Lancôme Idôle Aura Eau de Parfum review

door Daphne - verdraaid mooi

In het najaar heb ik toch altijd nog wat moeite om de zomer achter me te laten. Gelukkig houdt het nieuwste parfum van Lancôme me nog even in zomerse sferen. Na de originele Idôle en de Idôle L’Intense komt het merk nu met een nieuwe geur uit deze reeks: Aura. Ik vertel je meer over de geur, over het verhaal achter de geur en geef je mijn mening. Daarom lees je hier de Lancôme Idôle Aura Eau de Parfum review.

Een heel mooi en bijzonder feitje: dit parfum zet de toon voor een betere toekomst door het gebruik van duurzaam verkregen ingrediënten, zoals de damastroos en de bourbonvanille. Hieraan liggen gepaste werkomstandigheden en eerlijke prijzen voor boeren ten grondslag en wordt tegelijk het ecosysteem behouden.

Geur & flacon

Topnoten: damastroos, centifoglia-roos en zoute kristallen
Hartnoot: jasmijn
Basisnoten: vanille en muskus

lancome idole aura eau de parfum geurnoten review

Idôle Aura is een geur met karakter dat staat voor de krachtige aura van elke vrouw. Het is een bloemige, maar ook stralende en zilte geur met een sluimerende sensuele verslaving die doet denken aan een eindeloze zonsondergang. 

De geur opent met de handgeplukte damastroos uit Isparta en de centifogliaroos uit Grasse, waarbij de ziltige touch van de zoute kristallen gelijk voor pit zorgt in de geur en zo je zintuigen prikkelen. Jasmijn geeft de geur een stralende sensatie. In de basis worden de vanille en zoute kristallen omhuld in een zachte laag muskus die warmte geeft aan de geur.

De flacon is qua vormgeving grotendeels gelijk gebleven aan het origineel, maar toch zijn er wat subtiele verschillen die kracht geven aan de geur. Het glas is aan de voorzijde transparant en heeft aan de achterzijde een witte iriserende halo in een ombre effect naar het midden toe met gecentreerd in het midden een cirkel. Zo wordt uit de kern van de flacon een roségouden halo zichtbaar dat energie uitstraalt als zonnestralen. Oftewel een aura die van binnenuit komt en versterkt wordt door de witte, iriserende halo aan de achterzijde.

lancome idole aura eau de parfum flacon design

Naast de veelzeggende halo is er nog iets veranderd aan de flacon en daar ben ik zelf het meest blij mee. Het voetje is namelijk wat breder gemaakt, waardoor je de flacon gemakkelijk rechtop kan zetten. De smalle flacon van de originele Idôle geur is in mijn stash tot mijn grote frustratie al ontelbaar keren omgevallen, maar daar hoef je nu niet meer bang voor te zijn.

lancome idole aura eau de parfum review

Het doosje heeft dezelfde roségouden details met ook hier in het midden een cirkel dat de Aura geur kenmerkt. 

Review Lancôme Idôle Aura Eau de Parfum

Als ik nog maar één parfum zou mogen dragen, dan staat de Lancôme Idôle met stip op 1. Die geur is zo lekker: niet te zoet, maar wel bloemig. Toch moet de originele variant plaatsmaken op het podium, want de krachtige Aura geur is dé definitie van vrouwelijkheid.

De Idôle Aura heeft beduidend meer pit dan de originele Idôle en dat komt bij de topnoten direct tevoorschijn. De geur is namelijk zeker bloemig door de rozen uit de topnoten, maar ook pittig door de zilte geur. Zo is de geur intiem, maar krachtig. Waar de originele geur sensueel is, laat de uitgesproken geur van Aura je stralen. Pas bij de basisnoten komen de twee geuren samen en krijg je de perfecte combinatie tussen kracht en zacht. Daarom is de geur zowel overdag als ’s avonds heerlijk.

lancome idole aura eau de parfum review krachtig vrouwelijk geur

De Lancôme Idôle Aura Eau de Parfum is verkrijgbaar op notino.nl voor € 76,40 | 50 ml.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 11 oktober 2021 - 08:53

Wat een beeldige foto van jou zeg, echt prachtig! Aaaah, lijkt mij ook heel vervelend als een parfum flesje steeds omvalt, gelukkig met deze variant niet het geval;-)

Reply
Deb 11 oktober 2021 - 20:24

Mooie foto van jou tijdens golden hour. Zendaya krijgt concurrentie! Ik vind dit ook een heerlijke geur, maar vind dit zelf wel een echte zomerse geur. Wel ideaal om dat zomerse gevoel het hele jaar door mee vast te houden 😊.

Reply
Natascha - Beautyopinie 12 oktober 2021 - 20:17

Je hebt me nieuwsgierig gemaakt! Dit zou ook wel eens een geur voor mij zijn! Denk je dat ie in het rijtje past met de Dolce & Gabbana geur die je laatst reviewde? Dat was namelijk ook helemaal mijn ding!

Reply

Plaats een reactie