Louis Widmer Extrait Liposomal review

door Daphne - verdraaid mooi
louis widmer extrait liposomal review

Al vanaf het begin van mijn blog-tijd vind ik het heel interessant om skincare te testen, maar echt veel wist ik er toen niet van af. Inmiddels heb ik heel wat ervaring opgedaan en heb ik mijn kennis verrijkt. Zeker op het gebied van ingrediënten ben ik de diepte ingegaan. En wat is dat leuk! Daarom ben ik anders gaan kijken naar producten en vind ik het interessant om oude items opnieuw te ontdekken (niet het oude potje dan hè… Die zou inmiddels ver over datum zijn. 😉) Daarom ga ik wat items van Louis Widmer opnieuw onder de loep nemen en ik bijt het spits af met de Louis Widmer Extrait Liposomal: een intensief anti-ageing serum.

De vorige keer liet ik je de licht geparfumeerde variant zien, maar deze keer de ongeparfumeerde variant. Zoals je van Louis Widmer gewend bent, kun je dus weer kiezen uit twee varianten.

louis widmer extrait liposomal textuur review

Dit serum is onderdeel van de intensieve anti-ageing lijn en is een serum die je zowel in de ochtend als avond kunt gebruiken. Het werkt diep in de huid en stimuleert de regeneratie van de cellen, waardoor het huidverouderingsproces vertraagd wordt. Het resultaat is een stralend frisse en gladde huid die bijzonder aangenaam aanvoelt. 

Ingrediënten uitgeplozen

Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst en ik licht ze allemaal toe. Het serum heeft drie actieve ingrediënten, namelijk het biostimulatorencomplex, Matrixyl 3000 en hyaluronzuur. 

Matrixyl 3000 is een antirimpel-bestanddeel en is een combinatie van meerdere ingrediënten, namelijk: glycerin, aqua, butylene glycol, carbomer, palmitoyl tripeptide-1 en palmitoyl tetrapeptide-7. Deze ingrediënten zal ik hieronder ook nog los uitleggen wat ze individueel doen, maar weet dat ze gecombineerd met elkaar dus iets heel moois creëren. Het stimuleert namelijk het huideigen herstellingsmechanismen, stimuleert de huid om de eigen hydratatie te regelen en verhoogt zo de elasticiteit. De huidstructuur krijgt meer volume en wordt steviger. Op die manier worden rimpels en onregelmatigheden als het ware van binnenuit opgevuld en zien er zichtbaar zachter uit.

louis widmer extrait liposomal ingredienten review

 1. Aqua
 2. Glycerin werkt vochtinbrengend, hydraterend en verzacht en beschermt de huid. 
 3. Phenoxyethanol is een conserveermiddel. 
 4. Butylene Glycol is een textuurverbeteraar dat vochtverlies tegengaat en hydrateert.
 5. Lecithin is een emulgator dat de huid in goede conditie houdt en verzachtend werkt. 
 6. Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer is een textuurverbeteraar, emulgator en filmvormend middel.
 7. Collagen Amino Acids, oftewel de biostimulatorencomplex, werken diep in de huid, regenereert en hydrateert. Zo wordt je huid soepel, zacht en elastisch.
 8. Ethylhexylglycerin is een conserveermiddel. Het houdt vocht vast en verzorgt.
 9. Sodium Hyaluronate, oftewel hyaluronzuur, heeft een sterk vermogen om vocht in de hoornlaag vast te housden. Het zorgt ervoor dat de huid aangenaam aanvoelt en laat een dunne en elastische beschermlaag achter.
 10. Sodium Hydroxide stabiliseert de pH-waarde. 
 11. Carbomer is een textuurverbeteraar dat ook voor het gel-effect zorgt in de textuur.
 12. Coco-Glucoside is een natuurlijke emulgator en draagt bij aan de gelijkmatige verdeling van het product tijdens het gebruik.
 13. Palmitoyl Tripeptide-1 houdt de huid in goede conditie en heeft anti-ageing eigenschappen.
 14. Palmitoyl Tetrapeptide-7 werkt huidherstellend en anti-ageing. Daarnaast verbetert het de opname van vocht in de huid.

louis widmer extrait liposomal review

Review Louis Widmer Extrait Liposomal

Het serum is heel zuinig in gebruik, want één tot twee pompjes is al voldoende voor je gehele gezicht. Nog steeds werkt het serum goed voor mijn huid en vind ik het een aanrader. Zeker in combinatie met de andere items uit de lijn. De ingrediëntenlijst is relatief kort, maar bevat heel wat mooie bestanddelen die veel voor je huid betekenen. En dat voel je merkbaar terug aan je huid. Het is intens zacht en glad en zorgt voor een mooie basis voor mijn skincare routine. Wat ik met mijn frisse blik geleerd heb ten opzichte van de laatste keer is dat het ingrediënt Matrixyl 3000 praktisch de helft van het product al is als je ziet om hoeveel ingrediënten het eigenlijk gaat. Heel interessant!

De Louis Widmer Extrait Liposomal shop je voor € 39,90 | 30 ml via geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, die je hier vindt en online bij onder meer Etos en DA. Het is vegan, cruelty free en vrij van solide microplastics.

louis widmer extrait liposomal matrixyl 3000 review

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 10 mei 2022 - 10:21

Wat goed dat Louis Widmer zowel een variant met als een zonder parfum heeft. Ik vind parfum natuurlijk altijd wel ‘lekker’ in cosmetica, maar veel mensen reageren er nu eenmaal op. Fijn dus dat je kunt kiezen!

Reply
Jolanda | Jo's Beauty Corner 11 mei 2022 - 15:19

Wat leuk dat je oude reviews opnieuw bezoekt!

Reply

Plaats een reactie