Louis Widmer Remederm review

door Daphne - verdraaid mooi
louis-widmer-remederm-review-1

Met de winter op komst wordt mijn huid weer steeds droger. Daarbij werd mijn huid afgelopen zomer snel wat droog en trekkerig door de zon. Daarom snakt mijn huid naar extra hydratatie. De Remederm-lijn van Louis Widmer is speciaal ontwikkeld voor de zeer droge huid. Het bevat een aantal intensief hydraterende producten die het natuurlijke vochtgehalte direct aanvullen en de huid weer snel comfortabel, zacht en aangenaam soepel laten aanvoelen. Je leest hier de Louis Widmer Remederm review met maar liefst 6 verschillende producten.

Oorzaak droge huid

Een droge huid wordt veroorzaakt door een verminderde barrièrefunctie van de huid. Dit leidt tot vochtverlies en tot een vermindering van het vochtminnende vermogen. De droge huid is namelijk minder goed in staat om lipiden (vetten) te binden, waardoor de huid strak, oncomfortabel en trekkerig aanvoelt. Bij mij zijn het altijd dezelfde zones die het snelst droog worden, zoals de benen.

Louis Widmer Remederm Body Care

Ik ga mijn huid verwennen met de Remederm Body Care, want die zijn speciaal ontwikkeld voor de behoeften van de droge- en zeer droge huid. Ze beschermen de huid langdurig tegen uitdroging en helpen de natuurlijke huidgeneratie te activeren. De ingrediënten in de producten vullen de vochttekorten direct aan en houden dit langdurig optimaal vast.

Een paar producten bevatten het ingrediënt Ureum. Ik heb al vaker producten gebruikt van Louis Widmer met dit ingrediënt  en die bevielen toen heel goed en deden wat ze beloofden. Het is namelijk een voedend en herstellend ingrediënt, waarbij het vocht langdurig wordt vastgehouden in de huid en deze heel intensief gehydrateerd wordt.

Louis Widmer Remederm doucheolie review

Door te douchen kan je hele droge huid nog verder uitdrogen. Deze heel milde doucheolie zou dat euvel helpen voorkomen volgens Louis Widmer en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het is speciaal ontwikkeld voor de droge, ruwe en geïrriteerde huid.

louis-widmer-remederm-doucheolie-review

Volgens het merk hydrateert, verfrist, reinigt en verzorgt het de huid intensief tijdens het douchen. Het bevat hoogwaardige lipiden afkomstig uit plantaardige oliën van zonnebloem, arachide, amandel, jojobae, ricinus (castor) en bernagie. Dat laatste bevat een hoog gehalte aan gammalinolzuur en dat zuur wordt gebruikt bij huidziektes. De toegevoegde pantheon en bisabolol hebben verzachtende en herstellende eigenschappen.

louis-widmer-remederm-doucheolie-review-2

Je gebruikt de doucheolie door het aan te brengen op een natte huid, lichtjes in te masseren en daarna af te spoelen met lauw water. De olie is heel vloeibaar, licht geparfumeerd en heeft een zachte, frisse geur.

louis-widmer-remederm-doucheolie-review-1

De doucheolie schuimt niet, maar glijdt over je lichaam om je huid te reinigen. Het voelt zacht aan en is niet te vet. Na het afdrogen voelt de huid zachter en meer gehydrateerd aan dan met een regulier doucheproduct.

De Louis Widmer Remederm doucheolie kost € 14,90 – 200 ml. Het is vegan.

Louis Widmer Remederm lichaamsolie spray review

De lichaamsolie spray is al jaren één van de bestsellers van het merk en is een intensief voedende en hydraterende body spray. Het is ideaal om de gevoelige huid van baby’s, kinderen en ouderen te verzorgen.

louis-widmer-remederm-lichaamsolie-spray-review-2

De body spray bevat bisabolol en natuurlijke amandel-, zonnebloem- en jojoba oliën. Het is rijk aan antioxidanten in de vorm van de vitamines A en E in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering. Vitamine A helpt de verhoorning in balans te brengen en vitamine E neutraliseert de schadelijke gevolgen van vrije radicalen. De natuurlijke lipiden maken de zeer droge huid volgens het merk weer snel aangenaam soepel en fluweelzacht. De synergetische combinatie van ingrediënten helpt ook tegen huidirritaties, zoals roodheid, huidschilfers en een jeukende huid.

louis-widmer-remederm-lichaamsolie-spray-review

Je gebruikt de lichaamsolie door het over de huid te verstuiven en lichtjes in te masseren. Het is een dunne olie die licht geparfumeerd is.

louis-widmer-remederm-lichaamsolie-spray-review-1

Bij een product op oliebasis kan het twee kanten op gaan: het voelt de hele dag vettig of het trekt snel in de huid. Bij dit item van Louis Widmer is gelukkig dat laatste het geval. Het is een hele lichte olie, die je snel uitsmeert, snel intrekt en niet plakt. Daarom kun je je na het insmeren met deze olie direct aankleden. Daarbij voelt de huid zijdezacht en gevoed aan. De sprayflacon is gebruiksvriendelijk. Het heeft een vrij krachtige nevel die de olie goed verspreid op de gewenste zone. Kortom een fijn werkende olie die praktisch in gebruik is.

De Louis Widmer Remederm lichaamsolie spray kost € 21,20 – 150 ml. Het is vegan.

Louis Widmer Remederm lichaamsmelk review

Deze vloeibare lichaamsmelk bevat 5% ureum, dat de zeer droge huid extra intensief hydrateert. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen.

louis-widmer-remederm-lichaamsmelk-review

De jojoba-olie en een speciaal aminozurencomplex beschermen, voeden en verzorgen de huid. De werkzame stof panthenol heeft het vermogen om vocht in de epidermis vast te houden en verbetert en verzacht de geïrriteerde huid. Het krachtige antioxidant vitamine E neutraliseert de schadelijke werking van vrije radicalen. Volgens Louis Widmer heeft de melk een heel aangename, romige textuur die snel in de huid dringt en de huid de hele dag hydrateert. Verder zou de rijke samenstelling bescherming bieden tegen uitdroging en laat de huid weer zacht en soepel aanvoelen.

louis-widmer-remederm-lichaamsmelk-review-2

Je gebruikt de lichaamsmelk door de huid er één of twee keer per dag mee in te masseren. Afhankelijk van het seizoen en de behoefte, kun je dit item ook afwisselen met de Remederm Crème Fluide. Meer informatie over dat item lees je een stukje verder in dit artikel. De lichaamsmelk is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk ongeparfumeerd en licht geparfumeerd. Ik heb de laatstgenoemde en die ruikt weer net zo heerlijk fris als de andere items die ik al getest heb.

louis-widmer-remederm-lichaamsmelk-review-1

Het is een lichte melk met een romige textuur, die je gemakkelijk in de huid masseert. Je hebt per zone niet veel melk nodig en is daarom duurzaam in gebruik. Daarbij trekt het snel in de huid en laat een zachte, gehydrateerde huid achter zonder een plakkerig gevoel. Dat gevoel houdt uren aan en is heerlijk!

De Louis Widmer Remederm lichaamsmelk kost € 19,20 – 200 ml. Het is vegan.

Louis Widmer Remederm Fluide review

Deze crème bevat 3% ureum en een speciaal aminozurencomplex dat de zeer droge lichaamshuid beschermt, voedt en verzorgt. Het is geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen.

louis-widmer-remederm-fluide-review-2

De toegevoegde panthenol houdt het vocht in de epidermis langdurig vast en verzacht de geïrriteerde huid. Vitamine A bevordert de microcirculatie en helpt de verhoorning te regelen. Vitamine E neutraliseert de schadelijke gevolgen van vrije radicalen. Volgens Louis Widmer is de vloeibare textuur ideaal voor grotere huidoppervlakken, dringt het snel door in de huid en hydrateert het de huid de hele dag lang. Verder zou de rijke samenstelling de huid beschermen tegen uitdroging, de droge huid regenereren en de huid weer zacht en soepel aanvoelen.

louis-widmer-remederm-fluide-review-1

Je gebruikt de Fluide door de crème in de huid te masseren. Je kunt dit één of meerdere keren per dag aanbrengen, naargelang de behoefte van de huid. Dit item kun je dus afwisselen met de lichaamscrème. De Fluide is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk ongeparfumeerd en licht geparfumeerd. Ik heb de laatstgenoemde en ook die ruikt weer heerlijk zacht en fris.

louis-widmer-remederm-fluide-review

Het grootste verschil met de lichaamscrème is de volle, rijke textuur. Daarom noemt Louis Widmer het ook semi-vloeibare lichaamsverzorging. Het is een dikke crème die je de tijd moet geven om goed in de huid te masseren. Daarbij blijft de huid langere tijd plakkerig en duurt het lang voor het in de huid getrokken is. Daarom vind ik dit item perfect voor het gure winterweer wat er helaas weer aan zit te komen. Dan verdient je huid extra voeding en dan zit je met de Fluide zeker goed! Door de rijke textuur vind ik het zelf het prettigst om ’s avonds te gebruiken voor het slapengaan, zodat het de hele nacht de tijd heeft om in te trekken en je kleding daarom niet plakt aan je huid. Het voedt en hydrateert de huid heel goed, echt een top product!

De Louis Widmer Remederm Fluide kost € 19,20 – 200 ml. Het is vegan.

Louis Widmer Remederm lichaamscrème review

Deze lichaamscrème heeft dezelfde samenstelling als de Fluide, maar heeft wel een meer romige en volle textuur. Dit product is ook ideaal voor baby’s en kinderen bij huidirritaties en roodheden.

louis-widmer-remederm-lichaamscreme-review-2

De rijke samenstelling beschermt tegen uitdroging, regenereert de droge huid en laat de huid weer zacht en soepel aanvoelen. Het is ook perfect als body crème om huidstriemen te voorkomen en te verzorgen. Volgens Louis Widmer is de volle samenstelling perfect geschikt als effectieve bescherming van de huid tegen de gure kou. Het versterkt namelijk de barrièrefunctie van de huid en helpt de verhoorning te regelen. Verder zou de W/O-emulsie heel goed door de huid verdragen worden.

louis-widmer-remederm-lichaamscreme-review

Je gebruikt de lichaamscrème door het één à twee keer per dag in de huid te masseren. De crème is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk ongeparfumeerd en licht geparfumeerd. Ik heb de laatstgenoemde. Het is geconserveerd met zilver en daarom is een lichte verkleuring van de crème mogelijk.

louis-widmer-remederm-lichaamscreme-review-1

Het is een volle crème die direct de droge zones aanpakt en de huid weer soepel laat aanvoelen. Deze crème vind ik perfect om te gebruiken nadat je buiten geweest bent en daarna de huid wilt verzorgen. Het trekt niet snel in de huid en daarom vind ik het fijn om deze crème ’s avonds te gebruiken.

De Louis Widmer Remederm lichaamscrème is verkrijgbaar in twee formaten, namelijk in een 75 ml tube voor € 11,20 en in een 250 ml pot voor € 29,80.

Louis Widmer Remederm zilver crème repair review

De zilver crème repair is speciaal ontwikkeld voor de extreem droge, geïrriteerde huidzones. Denk aan een extreem droge en geïrriteerde huid die het zelfbeschermende vermogen verloren heeft, waardoor jeuk en irritaties toenemen.

louis-widmer-remederm-zilver-creme-repair-review

De speciale formule hydrateert, verzacht irritaties, herstelt de barrièrefunctie, heeft een gunstige invloed op de natuurlijke weerstand van de huid en verhindert dat bacteriën en andere ongewenste kiemen zich op de huid kunnen verspreiden. Het toegevoegde zilver-extract remt de groei van micro-organismen. Vitamine A helpt de verhoorning in balans te brengen en vitamine E neutraliseert de schadelijke werking van vrije radicalen. De toegevoegde panthenol verzacht de geïrriteerde huid en 3% ureum hydrateert de huid. Bernagieolie is heel rijk aan gammalinolzuur, dat huidirritaties vermindert en helpt bij het regenereren van de extreem droge en geprikkelde huid.

louis-widmer-remederm-zilver-creme-repair-review-2

Je gebruikt de zilver crème door het één of twee keer per dag op de desbetreffende huidzones aan te brengen. De crème heeft een W/O-emulsie, waardoor het een optimale huidtolerantie heeft. Verder bevat het geen kleurstoffen, geen parfum en daarom is het volledig geurloos.

louis-widmer-remederm-zilver-creme-repair-review-1

Het is een hele volle crème die niet snel in de huid trekt. Ik heb van mezelf gelukkig geen extreem droge, geïrriteerde huidzones. Alleen als ik soms haast heb en even snel mijn benen wil scheren, doe ik dat vaak te droog. Dat zorgt voor veel jeuk en een geïrriteerde huid. Ik maak er geen gewoonte van, maar soms is het even niet anders. Dan werkt deze crème verzachtend, zorgt ervoor dat de jeuk verdwijnt en heb ik geen geïrriteerd gevoel meer.

De Louis Widmer Remederm zilver crème repair kost € 17,20 – 75 ml. Het is vegan.

louis-widmer-remederm-review

De producten van Louis Widmer zijn verkrijgbaar via geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, die je hier vindt.

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

1 reactie

Babs 21 oktober 2019 - 21:16

Fijne producten, de douche-olie is al bijna op. Zalig voor die droge huid van mij!

Reply

Plaats een reactie