Louis Widmer Intensief Anti-Ageing verzorging review

door Daphne - verdraaid mooi
louis-widmer-intensief-anti-ageing-verzorging-review-1

Ik krijg de laatste tijd steeds meer vragen of en waarom ik al anti-ageing producten gebruik. Het antwoord is vrij simpel: hoe eerder je ermee begint, hoe beter! Diverse parfumerieën raden aan om te starten rond je 25e. Ik ben ondertussen 27 en ben die grens dus al gepasseerd. Gelukkig denken er meer zo over, want ik ontving een heel leuk pakketje van Louis Widmer. Daarin zaten twee producten, die ik je ga laten zien en testen. Daarom lees je hier de Louis Widmer Intensief Anti-Ageing verzorging review.

Ouder wordende huid

De productie van de bouwstoffen voor een stevige en veerkrachtige huid, namelijk collageen en elastine, hebben in het lichaam een piek rond de 20 à 25 jaar. Bij het ouder worden, vertraagt de lichaamseigen productie, waardoor er geleidelijk achteruitgang van de collageen- en elastinevezels in het onderhuidse bindweefsel ontstaat. Niet alleen je leeftijd, maar ook diverse externe factoren hebben daar een negatieve invloed op, zoals een vervuild milieu. Dat afbraakproces heeft effect op verschillende delen van het lichaam en wordt vooral goed zichtbaar aan de structuur, stevigheid en veerkracht van de huid.

louis-widmer-intensief-anti-ageing-verzorging-review

Hoe ouder we worden hoe meer de huid verslapt en rimpels, donkere, rode of gelige verkleuringen en pigmentvlekken op de huid ontstaan. Tegelijkertijd vermindert de stevigheid van de huid. Het normale verouderingsproces is natuurlijk een oorzaak, maar ook hormonale veranderingen en de blootstelling van de huid aan de zon. Daarom is het zo belangrijk om je huid goed en consequent te verzorgen en te behandelen met de juiste producten. Daarom heeft Louis Widmer de Intensief Anti-Ageing verzorgingslijn ontwikkeld. De lijn bestaat in totaal uit vijf producten, namelijk een serum, crème, toner, nachtcrème en oogomtrekcrème. Ik ga de eerste twee genoemde producten testen.

Louis Widmer Extrait Liposomal review

De Louis Widmer Extrait Liposomal is een krachtig anti-geing serum, dat diep in de huid werkt en je zowel ’s ochtends als ’s avonds kunt gebruiken. Het is geschikt voor alle huidtypen.

louis-widmer-extrait-liposomal-review

Het serum is op basis van hyaluronzuur, biostimulatoren (in de vorm van een aminozurencomplex) en Matrixyl® 3000. Hyaluronzuur hydrateert de huid intens, houd vocht in de hoornlaag vast, zorgt ervoor dat de huid aangenaam aanvoelt en laat een dunne en elastische beschermlaag achter. Biostimulatoren werken in de diepe huidlagen en compenseren bestanddelen die met de jaren schaarser worden, waardoor de huid er jonger en frisser uitziet. Het anti-rimpelbestanddeel Matrixyl® 3000 zorgt voor een toename van de collageen aanmaak en van het huideigen hyaluronzuur. Zo worden rimpels en onregelmatigheden als het ware van binnenuit opgevuld en zo zichtbaar zachter.

louis-widmer-extrait-liposomal-review-2

Het resultaat is volgens het merk een stralende, frisse huid dat heel aangenaam aanvoelt. Het doel om met dit serum 45% minder rimpels te krijgen, kun je na twee maanden gebruik bereiken volgens het Dermatologisch Instituut van Duitsland. Je gebruikt het serum nadat je je huid gereinigd hebt en voordat je je dag- of nachtverzorging hebt aangebracht. Eén tot twee pompjes is voldoende voor het hele gezicht en daarna kun je nog een tweede dosis gebruiken voor de hals en het decolleté.

louis-widmer-extrait-liposomal-review-1

Dit product is zowel in een ongeparfumeerde, als licht geparfumeerde versie verkrijgbaar en ik heb de laatstgenoemde. Eerlijk gezegd doet het me denken aan de typische Dove geur. Het serum is heel duurzaam in gebruik, want met twee pompjes heb je meer dan genoeg voor je gezicht en hals. Verder is het natuurlijk redelijk dun, precies wat je verwacht bij een serum en het ruikt heerlijk. Het serum hydrateert de huid en maakt het zacht. Om dit product goed te testen, heb ik het serum verschillende keren aangebracht, zonder direct mijn dag- of nachtcrème aan te brengen. Zonder deze crèmes voelt mijn huid alsnog gehydrateerd aan, trekt daarom helemaal niet en voelt erg prettig aan. In combinatie met de crème uit dezelfde lijn, heb je een topteam!

Het Louis Widmer Extrait Liposomal kost € 39,50 – 30 ml. Dit product is vegan.

Louis Widmer Intensief Anti-Ageing Complex review

Het Louis Widmer Intensief Anti-Ageing Complex is een intensief huidverzorgende crème, voor elke leeftijd en speciaal voor huidzones die het meest gevoelig zijn voor rimpels. Het is geschikt voor de normale en droge huid.

Louis-Widmer-Intensief-Anti-Ageing-Complex-review

Deze crème beschermt de huid langdurig tegen vroegtijdige veroudering en tegen schadelijke externe invloeden en stimuleert het de natuurlijke anti-ageing functies van de huid. Het is op basis van biostimulatoren (in de vorm van een aminozurencomplex, jojoba olie, de anti-oxidanten vitamine C en E en OM24 extract. Biostimulatoren vervangen de natuurlijk hydraterende bestanddelen in de hoornlaag. Jojoba olie is een plantaardige olie van hoogwaardige kwaliteit, die de huid beschermt. Vitamine E beschermt het huidweefsel en voorkomt vroegtijdige veroudering. Vitamine E neutraliseert schadelijke vrij radicalen en stimuleert het herstellingsvermogen van de huid. OM24 is een extract uit groene thee dat een natuurlijk celbescherming vormt op basis van catechinen. Dat verzekert de instandhouding en stimulatie van de natuurlijke anti-ageing functies van de huid en werkt daarom heel actief tegen vrij radicalen en ondersteunt het herstelsystemen in de huidcellen.

Louis-Widmer-Intensief-Anti-Ageing-Complex-review-2

In het Dermatologisch Instituut van Duitsland hebben 15 dames met een rijpe huid vier weken lang de crème gebruikt. Daaruit kwam dat de crème de rimpels vermindert en dat de huid gladder en egaler wordt. Je brengt het ’s avonds aan nadat je je huid gereinigd hebt of na het eerder geteste serum op het gezicht, de hals en de decolleté. Je kunt het ook lokaal of als kuur gebruiken.

Louis-Widmer-Intensief-Anti-Ageing-Complex-review-1

Dit product is alleen in een licht geparfumeerde versie verkrijgbaar en ruikt friszoet. Het is in eerste instantie een redelijk dunne crème, die je heel gedoseerd uit de tube kunt drukken. Tijdens het insmeren van je gezicht, smeert de crème vol uit. Daar houd ik van, zeker bij een nachtcrème. Daar mag het van mij wat voller blijven, omdat de crème toch de hele nacht de tijd krijgt om in te trekken en zijn werk te doen. Daarom blijft de huid nog uren na het aanbrengen gehydrateerd en gevoed aanvoelen. Daarbij ziet de huid er egaal en glad uit en dat resultaat is mooi!

Het Louis Widmer Intensief Anti-Ageing Complex kost € 36,70 – 30 ml. Dit product is vegan.

louis-widmer-intensief-anti-ageing-verzorging-review-2

Don’t forget ladies: You are born to be magic!

De producten van Louis Widmer zijn verkrijgbaar via geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, die je hier vindt.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

1 reactie

Sonja 27 december 2019 - 18:26

Ik vind het merk erg goed, vroeger kocht ik er al de dagcrème van. Deze lijn klinkt ook erg goed, maar ik had momenteel zoveel nog te reviewen staan dat ik hem overgeslagen heb… nu spijt van! 🙃

Reply

Plaats een reactie