan geven.

M2 beaute eyelash activating serum review before

voor

M2 beaute eyelash activating serum review before after

na

M2 beaute eyelash activating serum review before

voor

M2 beaute eyelash activating serum review before after

na

Ik heb voor dit serum een hele poos goedkopere serums gebruikt, waarbij ik dacht ook alles uit mijn wimpers te halen. Dat bleek duidelijk niet het geval toen ik dit high-end merk weer ging gebruiken. Wat een verschil! Ik ben zo blij dat ik dit product weer opnieuw heb mogen ontdekken. Pas als je langere tijd verschillende oogschaduws uit verschillende prijsklassen gebruikt, merk je pas echt het verschil. De goedkopere varianten doen ook zeker wat voor je wimpers, maar mijn wimpers zijn met het M2 Beauté eyelash activating serum vooral weer een heel stuk voller geworden. Daarnaast zijn ze weer wat langer en dikker geworden, waardoor ik mijn mascara nog mooier aan kan brengen. 

Ik ben weer helemaal om. Dit serum is geweldig! Gebruik jij een wimperserum?

M2 beaute eyelash activating serum review before after result

M2 Beauté eyelash activating serum kost € 126 | 4 ml. Wil je weten waar het dichtstbijzijnde fysieke verkooppunt is? Klik dan hier. Het is cruelty free.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

bychristiana 15 juni 2021 - 09:46

Het verschil is inderdaad goed te zien, jij kan echt zulke mooie beauty reviews maken met echt prachtige foto’s!

Reply

Plaats een reactie