Loveli Make-Up Remover review

door Daphne - verdraaid mooi
Loveli Make-Up Remover review

Twee-fasen reinigers verwijderen vaak je mascara en andere make-up heel gemakkelijk, maar die waas die achterblijft door de toegevoegde olie op je ogen vind ik heel storend. Daarom gebruik ik bijvoorbeeld liever een reinigingsbalm. Bij de nieuwe Loveli make-up remover zou je daar geen last van hebben. Én je hoeft je huid daarna niet meer af te spoelen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn en daarom ga ik testen of die waas verleden tijd is. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Loveli Make-Up Remover review.

Loveli Make-Up Remover review olie remover waterproof makeup

Deze make-up reiniger is zacht voor de huid én voor de ogen en is op basis van verzorgend rozenwater en hydraterend squalaan. Het verwijdert al je make-up in een handomdraai en is sterk genoeg om zelfs waterproof mascara te kunnen verwijderen. Daarbij hoef je de huid nadien, zoals ik in de inleiding al zei, niet af te spoelen. Wél moet je de flacon eerst even schudden voor je de remover gebruikt, zodat de twee fasen met elkaar gemengd kunnen worden. De verpakking is gemaakt van PET (recyclecode 1) en is BPA-vrij.

Loveli Make-Up Remover review 2-fasen remover

Persoonlijk vind ik het fijn om mijn huid altijd dubbel te reinigen. Hierdoor verwijder ik eerst al het vuil en kan mijn huid bij de tweede reiniging beter profiteren van de ingrediënten. Dat kan met deze remover natuurlijk, maar een face wash is daar ook heel fijn voor. Die heeft Loveli trouwens ook (daar heb ik zelf geen ervaring mee) mocht je dat zelf ook prettig vinden. 

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. De remover heeft de twee actieve ingrediënten, namelijk rozenwater en squalaan. Het bevat geen microplastics en is vegan.

Loveli Make-Up Remover Ingrediënten review

 1. Rosa Damascena Flower Water, oftewel rozenwater, werkt huidverzorgend, ontstekingsremmend, koelend, reinigend, toniserend en samentrekkend. Het is speciaal geschikt voor de rijpere, droge en gevoelige huid. Daarbij herstelt rozenwater de pH-waarde van je huid.
 2. Isoamyl Laurate werkt heel goed voor het verwijderen van waterproof make-up. Daarnaast geeft dit het product een fijne smeedbaarheid.
 3. Squalane maakt de huid zacht, glad en soepel. Het laat de huid niet vettig aanvoelen en is geschikt voor alle huidtypes. Dankzij dit ingrediënt vindt de huid zijn natuurlijke balans terug. 
 4. Glycerin helpt vocht vast te houden. Loveli gebruikt een plantaardige variant dat wordt geproduceerd uit kokosolie.
 5. Helianthus Annuus Seed Oil, oftewel zonnebloemolie, is een lichtgewicht en milde olie dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het blijft niet hangen op de huid en absorbeert snel.
 6. Alkanna Tinctoria Root Extract is een antioxidant én geeft deze remover zo’n mooie roze kleur.
 7. Aqua
 8. Sodium Lactate helpt waterverlies te voorkomen en geeft een gevoel van elasticiteit.
 9. Dehydroacetic Acid is een natuurlijk conserveermiddel.
 10. Benzyl Alcohol* is een natuurlijk conserveermiddel en oplosmiddel.
 11. Citronellol* is een natuurlijk bestanddeel van essentiële oliën.
 12. Geraniol* is een natuurlijk bestanddeel van essentiële oliën.

Review Loveli Make-Up Remover

Wel een intens zachte huid die gevoed aanvoelt, maar dan zonder die vervelende waas voor mijn ogen van de toegevoegde olie. Het kan! Eigenlijk zou ik het omschrijven als een micellair water met net wat meer huidverzorgende en -verzachtende eigenschappen. Alsof ik mijn huid heb ingesmeerd met een lichte, droge olie die snel in de huid trekt.

Ik draag vaak een vrij dikke laag mascara. Daarom laat ik het watje even op mijn oogleden rusten, zodat het product goed zijn werk kan doen en ik het nadien heel gemakkelijk weg kan wrijven zonder mijn wimpers te beschadigen. Daarbij prikken mijn ogen niet en heb ik geen wazig zicht. Echt onwijs fijn!

Je shopt de Loveli Make-Up Remover voor € 13,00 | 100 ml. Loveli is verkrijgbaar op loveli.care en bij ruim 1200 verkooppunten. Klik hier om de dichtstbijzijnde winkel te vinden. Lees ook andere Loveli reviews

Volg jij me al op Instagram, FacebookTikTok of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie