Loveli face mist review

door Daphne - verdraaid mooi
loveli face mist review

De tijd dat ik mijn gezicht puur met water waste, ligt gelukkig al ver achter me. Alleen gebruik ik vaak nog wel water in combinatie met gezichtsreinigers. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar water heeft wel een andere pH-waarde dan dat je huid nodig heeft. Dat kun je natuurlijk op allerlei manieren oplossen bij je skincare routine, maar ik laat je vandaag toch wel een alleskunner zien van het merk Loveli. Ik vertel je er alles over en test het natuurlijk zelf. Daarom lees je hier de Loveli face mist review.

Herstelt de pH-waarde van de huid

De face mist zorgt ervoor dat de pH-waarde van je huid weer herstelt wordt. Kraanwater heeft namelijk een hoge pH-waarde, terwijl je huid van nature een lage pH-waarde heeft. Zonder hulp van een product als de face mist heeft een volwassen huid tot wel 6 uur nodig om terug te komen op het natuurlijke niveau. Bij een kind is dat trouwens wel snel hersteld). Daarbij is je huid bij een hoge pH-waarde veel gevoeliger voor ontstekingen en bacteriën. 

loveli face mist werking gebruik ervaring review

Dit doet de Loveli face mist en hier is het allemaal goed voor

De face mist verzorgt de huid met onder meer groene thee-extract dat bomvol antioxidanten zit en helpt de rimpels te voorkomen. Daarnaast is de mist verkoelend en herstelt het de huid dankzij de toegevoegde rozenwater en aloë vera. Dat laatste zorgt ervoor dat de mist heel goed te gebruiken is bij een verbrande huid of na het zonnen als aftersun. Anders dan veel body oils en bodylotions die vaak veel vet bevatten, sluit het de warmte niet op in de huid, maar verkoelt het juist.

Volgens Loveli werkt de face mist ook goed bij een muggenbult, gevoelige hoofdhuid en een onverklaarbaar geïrriteerde huid. Het is dan ook heel geschikt voor de gevoelige huid en voor kinderhuidjes. Ook mannen kunnen er blij van worden als ze een trekkerige huid na het scheren hebben.

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijsten en ik licht ze allemaal toe.

loveli face mist ingredienten review

  1. Rosa damascena flower water, oftewel rozenwater, is perfect voor de droge, gevoelige en rijpere huid. Het werkt huidverzorgend, ontstekingsremmend, koelend, reinigend, toniserend en samentrekkend. 
  2. Aqua
  3. Aloe Barbadensis Leaf Juice, oftewel aloë vera, zit boordevol vitaminen en mineralen en beschermt het celmembraan. Het bindt vocht in je huid en helpt bij de vorming van nieuwe huidcellen. Daarnaast werkt het helend, ontstekingsremmend en antibacterieel.
  4. Glycerin, dat geproduceerd is uit kokosolie, is vochtvasthoudend.
  5. Camelia Sinensis, oftewel groene thee, is een antioxidant dat je huid beschermt tegen oxidatie, UV-straling en sigarettenrook. Daarnaast werkt het toniserend, regenererend en ontstekingsremmend. Dit ingrediënt is heel geschikt voor de droge, gevoelige en geïrriteerde huid.
  6. Leuconostoc/radish root ferment filtrate, oftewel gefermenteerde radijs, is een natuurlijk conserveermiddel dat gemaakt is van gefermenteerde radijswortel. Het heeft een antibacteriële werking op je huid.
  7. Sodium Benzoate is een natuurlijk conserveermiddel. 
  8. Citric Acid, oftewel citroenzuur, is een natuurlijk conserveermiddel en regelt de pH-waarde in het product. 
  9. Potassium Sorbate is een natuurlijk conserveermiddel. 

Gebruik & review Loveli face mist

Je gebruikt de face mist na het reinigen van je huid op een afgedroogde huid. Twee tot drie spuitjes zijn genoeg voor je gezicht, maar je kunt natuurlijk nog een extra spay’tje gebruiken voor je hals en decolleté. Daarna kun je het verder uitsmeren met je vingers. Je hoeft trouwens niet te wachten met de vervolgstappen in je skincare tot het opgedroogd is.

De flacon oogt dankzij de glazen verpakking en cleane uitstraling enorm luxe. Hij is erg gebruiksvriendelijk dankzij de prettige sprayflacon die krachtig sprayt, maar wel een fijne nevel heeft. Niet verrassend, maar wel lekker: de face mist heeft een heerlijke rozengeur die, wat mij betreft, niet overheerst. Ik houd er altijd wel van.😊

loveli face mist review herstel pH-waarde van huid water

Dat mijn huid wel wat extra’s kon gebruiken, merkte ik na het eerste gebruik al. Er viel niks meer uit te smeren, want alles trok direct in de huid. Mijn huid voelt daarna zacht aan en het trekkerige gevoel van water verdwijnt direct. Ik gebruik zelf al vaak cleansers op oliebasis en dat laat je huid vaak al wel prettig aanvoelen, maar vooral het wassen van mijn haar (waarbij er veel water langs mijn gezicht loopt) is mijn huid trekkerig en voelt het onprettig aan. Dat ongemakkelijke gevoel verdwijnde direct door de mist. Verder word ik blij van de ingrediënten in het product en dan met name dat de goede ingrediënten zo hoog in de lijst staan. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat het fijn is nadat je verbrand bent door de zon. Al ga ik dat niet voor je testen…😉

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Jolanda | Jo's Beauty Corner 11 mei 2022 - 15:17

Oeh dit klinkt het echt heel fijn! Als ik het zo lees lijkt het een beetje op een toner, klopt dat?

Reply
bychristiana 12 mei 2022 - 10:13

Haha, probeer het inderdaad maar niet op een verbrande huid;-) De spray lijkt me heerlijk. Ik wil er eens eentje van Caudalie bestellen, want daar ben ik het afgelopen jaar heel erg fan van geworden.

Reply
Simone 15 mei 2022 - 10:26

ik moet je bekenen dat ik eerste instantie het nut niet zag van de face mist. ik las wel wat ‘t deed. maar had niet zo iets van ow ja fijn.
Ik bedoel ik was m’n gezicht met de face wash en daarna smeer ik al de heerlijke olie. dat is al fijn. ik was niet veel gewend.
toen kwam de zomer en dacht ik na ‘n warme dag of ervoor, of inderdaad na t verbranden, het werkt zo lekker verkoelend. (nooit geweten dat het dus ook als aftersun werkt..)gaaf!
Ja ‘t werkt als ‘n aftersun!
Ik vind ‘m inmiddels heerlijk en gebruik ‘m dagelijks! zo bij met jullie spullen!

Reply

Plaats een reactie