Labello support COC | Pride Kiss Edition

door Daphne - verdraaid mooi
labello houdt van alle kusjes

De pride-maand is weer net voorbij, maar dat wil niet zeggen dat we weer rustig en passief achterover kunnen leunen. Dat dacht Labello ook. In aanloop voor Paarse Vrijdag werken Beiersdorf (het moederbedrijf van Labello) en COC dan ook voor het tweede jaar op rij samen om nu bewustwording rondom diversiteit en inclusie op scholen te vergroten. Om de samenwerking te vieren, brengen ze een speciale editie van Labello Original uit. Ik laat hem je zien en vertel alles over de samenwerking en het doel wat ze willen bereiken: de Labello Pride Kiss Edition.

COC Nederland

COC Nederland werd opgericht in 1946 en is daarmee ’s werelds oudste LHBTI+ belangenorganisatie. Ze zetten zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBTI+’s in Nederland en het buitenland. Als één van de weinige LHBTI+-organisaties beschikken ze over een speciale raadgevende status bij de Verenigde Naties. 

labello pride kiss edition support coc

Meer inlevingsvermogen door lezen

COC zet haar educatieprogramma’s in op lezen. Daarom besteden Beiersdorf en COC dit jaar dus extra aandacht aan het lezen van boeken over diversiteit. Uit onderzoek blijkt namelijk dat inleving en empathie leidt tot meer gelijkheid, omdat het vooroordelen van stereotypen vermindert. Door haast ongemerkt in de huid van een personage te kruipen (die bijv. een andere herkomst of sociale voorkeur heeft) uit een verhaal of boek, wordt de ander dan minder ‘anders’. Van die stereotypen zijn kinderen namelijk al van jonge leeftijd bewust. Denk aan wie er in de poppenhoek mag spelen en wie mag voetballen. 

Samenwerking Beiersdorf x COC Nederland 2022

De samenwerking is gericht op het educatieprogramma van het COC, waarmee jongeren, ouders en leerkrachten handvatten krijgen om bewustwording rondom diversiteit en inclusie te vergroten en de acceptatie van LHBTI+ personen op school te verbeteren. 

De donatie van Beiersdorf komt ten goede aan Paarse Vrijdag op 9 december 2022, waarbij de bijdrage wordt ingezet om de website Queerboeken.nl uit te breiden: een online verzamelplaats voor boeken over diversiteit en inclusie met boekentips voor middelbare scholieren.

Boek Gloei van Edward van de Vendel

edward van de vendel groei lhbti

Bij het pakket van Labello ontving ik het boek Gloei van Edward van de Vendel. Hij interviewde 21 jongeren tussen de 16 en 23 jaar die uitgebreid en openhartig vertellen over alles wat er in hun leven gloeit: liefde, woede en ambitie. Ze zijn allemaal heel divers, maar één ding delen ze: hun geaardheid of hun gender wijkt af van die van de meerderheid.

edward van de vendel groei paarse vrijdag pride amsterdam

Labello Original Pride Kiss Edition

Labello vindt dat je moet kunnen zijn wie je wilt zijn en daarom een kus zorgeloos moet kunnen delen met iemand waar je om geeft. Ongeacht geslacht, seksuele geaardheid, afkomst of leeftijd. Karin de Koning, country manager Benelux bij Beiersdorf: “Door ruimte te maken en open te staan voor elkaar, creëren we met elkaar een inclusievere samenwerking.”

samenwerking beiersdorf coc nederland 2022

Je geniet natuurlijk nog meer van een kus met zachte, verzorgde lippen. Daarom komt Labello ook dit jaar met een exclusieve regenboogeditie voor Pride Amsterdam. Die is van week 30 t/m 33 verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 2,50. Let op: op=op!

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

Plaats een reactie