Louis Widmer Carbamide crèmes review

door Daphne - verdraaid mooi
louis-widmer-carbamide-creme-review

Een droge huid, eeltvoeten met misschien wel kloven en een ruwe huid: vrijwel iedereen heeft er wel eens mee te maken. Ik vind het niet mooi en vervelend, zeker in de zomermaanden. Louis Widmer heeft twee producten die helpen tegen deze kwaaltjes, namelijk de Carbamide Forte voetencrème met 18% ureum en de Carbamide crème met 12% ureum. Ik ga beide items testen.

Voor ik verder ga met reviewen, leg ik je nog even in het kort uit wat ureum (ofwel: carbamide) doet. Het bevordert namelijk de opname van water door de huid, waardoor deze weker wordt. Hierdoor verdwijnen bijvoorbeeld schilfers sneller, verzacht het de jeuk en maakt het de huid glad.

Louis Widmer Carbamide Forte voetencrème

Het verwijderen van eelt aan mijn voeten vind ik een echte rotklus. Niet per se het klusje zelf, maar de manier waarop ik moet zitten om onder mijn voeten te komen. Door de scoliose is de ene voet makkelijker te bereiken voor mij dan de andere voet. De Louis Widmer Carbamide Forte 18% ureum voetencrème tegen eelt, klinkt daarom als muziek in mijn oren en moét ik testen!

louis-widmer-carbamide-forte-creme-review

Wat zou dit product doen volgens Louis Widmer?

Volgens het merk reduceert het bestaande eelt aanzienlijk en verzacht het de drukpunten. Wanneer je de crème regelmatig gebruikt, vermijd je dat er eelt opnieuw verschijnt en bescherm, verzorg en hydrateer je je voeten intensief.  Verder dringt het product snel in de huid zonder een onaangename, vette film achter te laten. Het resultaat zou een huid zijn die weer glad, zacht en soepel wordt en langdurig beschermd blijft tegen uitdroging. Handig om te weten: dit product is ook geschikt voor mensen met diabetes én het is vegan.

In het product zitten diverse actieve bestanddelen. Welke bestanddelen dat zijn en wat ze doen, heb ik hieronder voor je opgesomd:

  • Ureum hydrateert en zorgt voor een intensief afschilferend effect.
  • Glycolzuur verwijdert dode huidcellen van de bovenste huidlagen.
  • Panthenol verzacht de geïrriteerde huid.
  • Vitamine E neutraliseert de schadelijke vrije radicalen.
  • Menthol werkt verfrissend.
  • Zilvermoleculen remmen de vorming van micro-organismen af.

louis-widmer-carbamide-forte-creme-review-1

Louis Widmer Carbamide Forte voetencrème review

Je gebruikt de voetencrème twee keer per dag door het aan te brengen en in te masseren op vooral de verdikte huidzones. Let op dat je daarna wel je handen wast, zodat het product niet in je ogen kan komen.

De crème ruikt heel fris naar menthol en voelt aan als een wat dikkere lotion. Het smeert goed uit en voelt gehydrateerd aan. Ik vind het fijn om sokken te dragen na het insmeren van mijn voeten, zodat ik een dikkere laag kan aanbrengen en het product nog langer doorwerkt. Breng je een dunnere laag aan, dan trekt het logischerwijs sneller in.

Door deze crème zijn mijn voeten écht summer proof! Mijn voeten zijn zacht, soepel en zeker niet droog meer. Zeker in de zomer heb ik het gevoel dat er sneller eeltvorming is op de voeten. Misschien dat ik er meer op let of dat het komt omdat ik meer op slippers loop. In ieder geval hoef ik nu een stuk minder te letten op de voeten! Het houdt echt eeltvorming tegen en je kan de pedicure wel achterwege laten. Ook de nagelriemen bij mijn tenen zijn een stuk zachter en soepeler. Ook fijn als je last hebt van nagels die snel ingroeien. Ik blijf deze zomer lekker door smeren!

louis-widmer-carbamide-forte-creme-review-2

De Louis Widmer Carbamide Forte voetencrème is verkrijgbaar voor € 13,60 – 75 ml.

Louis Widmer Carbamide crème

Ik heb verschillende ruwe en droge plekken op de huid. De zones waar ik me bij deze review op zal richten, zijn mijn knieën, ellebogen en enkelbotjes. Ik vind de ruwe, droge zones bij mijn knieën en voeten vooral in de zomer heel irritant bij het gebruik van zelfbruiningsproducten. Die plekken worden altijd donkerder en vlekkerig, hoe dun je het product er ook op smeert. Daarom hoop ik dat de Louis Widmer Carbamide crème mijn huid zachter maakt, zodat ik vlekvrij zelfbruiner kan gebruiken.

louis-widmer-carbamide-creme-review-1

Wat zou dit product doen volgens Louis Widmer?

De W/O (water in olie) emulsie is diep indringend en beschermt en verzorgt de huid volgens Louis Widmer. Door deze crème regelmatig te gebruiken, zou de huid weer zacht en soepel worden. Ook kloven en eeltplekken zouden verminderen.

In het product zitten diverse actieve bestanddelen. Welke bestanddelen dat zijn en wat ze doen, heb ik hieronder voor je opgesomd:

  • Ureum hydrateert en zorgt voor een intensief afschilferend effect.
  • Panthenol verzacht de geïrriteerde huid en vermindert jeuk.

louis-widmer-carbamide-creme-review-2

Louis Widmer Carbamide crème review

Je brengt de crème één of twee keer per dag aan op een goed gereinigde huid. Daarna masseer je het lichtjes in om het product goed te laten kunnen intrekken. Gebruik je deze crème puur als onderhoudsbehandeling, dan volstaat twee keer per week.

Het is een volle crème die je goed uit kunt smeren. Ondanks de volle textuur, trekt het product wel redelijk snel in. Het voelt direct na gebruik al heerlijk zacht. De geur is subtiel en fris en verdwijnt snel na het aanbrengen. Mijn ruwe en zeer droge plekken waren na enkele weken blijvend zacht, soepel en gehydrateerd. Je voelt én ziet echt verschil. Daarom is het gebruik van zelfbruiner nu ook weer een stuk ‘veiliger’ om te gebruiken.

louis-widmer-carbamide-creme-review-3

De Louis Widmer Carbamide crème is verkrijgbaar in een tube van 50 ml voor € 9,60 en in een tube van 100 ml voor € 15,10.

De producten van Louis Widmer zijn verkrijgbaar via geselecteerde Louis Widmer verkooppunten, die je hier vindt.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

Deb 3 september 2019 - 11:08

Klinkt goed, sowieso vind ik Louis Widmer een fijn merk met mooie producten die ook echt wat doen. De carbamide crème lijkt me wel iets voor mij, om lekker mijn handen en nagelriemen mee in te smeren voor het slapengaan. Benieuwd wat dat zal doen voor mijn droge handen.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 4 september 2019 - 22:20

Ja, dat vind ik zelf ook altijd fijn en is echt een standaard ritueel voor ik mijn bed in duik.

Reply

Plaats een reactie