LOOkX Anti Ageing Sheet Mask review

door Daphne - verdraaid mooi
lookx anti ageing sheet mask review

Een poos terug testte ik een vloeibaar masker van LOOkX voor de ogen en het gezicht en daar was ik erg positief over: het O2 eye & face mask. Daarom wordt het hoog tijd om een ander masker van het merk te testen en dat is deze keer een sheet mask. Ik vertel je er alles over en pluis de ingrediëntenlijst voor je uit. Daarom lees je hier de LOOkX Anti Ageing Sheet Mask review.

LOOkX staat voor smart beauty om verschillende redenen. Zij versterken natuurlijke ingrediënten in hun laboratorium door LOOkX Skin Science toe te passen. Zo gebruiken ze de allerhoogste percentages geconcentreerde werkstoffen, die onder andere ingekapseld worden. Zo blijft de kracht bewaard, maar zijn ze klein genoeg om in de huid door te dringen.

Het masker geeft in 10 minuten resultaat. Je krijgt namelijk meteen een egale en stralende huid met een direct liftend en verstevigend effect. Daarnaast herstelt het de schade die aangericht is door UV-stralen. 

Ingrediëntenlijst uitgeplozen

De formule is vrij van parabenen en minerale oliën. Op de afbeelding hieronder vind je de volledige ingrediëntenlijst. Ik licht de drie belangrijkste ingrediënten toe samen met de ingrediënten die het hoogst in de lijst staan.

Matrixyl 3000 stimuleert de collageenproductie, vermindert rimpels en verbetert de teint. Het is een verzamelnaam voor verschillende ingrediënten. Edelweiss extract (16) is een twee keer zo krachtig antioxidant als vitamine C. Rhinacanthus plant stamcellen (13) bieden een extra sterke anti-ageing werking. Hyaluronzuur (Sodium Hyaluronate, 10) hydrateert enorm, bevordert de elasticiteit en houdt vocht vast. 

lookx anti ageing sheet mask ingredienten review

Na Aqua staat Butylene glycol (2) dat een textuurverbeteraar is, bepaalde stoffen oplost en de huid in goede conditie houdt. Glycerin (3) werkt vochtinbrengend en verzacht en beschermt de huid. Lecithin (4) is een emulgator dat de huid in goede conditie houdt en verzachtend werkt. PVP (5) legt een film over de huid, dat het water bindt en de huid er steviger uit laat zien. Hydroxyacetophenone (6) is een antioxidant en werkt huidverzorgend. 1, 2-Hexanedoil (7) is een synthetisch conserveermiddel dat ook vochtinbrengend werkt. Phenoxyethanol (8) is een conserveermiddel en een bacteriedodende stof dat ontvettend werkt. Sodium polyacrylate (9) is een stabilisator en viscositeitsregelaar dat een filmvormend laagje op de huid legt. Op 14 staat Parfum. Dat is een allergeen-vrije parfum of een veilige natuurlijke geurstof in een zeer laag percentage. 

Review LOOkX Anti Ageing Sheet Mask

Breng het masker aan op een gereinigde huid. Verwijder eerst de blauwe en witte folie, breng het dan aan en strijk het glad met je vingers. Laat het 10 minuten inwerken, verwijder dan het masker en masseer het overgebleven serum in de huid. Daarna kun je je gebruikelijke dag- of nachtverzorging aanbrengen.

lookx anti ageing sheet mask review

Doordat aan het masker een folie zit en het dus eerst zo aanbrengt op je huid, zit je ook niet te klungelen dat het masker dubbel slaat. Er zit voldoende serum in om het na het verwijderen van het volledige masker nog heerlijk in de huid te masseren. Nadien heeft mijn huid een gezonde en natuurlijke glow, wat ik persoonlijk heel fijn vindt. Daarom gebruik ik het masker ook graag ’s ochtends, zodat mijn huid die dag een mooie glow heeft. Daarnaast voelt mijn huid heerlijk gehydrateerd aan. Of het echt verstevigend werkt kan ik moeilijk beoordelen, maar de droogtelijntjes zijn na dit masker in ieder geval verdwenen.

Het LOOkX Anti Ageing Sheet Mask is verkrijgbaar op LOOkX.com voor € 12,50. Het masker is vegan, cruelty free en geschikt voor alle huidtypen, dus ook voor de gevoelige huid. 

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie