Loveli refills review

door Daphne - verdraaid mooi
Loveli refills review zo werkt het

Als je het merk Loveli gebruikt, dan denk ik dat je er al wel bewust van bent dat je een duurzaam product in handen hebt dat niet alleen goed is voor de planeet, maar ook enorm voor je huid. Toch kun je nog een stapje verder gaan, namelijk met refills. Hiermee kun je jouw lege fles of deostick opnieuw vullen met een flacon die nog dat extra steentje bijdraagt als het gaat om duurzaamheid. En trouwens ook voor je portemonnee. Ik testte het met de shower foam en deodorant. Ben je benieuwd hoe het werkt en óf het werkt? Scroll dan snel verder voor de Loveli refills review. 

Loveli heeft refills voor haar deodorants en voor diverse face- en body care. Zo zit de deodorant in een plastic houder, maar ontvang je de refill in een kartonnen verpakking. De face- en body care items zitten in plastic flacons, maar de refills ontvang je in een glazen flesje die soms tot wel meer dan het dubbele aan inhoud bevatten ten opzichte van het originele product.

Zo gebruik je de Loveli refill

De face- en body care kun je onbeperkt navullen; tot de flesjes kapot gaan natuurlijk. Spoel de flesjes en pompjes even af met warm water om ze schoon te maken voor je ze hervult. Voor de oliën raadt Loveli aan om ze niet af te wassen, tenzij je de inhoud helemaal kurkdroog maakt voor je het weer navult. Geen tip van Loveli, maar wel van mij: hervul het wel even boven de wasbak als je net zo handig bent als ik. 😉

Loveli refill review voordelen

De refill van de deostick kun je op twee manieren gebruiken. Behalve het opnieuw vullen van de lege plastic flacon kun je er ook voor kiezen om de refill gewoon zo te gebruiken. Aan de onderzijde schuif je de deodorant namelijk voorzichtig omhoog en met je vingers iets anders druk je het na gebruik weer naar beneden. Het voordeel hiervan is dat je zo helemaal geen plastic meer gebruikt. Wil je hem wel écht hervullen, dan werkt dat zo:

  • Draai het wieltje van je deostick helemaal omlaag.
  • Verwijder de refill ring (het gekleurde ringetje) van de refill verpakking en plaats die bovenop de deostick.
  • Zet de refill op die ring (dus door de refill verpakking ondersteboven op de deostick te plaatsen).
  • Druk de refill naar beneden, zo de deostick in.
  • Dan haal je de refill van de deostick af. Je zult zien dat de bodem van de refill nog blijft zitten, maar die kan je gebruiken om te kijken of je de deo nog verder in de stick geduwd krijgt.
  • Haal de refill ring en de bodem van de refill er met een draaibeweging af.
  • Jouw deostick is klaar voor gebruik!

Loveli deodorant review zo werkt het gebruik

De deo kun je zo’n twee à drie keer probleemloos navullen. Daarna kan het zijn dat het draaimechanisme van de houder niet helemaal soepel meer werkt. Kies er dan voor om de reguliere deo stick opnieuw te kopen in plaats van een refill. 

Loveli Deodorant

Loveli staat enorm bekend om haar aluminiumvrije deodorant. Die heb ik al eens uitgebreid getest voor je, maar ik wil hem toch nog even uitlichten. De formule is op basis van kokosolie, zuiveringszout en zinkoxide. Zo worden je zweetklieren niet geblokkeerd, maar nare geurtjes geneutraliseerd zodra het zweet de huid bereikt. Dankzij de toegevoegde zinkoxide werkt de deodorant ook tegen stress-, emotie- en hormonaal zweet. Ja, er zijn verschillende soorten zweet en niet iedere deo werkt tegen de sterkste geuren. 😉 Het duurt net even wat langer dan een reguliere deodorant voor het ingetrokken is in de huid, maar het resultaat mag er dan ook zijn! ☺️

Loveli deodorant refill handleiding review zo werkt het gebruik

Loveli heeft tal van geuren deodorant, zoals de eerder getestte variant Sweet Orange die naar een combinatie van zoete sinaasappel, citroen en een toefje vanille ruikt. Zo rond de feestdagen raad ik je eerder Fresh Cotton aan (die ik je hier laat zien) die ruikt naar de frisse geur van pas gewassen katoen. In deze tijd van het jaar zijn er al tal van huisgeuren, parfums en dergelijke en met deze variant hoef je geen rekening te houden of de geuren matchen met elkaar.

Loveli Body Wash

Loveli body wash refill review zo werkt het gebruik

De Loveli Body Wash is intens zacht en mild voor de huid. Ook dit product heb ik al eerder getest. Alleen omdat ik echt enthousiast ben, licht ik ook deze variant opnieuw uit. Het bevat geen harde reinigers en is dan ook geschikt voor elke huidtype. Zelfs als scheerschuim werkt het top. Ik gebruik het dan ook graag voor het scheren van mijn benen. Het maakt de huid niet intens glad, maar zorgt er wel voor dat mijn mesje net wat makkelijker over de huid glijdt. Dankzij de foamfles verandert de textuur in een schuimende sensatie die de huid reinigt, maar niet uitdroogt. Het houdt simpelweg gewoon de balans van je huid in ere.

Review Loveli refills

Verduurzamen kun je op tal van manieren doen. Zeker op het gebied van huidverzorging zijn er talloze opties, zoals de steeds bekendere soap bars. Alleen vindt niet iedereen zo’n hard zeepje even fijn. Met het gebruik van zo’n refill kun je alsnog liquid producten gebruiken en toch verduurzamen. En met dat laatste ben ik zelf enorm blij. Ik gebruik zeker regelmatig soap bars (bijvoorbeeld bij het testen ervan), maar daarbuiten merk ik dat ik voor het gemak toch zo’n liquid product nog wel erg makkelijk in gebruik vind. En dat gaat hier gewoon ideaal! Ik heb zelf de Loveli Body Wash al eens helemaal opgebruikt en de flacon schoongemaakt. Daarna giet je het gemakkelijk weer over en klaar ben je! Duurzaamheid is leuk, maar de inhoud van je portemonnee blijft natuurlijk ook belangrijk. Ook op dat gebied zit je goed. De reguliere body wash kost namelijk € 15 (200 ml), terwijl de refill € 27,50 (500 ml) kost. Verder kost de normale verpakking deodorant € 8 (30 ml) en de refill € 6,50 (25 gram).

Loveli refills review

Loveli is verkrijgbaar op loveli.care en bij ruim 1200 verkooppunten. Klik hier om de dichtstbijzijnde winkel te vinden. Lees ook andere Loveli reviews

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie