Louis Widmer voetverzorging | Carbamide review

door Daphne - verdraaid mooi
louis widmer voetverzorging carbamide review

Ik vind eigenlijk alles rondom huidverzorging leuk, behalve het vijlen en verzorgen van mijn voeten. Ik doe het braaf het hele jaar door (in de winter wel wat minder frequent😉), maar het is niet mijn hobby. Toch is het belangrijk. Niet alleen vanwege het cosmetische aspect als je eindelijk de sandalen weer uit de kast kan pakken, maar ook voor het voorkomen van vervelende kwaaltjes dat het lopen kan bemoeilijken. In dit artikel laat ik je twee voetverzorgingsproducten zien met een hoge dosis aan ureum. Ben je benieuwd? Scroll dan snel verder voor de Louis Widmer voetverzorging review met de Carbamide crème en de Carbamide forte.

Hoge concentratie ureum

Het voornaamste actieve ingrediënt in deze voetverzorging is ureum (INCI: urea), oftewel carbamide. Dat zit van nature al in de hoornlaag van de epidermis, oftewel de opperhuid, en speelt een belangrijke rol in het regelen van het vochtgehalte in de hoornlaag. Het hydrateert, houdt vocht vast, werkt antibacterieel, maakt de huid glad en soepel, verwijdert huidschilfers, verzacht jeuk, stabiliseert de pH-waarde en dringt snel in de huid.

Door verschillende omstandigheden kan het ureumgehalte sterk afnemen. Bij een gezonde huid maakt ureum 7% uit van de natuurlijk hydraterende factoren. Atopische huidzones bevatten slechts één vijfde van de normale hoeveelheid ureum en bij mensen met psoriasis kan het gehalte zelfs met 40% afnemen. Daarom is het bij verschillende gevallen belangrijk om ureum in je verzorgingsroutine toe te voegen.

Louis Widmer Carbamide Crème 12% ureum review

Voetverzorging | deze stappen kun je volgen

De eerste stap in voetverzorging is wat mij betreft het verwijderen van eelt. Ik heb ‘gezonde’ voeten en kan het dus gewoon zelf doen. Alleen bij verschillende huidproblemen is het belangrijk om je voeten te laten verzorgen door een professional of je in ieder geval goed te laten adviseren. Denk bijvoorbeeld aan mensen met diabetes. Je kunt eelt verwijderen door middel van een handmatige- of elektrische voetvijl. Ik kies zelf voor het laatste, omdat ik dan een stuk minder kracht hoef te zetten. Als je nou echt genoeg tijd hebt, dan kun je natuurlijk ook een voetbadje nemen.

Daarna kun je je voeten scrubben, zodat alle dode huidcellen en residu verwijderd worden en de crème zo beter in de huid trekt. En ja: dat scheelt echt enorm! Waarom zou je investeren in een goede crème als je er niet alles aan doet om de werking positief te beïnvloeden?! Voor ik mijn voeten insmeer, verzorg ik ook mijn nagels en nagelriemen. Dat kan met een nagelriemolie, maar natuurlijk ook gewoon met de crèmes van Louis Widmer. Ook zorg ik ervoor dat er een leuke, felle nagellak op mijn teennagels zit in de zomer. Let wel op dat je je teennagels olievrij maakt voor je ze gaat lakken. Dus heb wel even geduld voor je je voeten in gaat smeren. 😉

Louis Widmer Carbamide crèmes

De Carbamide crèmes van Louis Widmer zijn speciaal geschikt voor een droge, ruwe huid met eventuele kloven en voor mensen met diabetes. 

louis widmer voetverzorging carbamide review textuur creme tegen eeltvorming ureum

Textuur van beide crèmes.

De Louis Widmer Carbamide Crème 12% ureum (€ 15,90 | 100 ml) is speciaal geschikt voor de zeer droge, ruwe huid van de handen, voeten, knieën en ellebogen. Het verzacht de hoornlaag en zorgt zo voor een natuurlijke afschilfering. Ook wordt de natuurlijke vochtbalans van de huid ondersteund en worden kloven en eeltplekken genezen en verzacht. Bekijk hier de volledige ingrediëntenlijst van de Louis Widmer Carbamide Crème.

De Louis Widmer Carbamide Forte 18% ureum (€ 16,50 | 50 ml) vermindert bestaand eelt doeltreffend en verzacht drukpunten. Zo wordt de huid weer glad, zacht en soepel en blijft het langdurig beschermd tegen uitdroging. Als je de crème regelmatig gebruikt, dan krijgt overmatige eeltvorming geen kans. De formule dringt snel in de huid zonder een vette film op de huid achter te laten. Bekijk hier de volledige ingrediëntenlijst van de Louis Widmer Carbamide Forte.

Ureumrijke crème | ook bij ‘normale’ voeten

Ondanks dat ik geen ‘probleemvoeten’ heb, hecht ik wel enorm waarde aan de Carbamide crèmes van Louis Widmer. Dankzij de actieve bestanddelen blijft de huid soepeler, komt er minder snel eelt op mijn voeten en hoef ik dus minder vaak in een rothouding te zetten om mijn voeten eeltvrij te maken.

Louis Widmer Carbamide Forte 18% ureum review

De Carbamide Forte heeft dankzij de menthol een hele frisse werking op de huid dat vooral in de zomer echt een fijne toevoeging is. Qua textuur is het een wat vollere lotion die gemakkelijk uitsmeert en vrij snel intrekt. Ik vind het zelf fijn om net een wat dikkere laag aan te brengen en dan sokken aan te doen. Zo krijgen de ingrediënten nog langer de tijd om in te trekken en hun werking te doen. En dat zie je terug aan de staat van je voeten. Ook op mijn wreef is het een stuk zachter en ziet het er gevoed uit. 

De Carbamide crème is natuurlijk perfect voor je voeten, maar werkt eigenlijk ook perfect op andere zeer droge, ruwe zones. Ik gebruik het bijvoorbeeld graag op mijn knieën. Het werkt hetzelfde als op de voeten en is zo dus multifunctioneel inzetbaar. Qua textuur is hij net wat voller dan de Carbamide Forte en voedt naar mijn gevoel nog nét een tikkeltje meer. Ondanks dat hij minder ureum bevat. Al moet ik wel zeggen dat beide producten echt top zijn en eigenlijk onmisbaar voor summerproof voeten in de zomer! 

De producten shop je via geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, die je hier vindt en online bij onder meer Etos. Beide producten zijn vegan en cruelty free. Lees ook de andere Louis Widmer reviews.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie