Little Urchin Natural Sunscreen review

door Daphne - verdraaid mooi

Afgelopen lente en zomer heb ik heel wat zonbeschermingsproducten getest. Als je dacht dat je ervan af was, dan heb je het mis! Ook in de herfst en winter is het belangrijk om je huid te blijven beschermen tegen UV-stralen. Die zijn er altijd; ook wanneer de zon niet schijnt. Ik laat je vandaag daarom twee producten zien: één met en één zonder tintje en beiden geschikt voor je lichaam en gezicht (let wel op rondom je ogen!). Daarom lees je hier de Little Urchin Natural Sunscreen review met de normale variant en de tinten variant; beide met SPF 30.

little urchin natural tinted sunscreen review-2

De producten zijn drie uur zweet- en waterbestendig, maar het merk raad je wel aan om het iedere twee uur opnieuw aan te brengen. In de winter zal je niet veel aan het ‘waterbestendige’ deel hebben, tenzij je van een nieuwjaarsduik houdt of veel in de buitenlucht sport/fietst en dus zweet. Ik voel me niet aangesproken hier… 😉

Bestanddelen Little Urchin Sunscreen

Het van oorsprong Australische merk is cruelty free en vrij van gevaarlijke chemicaliën, UV-absorberende middelen, titaniumdioxide, parabenen, synthetische conserveringsmiddelen of synthetische geurstoffen. Daarbij is het veilig voor het koraal in de zee en zit het boordevol antioxidanten en biologische ingrediënten. De Natural Sunscreen bestaat voor 99,9% en de Tinted Sunscreen bestaat voor 98,5% uit de ingrediënten die uit de natuur komen.

little urchin natural tinted sunscreen review-1

Beide varianten zijn verrijkt met biologische groene thee, komkommer en rozenbottel: allemaal antioxidanten. Groene thee heeft een onstekingsremmende werking, neutraliseert vrije radicalen en kan beschadiging door zonlicht verminderen. Komkommer heeft onder andere een verkoelend en hydraterend effect, zit vol met voedingsstoffen en heeft een anti-ageing effect. Rozenbottel zit vol met vitamine A en C. Het beschermt je huid, gaat uitdroging tegen en heeft een anti-ageing werking.

Het is verrijkt met het non-nano-zinkoxide filter. Dat is een minerale filter dat zelden een allergische reactie veroorzaakt. Hierdoor is het ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid en veilig voor volwassenen en kinderen vanaf 6 maanden oud. Het beschermt je tegen zowel UVA- als UVB-stralen en heeft ook anti-ageing eigenschappen.

Review Little Urchin Natural Sunscreen

Volgens Little Urchin zijn de zonbescherminigsproducten gemakkelijk aan te brengen zonder er vettig uit te zien of een witte waas achter te laten. Daarnaast voelt de huid aan het einde van de dag ook niet droog aan. Schud de tube voor gebruik! Beide producten hebben een subtiele, ‘groene’ geur, waarbij de geur bij de Tinted variant net wat meer aanwezig is, maar niet storend. Daarnaast ruik ik een vleugje kokos.

Hieronder zie je twee foto’s. Op de linkse foto heb ik niets aangebracht op mijn huid en op de tweede foto bracht ik de Tinted Sunscreen aan. Volgens het merk heeft dit product een medium dekking.

little urchin natural tinted sunscreen review look

Toen ik de kleur in eerste instantie zag, leek de kleur me vrij heftig voor mijn lichte huid. Het is alsnog wel een tikkeltje aan de donkere kant, maar zolang je het goed uitblendt in je nek, kan het eigenlijk prima voor een lichte huid als de mijne. Vergeet het ook niet te blenden bij je haargrens! Na deze basis bracht ik nog bronzer, blush en highlighter aan, waarbij ik het product niet eerst afgepoederd heb. Ook dat ging prima, zonder vlekken en met een natuurlijk resultaat.

Het zijn vrij dikke crèmes die vloeibaarder worden door de warmte of door het uitsmeren. Je hebt niet veel nodig om je volledige huid in te smeren, dus houd daar rekening mee. Pak je teveel, dan creëer je wel een witte waas die anders niet zichtbaar is. Daarnaast kan de crème ook te olie-achtig aanvoelen wanneer je teveel gebruikt. Alles met mate dus! De finish is glowy. Ik houd daar persoonlijk wel van, maar mocht je daar niet van houden, dan kun je altijd je gezichtshuid afpoederen.

little urchin natural tinted sunscreen review look-1

Little Urchin is onder andere verkrijgbaar bij nourished.nl. De Natural Sunscreen kost € 26,95 en de Natural Tinted Sunscreen kost € 29,95. Beide varianten hebben een inhoud van 100 ml.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

2 reacties

bychristiana 22 december 2020 - 09:16

Ik gebruik in de zomer altijd een SPF 50 over een normale dagcrème en nu vind ik een dagcrème met SPF altijd prettig om te gebruiken. In de verpakking ziet de kleur er inderdaad wel heftig uit maar eenmaal aangebracht vind ik het resultaat heel mooi en heel natuurlijk.

Reply
Deb 22 december 2020 - 10:17

Yes, ik weet hoe belangrijk het is om je altijd en overal tegen UV-stralen te beschermen (die zijn namelijk ook overal en altijd 😂). Ik gebruik zelf het liefst het hele jaar door dagcrème met SPF. Dus vind dit zeker interessante producten, kende het merk ook nog niet. Vooral de tinted sunscreen vind ik interessant, maakt m’n bleke gezicht waarschijnlijk net iets minder flets.

Reply

Plaats een reactie