Louis Widmer zonnebeschermingsproducten review

door Daphne - verdraaid mooi
louis-widmer-zonnebescherming-review-2

Mooi bruin worden met en zonder zon? Het kan allebei! Ik ga diverse producten van Louis Widmer testen, waarbij ik ga kijken of ik verantwoord kan bruinen met zon, mijn huid kan verzorgen na het zonnen en of ik bruin kan worden zonder zon. Ik ga namelijk de Louis Widmer Sun Protection Face met factor 30 testen op het gezicht. Daarnaast ga ik de Louis Widmer After Sun lotion reviewen. Als laatste ga ik kijken of mijn huid zonder zon een kleurtje krijgt met de Louis Widmer Bruinen Zonder Zon. Scroll verder om alle drie de reviews te lezen!

Louis Widmer is een expert in dermatologische huidverzorging van Zwitserse topkwaliteit. De lijn met zonnebeschermingsproducten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en bevatten bestanddelen die verzorgen én hydrateren. Bij de meeste zonnebeschermingsproducten kun je kiezen tussen een licht geparfumeerde versie en 100% zonder parfum. De producten die ik ga testen zijn allemaal licht geparfumeerd. Het product Bruinen Zonder Zon is alleen verkrijgbaar in een licht geparfumeerde variant.

Louis Widmer Sun Protection Face review

Dit product is een zonnebescherming met SPF 30 en anti-aging dagverzorging in één. De formule bevat een combinatie van doeltreffende UVA- en UVB-filters. Het toegevoegde Ronacare AP (Advanced Photoprotection) biedt een bescherming voor de lipiden (vetten) in de epidermis (opperhuid). Hierdoor wordt uitdroging van de huid onder invloed van UV-licht voorkomen. Ook zorgt het ervoor dat de UV-filters onder invloed van (zon)licht toch stabiel blijven en een lange periode optimaal hun beschermende werking behouden. Verder werkt het product antioxiderend.

louis-widmer-sun-protection-face-review-3Het ingrediënt matrixyl 3000 heeft een krachtige anti-rimpelwerking. Het stimuleert de productie van collageen in de huid en remt veranderingen in het afweersysteem, die als gevolg van veroudering plaatsvinden. De ingrediënten panthenol en het aminozuur L-Arginine verzachten de eventueel geïrriteerde huid en optimaliseren de hydratatie van de huid.

louis-widmer-sun-protection-face-review-2

Ik vind het een prettig idee dat dit product zowel een anti-rimpelcrème is als een bescherming tegen UV-straling. Als je dan toch de zon in gaat, dan het liefst een bescherming tegen beiden! Door het antirimpelbestanddeel matrixyl 3000 zou je volgens testen, na twee maanden gebruik van dit product 45% minder rimpels hebben. Ik gebruik het product nog niet zo lang, dus daar kan ik nog geen oordeel over geven.

De geur van het product is heel subtiel en fris-zoet, heel fijn! Ik vind het een prettige, volle crème die prettig smeert en geen witte waas achterlaat. Het trekt snel in de huid, maar je huid blijft heerlijk zacht en gehydrateerd aanvoelen. Je huid glimt niet door de crème. En, net zo belangrijk, het werkt in combinatie met mijn foundation. Doordat het zonnebeschermingsproduct zo snel intrekt, kun je ook snel beginnen met je make-up routine.louis-widmer-sun-protection-face-review-4De Louis Widmer Sun Protection Face 30 is te koop voor € 20,20 – 50 ml.

Louis Widmer After Sun review

Ook na de zon, moet je goed zijn voor je huid en dat kun je doen met de Louis Widmer After Sun. Deze lotion is rijk verzorgend en bevat intensief hydraterende aminozuren en allantoïne. Aloë vera en panthenol verfrissen en verzachten de huid na de zon. Daarnaast helpen de antioxidant vitamines A en E een vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Het is een intensieve vochthersteller voor zelfs de meest extreem droge huid, die het vocht als het ware insluit en langdurig vasthoudt in de huid.

louis-widmer-after-sun-review-3Volgens Louis Widmer kalmeert, voedt en regenereert de samenstelling van de After Sun de geïrriteerde, door de zon verhitte huid. De formule zorgt voor een veerkrachtige, optimaal gevoede en gehydrateerd huid die extra lang én vooral opvallend mooi bruin blijft, volgens Louis Widmer.

louis-widmer-after-sun-review-2

De After Sun heeft een licht zoete geur. Het is een vrij dunne lotion, die makkelijk uitsmeert en snel in de huid trekt. Mijn huid voelt zacht en gehydrateerd aan. Het verfrist de huid prima na wat uurtjes zon!

louis-widmer-after-sun-review-4

De Louis Widmer After Sun is te koop voor € 16,20 – 150 ml.

Louis Widmer Bruinen Zonder Zon review

Geen zonnestraal en eindeloos bakken, maar wel bruin worden. Dat klinkt als muziek in mijn oren. In dit product zit het actieve bestanddeel DHA (dihydroxyaceton), wat het bovenste deel van de hoornlaag kleurt. Een gedeelte DHA is ingekapseld in cyclodextrines, waardoor een egale en natuurlijke teint ontstaat. Ook bevat het product vitamine E en aloë vera als bescherming van de huid en voor extra hydratatie.

louis-widmer-bruinen-zonder-zon-review-3Voor je een zelfbruiner aanbrengt, is het verstandig om het lichaamsdeel te scrubben. Zo is de kans het grootst dat je een egale, bruine teint krijgt. Daarna kun je de crème gelijkmatig op de huid aanbrengen. Let op dat je de crème volledig laat intrekken en wegblijft van haarwortels en wenkbrauwen om vlekken te vermijden. Ook moet je je handen goed wassen na het aanbrengen van het product.

Het is wel goed om te weten dat sommige huidtypes niet reageren op de zelfbruinende crème. Dus houdt dat in je achterhoofd als je geen resultaat ziet. Verder hangt de intensiteit van de bruine kleur af van de dikte van de hoornlaag. Als de verkregen kleur te zwak is, kun je de crème een tweede keer aanbrengen. Wil je juist zelf een lichte teint, breng dan eerst je dagcrème aan voor je gezicht of een lichaamsmelk aan voor de rest van het lichaam voor je Bruinen Zonder Zon aanbrengt. De kleur verdwijnt na enkele dagen door de natuurlijke afschilfering van de bovenste huidcellen.

louis-widmer-bruinen-zonder-zon-review-2

Ik heb het product getest op mijn gezicht. Dus ik was flink aan het duimen dat het product goed zou werken, anders stond ik er gekleurd (of beter gezegd: gevlekt) op… De geur ruikt bij het aanbrengen heerlijk fris naar citrus. Als de crème eenmaal even op de huid zit, dan heeft het de typische zelfbruiningsgeur net als elk ander zelfbruiningsproduct. Helemaal geen verkeerde geur, maar als je bekend bent met zulke producten, dan weet je exact over welke geur ik het heb.

De crème smeert makkelijk en zonder een witte waas uit en is daarom prettig in gebruik. Je gezicht krijgt een dewy glow. Het duurt wel wat langer voor het product in de huid is getrokken, maar zorgt daarom wel voor een heel gehydrateerd gevoel. Na enkele uren werd het bruiningsproces zichtbaar en was eindelijk het hele witte van mijn eigen huid verdwenen. Ik heb het een aantal dagen iedere ochtend na mijn serum aangebracht op de huid. Zo bleef de mooie bruine tint behouden en werd het nog net iets donkerder. Bruinen Zonder Zon werkt trouwens ook prima voor het gezicht als je foundation draagt. Ik gebruik zelf een lichtdekkende foundation, waardoor de mooie teint toch zichtbaar bleef. Ik ben tevreden met het product en vooral enorm blij dat het geen vlekken geeft én niet oranje uitslaat!louis-widmer-bruinen-zonder-zon-review-4De Louis Widmer Bruinen Zonder Zon is te koop voor € 17,30 – 100 ml.

De producten van Louis Widmer zijn verkrijgbaar via geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, die je hier vindt. Wil je nog meer informatie of ben je benieuwd naar de andere producten van Louis Widmer? Neem dan ook even een kijkje op de site, want daar vind je hele uitgebreide informatie per product.

louis-widmer-zonnebescherming-review-3

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

11 reacties

Malou 3 juni 2019 - 10:43

Dit lijken me heerlijke producten! Vooral de Sun Protection Face!

Reply
Sandra 3 juni 2019 - 11:00

Ik gebruik al jaren Widmer zonneproducten, maar met SPF 50. Enig probleem vind ik dat ze makkelijk gele vlekken geven op de kleding

Reply
Beauty By Bibi 3 juni 2019 - 11:06

Ik kende dit merk niet maar ziet er goed uit! Mooie fotos heb je gemaakt! Fijne week!

Reply
Caroline 3 juni 2019 - 11:21

Een heerlijk merk dat nu upcoming is en bij de betere drogist verkrijgbaar. Mooie foto’s!

Reply
Mandy 3 juni 2019 - 16:52

Ik kende dit merk nog niet maar klinkt wel super goed, ik ga me er eens in verdiepen want mij doel voor dit jaar is: beter insmeren

Reply
Mieke | mieksmind 3 juni 2019 - 19:48

Ik zie dit merk steeds vaker voorbij komen. Zelf heb ik nog niet eerder kennis gemaakt met het merk. Momenteel heb ik al een aantal zonnebrand producten die op me wachten, dus ik sla deze over

Reply
Melanie Hoogvliet 4 juni 2019 - 09:08

Die goude tube vind ik er echt heel mooi en fijn uit zien

Reply
Sherry 4 juni 2019 - 23:02

Hun lijnen zijn altijd geweldig. Ik ben benieuwd naar deze lijn. Vooral het weer leent zih ervoor.

Reply
Nadia 5 juni 2019 - 16:57

Ik ben zo iemand die snel op verpakkingen af gaat en die zien er goed uit! Ik ken het merk verder niet trouwens, maar het klinkt wel goed.

Reply
Janet 7 juni 2019 - 22:06

Ik gebruik eigenlijk altijd de zonnebrand crème van Nivea, dat bevalt me prima. Ik vind deze producten wel duur hoor voor 100 ml.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 juni 2019 - 01:26

Ik begrijp je punt, maar je hebt maar één huidje!

Reply

Plaats een reactie