Laat je tanden zien | review blue®m

door Daphne - verdraaid mooi
lachen-gezond-blue-m-review

“Heb jij echt altijd pijn?” Ja. “Maar nu dus ook?” Ja. “Maar je lacht zo vaak?” Klopt. Dit is een kort dialoog van een conversatie die ik de afgelopen jaren vaak heb gehad. Natuurlijk zal je niet meer of minder pijn krijgen als je wel of niet lacht of een glimlach op je gezicht hebt. Alleen een fijne (glim)lach van een ander naar jou toe of door jezelf, kan je dag wel weer goed maken. Je kunt je mentaal beter voelen als je om dingen kunt lachen. Je bent mooier als je lacht, je voelt je beter en het is beter voor je gezondheid.

Sommige mensen durven hun tanden (letterlijk) niet te laten zien. Ze schamen zich voor hun gebit. Het is zonde en een gemiste kans voor jezelf als je gebit jou tegenhoudt om te lachen. Hoe ontspannend is het immers als je ongegeneerd kan lachen. Het gezond houden van je tanden is belangrijk. En dus niet alleen voor je tanden, maar ook voor jezelf. Alleen hoe houd je je tanden gezond? Door de juiste producten natuurlijk. Ik heb diverse producten getest van het merk blue®m. Scroll verder om de reviews te lezen en haal jezelf over om goed voor je gebit te (blijven) zorgen! Zo hoef jij niet te lachen als een boer met kiespijn!

blue®m producten review

blue-m-review

blue®m heeft tal van producten voor een goede mondverzorging en tegen mondproblemen. Volgens blue®m helpen zij mensen met de beste mondverzorgingsproducten en gezonde dagelijkse routines. Zij zeggen te geloven dat de mond het begin is van het spijsverteringssysteem en daarom essentieel voor jouw totale welzijn en gezondheid. Ik ga mijn tanden zetten in zes producten van blue®m.

De producten van blue®m zijn verkrijgbaar via diverse tandartsen, mondhygiënisten, apotheken, online drogisterijen en via de webshop van blue®m.

Honing in de producten

Voor ik de producten ga reviewen, deel ik je eerst nog een weetje van blue®m, waar ik onwijs van stond te kijken. In het grootste gedeelte van de mondverzorgingsproducten van dit merk zit namelijk honing. Dat is toch een suiker en suiker veroorzaakt toch gaatjes in je tanden? blue®m gebruikt de honing voor het zuurstof en de heilzame eigenschappen. In honing zit namelijk het enzym glucose-oxidase. Zodra dit in contact komt met speeksel of wondvocht, komt er waterstofperoxide vrij, dat gelijk als zuurstof wordt opgenomen door het lichaam én het heeft een bacteriegroei remmende werking. De glucose in honing wordt omgezet, zodat er geen risico meer bestaat op de vorming van gaatjes.

blue®m tandpasta review

blue®m heeft twee soorten tandpasta in het assortiment, namelijk met fluoride en zonder fluoride. Beiden hebben een unieke formule dat naast actieve zuurstof ook onder andere honing, xylitol en lactoferrine bevat dat zorgt voor een optimale mondverzorging. Deze tandpasta’s hebben een unieke, relatief vloeibare textuur. Hierdoor zakt het diep weg in de tandenborstel, waardoor de haren van de tandenborstel beter hun werk kunnen doen. Zo voelen de tanden met de tong heel glad aan, zonder dat er gebruik gemaakt is van schurende bestanddelen.

blue-m-tandpasta-review

De fluoridevrije tandpasta is ook zeer geschikt voor de dagelijkse verzorging van implantaten. Fluoride reageert namelijk met het titanium implantaat, waardoor corrosie kan ontstaan. Daarnaast is het product pH-neutraal, vrij van schurende bestanddelen en draagt bij aan het behoud van witte tanden. Bij de tandpasta met fluoride is gekozen voor een fluoridevariant die ook in de natuur voorkomt, namelijk calciumfluoride in plaats van de chemische sodium fluoride of tinfluoride.

Fluoride versterkt het glazuur, het maakt het minder vatbaar voor zuren en bevordert het herstel van oppervlakkige gaatjes. Aan de andere kant is een overdosis fluoride giftig. Tijdens het tandenpoetsen wordt fluoride niet alleen in het glazuur van de tanden en kiezen opgenomen, maar het komt ook via het mondslijmvlies in het bloed. Of je het beste een tandpasta met of zonder fluoride kunt gebruiken, kan ik niet beantwoorden. Daarom geeft de blue®m mondzorgexpert hier haar visie.

blue-m-tandpasta-review-1

Beide tandpasta’s zien er op het oog hetzelfde uit, maar qua smaak merk je iets verschil. De fluoride tandpasta lijkt erg op het mondwater van blue®m. De fluoridevrije tandpasta proeft na het poetsen wat scherper. Van zowel de fluoride als fluoridevrije tandpasta krijg ik een schoon en fris gevoel na het poetsen en blijft er een heerlijk frisse mintsmaak achter. Ik neig qua smaak meer naar de fluoride tandpasta, maar dat is een persoonlijke smaak. De een is voor mijn gevoel niet beter of slechter dan de andere. Dat de tandpasta’s wat vloeibaarder zijn dan de reguliere die ik gebruik, merk je goed. Net of het veel beter opgenomen wordt in de mond en beter zijn werk doet als de tandpasta wat vloeibaarder is. Ik ervaar dat als zeer positief!

blue-m-tandpasta-review-2

De blue®m tandpasta is zowel met als zonder fluoride te koop voor € 12,50 – 75ml. De fluoridevrije tandpasta is ook te koop in een probeer-/reisverpakking voor € 2,50 – 15ml.

blue®m tandenborstel review

Deze tandenborstel heeft nylon haren en hebben een compacte, afgeronde kop. De ergonomische grip zou ervoor zorgen datje een soepele poetsbeweging kunt maken. Deze borstel ondersteunt de bescherming van tandvlees, slijmvlies en eventuele wonden in de mond. Daarbij is het ook geschikt voor de verzorging van implantaten, gevoelige tanden en is het veilig voor harde en zachte weefsels in de mond. Ook voor en na een behandeling in de mond of plaatsing van een implantaat, is deze tandenborstel zeer geschikt.

blue-m-tandenborstel-review

Ik poets normaal gezien altijd met een elektrische tandenborstel. Ja, ik moet toegeven dat het rode lichtje (die brand als je te hard poetst) wel bij iedere poetsbeurt knippert. Alleen dit kan wel zorgen voor bijvoorbeeld een beschadiging van het weefsel. Het is echt een knop omzetten om te denken dat je alleen door hard te poetsen je tanden schoon kan krijgen. Deze tandenborstel van blue®m ligt door de ergonomische grip heel prettig in de hand. De haren zijn echt enorm zacht. Zo anders dan dat ik gewend ben! Ik moet toegeven: ook zonder harde tandenborstel of hard te drukken krijg je je tanden schoon. Mijn mond voelt goed gereinigd aan. Daarbij kon ik zelfs op de plek waar mijn tandvlees al enige tijd gevoelig is, gewoon zonder irritatie mijn gebit reinigen.

blue-m-tandenborstel-review-1

blue®m raadt het aan om de tandenborstel elke vier weken te vervangen. De blue®m ultra zachte tandenborstel is te koop voor € 9,95 – 3 stuks.

blue®m mondwater review

Dit mondwater is fluoridevrij, pH-neutraal, bevat actieve zuurstof en is een fris mondwater voor dagelijkse verzorging. Het bevat geen alcohol, waardoor het de mond niet uitdroogt. Ook helpt het de conditie van het tandvlees te verbeteren en je krijgt direct een frisse adem. Aangezien dit product geen fluoride bevat, is het ook geschikt voor mensen met implantaten.

blue-m-mondwater-review

Je gebruikt het mondwater twee keer per dag na het poetsen en je spoelt zeker 60 seconden. Let op dat je het niet doorslikt en na gebruik je mond niet spoelt. Ook iets eten binnen de 30 minuten na gebruik raadt blue®m af, omdat het de effectiviteit vermindert.

Ik vind het prettig om mondwater te gebruiken, omdat het toch op plekken komt waar mijn tandenborstel niet zo snel kan komen. Van sommige mondwaters springen de tranen bijna in je ogen, omdat ze zo scherp zijn. Dat is bij dit mondwater gelukkig niet het geval. Het is niet heel scherp, het zorgt voor een schoon gevoel, een frisse mond en een frisse adem.

blue-m-mondwater-review-1

Het blue®m mondwater is te koop voor € 14,95 – 500ml. Het mondwater is ook te koop in een probeer-/reisverpakking voor € 2,50 – 50ml.

blue®m oral foam review

Dit product is speciaal ontwikkeld voor het dagelijkse onderhoud van tandvlees en mondslijmvlies. Daarnaast is het zeer geschikt voor het reinigen van beugels, gebitsbeschermers en protheses. Daarom is het ook fluoride vrij en pH-neutraal. Ook bevat de foam geen alcohol en dat voorkomt uitdroging.

blue-m-oral-foam-review

Als je het product als mondverzorging wilt gebruiken, breng je de oral foam rechtstreeks in de mond door twee keer het pompje in te drukken. Doe dat nadat je je tanden gepoetst hebt. Slik het product niet door en spoel je mond niet na met water.

Wil je het product gebruiken voor bijvoorbeeld je beugel of kunstgebit? Verdeel het schuim er dan gelijkmatig overheen, zodat alle delen goed bedekt zijn. Daarna plaats je het mondstuk met de foam erin weer terug in de mond en spuug je het overtollig schuim uit. Als er hardnekkig vuil aan het mondstuk zit, dan kun je het foam zo’n vijf minuten laten inwerken en met een zachte tandenborstel poetsen.
blue-m-oral-foam-review-1

Ik heb al verschillende mondwaters gebruikt, maar een foam is nieuw voor mij. Het voelt alsof je iets heel diks in je mond hebt, heel apart. Je moet het heen en weer bewegen in de mond, maar dat gaat minder soepel dan met een mondwater. Daarnaast heeft het een mintsmaak, maar is minder aanwezig dan bij het mondwater. Ik denk dat dit foam ideaal is om beugels en kunstgebitten te reinigen, maar voor je normale mondverzorging zou ik hier niet snel naar pakken.

De blue®m oral foam is te koop voor € 14,95 – 100ml.

blue®m teeth & bone formula review

In de blue®m teeth & bone formula zitten supplementen met vitaminen en mineralen die bijdragen aan een goede botstofwisseling en het behoud van sterke tanden. blue®m zegt dat zij geloven dat de mond het begin is van het spijsverteringskanaal. Een goede mondverzorging van binnen en van buiten is essentieel voor een gezond lichaam volgens hen. De supplementen zijn hypo-allergeen en 100% vegetarisch.

De supplementen bevatten een unieke samenstelling van hoogwaardige ingrediënten, zoals biologisch actief magnesium, koper, mangaan, zink, borium, vitamine C, vitamine B6, B12 en foliumzuur. Daarnaast bevat het ook hoge doseringen calcium, vitamine D3 en vitamine K2. Deze mineralen en vitaminen hebben een heilzame werking op de tanden en botten. Daarbij heeft het supplement een zogenaamde synergetische werking. De verschillende voedingsstoffen in deze samenstelling versterken elkaars eigenschappen op een positieve manier.

blue-m-teeth-bone-formula-review

Voor, tijdens of na de tandheelkundige behandeling wordt er aangeraden om er drie maal daags één in te nemen. Anders twee maal daags één keer. Neem voor gebruik wel contact op met je arts bij ziekte, medicijngebruik (zoals bloedverdunnende middelen), zwangerschap of lactatie.

Ik ben een voorstander van deze supplementen. Of het echt werkt, kan ik moeilijk laten zien of controleren. Alleen ik denk altijd: baat het niet, dan schaadt het niet. Daarbij merk ik al wel dat mijn nagels harder zijn geworden in de redelijk korte periode dat ik het product gebruik. Het doet dus zeker iets. blue®m vermeldt wel terecht dat deze supplementen geen vervanging zijn voor gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. Jammer eigenlijk 😉 . De supplementen zijn trouwens best groot. Krijg jij ze niet doorgeslikt? Dan kun je ze altijd mengen door de voeding.

blue-m-teeth-bone-formula-review-1

De blue®m teeth & bone formula is te koop voor € 49,95 – 90 capsules.

#travellingtoothbrush

blue®m heeft trouwens ook nog een leuke actie! blue®m daagt jou namelijk uit om een foto in een herkenbare omgeving ergens op de wereld te maken met hun tandenborstel en/of tandpasta. Als je deze foto op Instagram plaatst als bericht of op je Story, dan maak je kans op een repost en toffe prijzen. Vergeet niet de hashtag #travellingtoothbrush te gebruiken en @bluemoralcare te taggen.

Ik heb de tandenborstel meegenomen naar het strand aan de Oosterschelde. Voor mij heel herkenbaar, door de Zeelandbrug op de achtergrond en de Zeeuwse oesters op het strand. Alleen ik denk niet dat iemand anders dit geraden zou hebben 😉 .

#travellingtoothbrush

De producten van blue®m zijn niet allemaal even budgetproof. Alleen een gezond gebit is onbetaalbaar. Durf jij letterlijk je tanden te laten zien? Ga jij je tanden in een van deze producten zetten denk je?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

17 reacties

Tessa 7 juni 2019 - 19:12

wat bijzonder dat er honing in hun producten zit

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 juni 2019 - 01:30

Ja, daar stond ik ook wel even van te kijken haha.

Reply
Anja 7 juni 2019 - 19:20

Wat fijn dat ze ook producten zonder fluoride hebben. En die foam lijkt me de perfecte oplossing voor mensen met beugels.

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 juni 2019 - 01:30

Ja absoluut! Bijvoorbeeld ook als je een knarsbitje hebt.

Reply
Sonja 7 juni 2019 - 19:28

Mooie producten, gisteren ontving ik weer 2 toffe items. Echter de tandenborstel is mij op de langere termijn wel tegengevallen.
De tandpasta daarentegen is super!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 juni 2019 - 01:28

Oh wat leuk! Ik toevallig ook haha. Wat jammer dat de tandenborstel nu voor je tegenvalt. Ik heb dat gevoel gelukkig nog niet!

Reply
esther 7 juni 2019 - 22:02

Yeah!!! Deze gebruik ik dagelijks en zo blij mee. Geen meuk en bizar frisse smaak en adem. Dat vind ik vaak bij andere troepvrije merken nog wel eens tegenvallen. Kan het iedereen aanraden!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 8 juni 2019 - 01:27

Wat leuk dat jij er ook zo enthousiast over bent! Ik gebruik de producten ook nog steeds dagelijks.

Reply
Anouk 8 juni 2019 - 10:48

Even mijn complimenten over de fotografie! Je hebt echt super mooie productfoto’s gemaakt. Door de uitgebreide review word ik in ieder geval super enthousiast!

Reply
Daphne - verdraaid mooi 9 juni 2019 - 22:37

Wat onwijs leuk om te horen, dankjewel! 😘

Reply
Linda Meester 8 juni 2019 - 10:54

Ik houd mezelf aan de tandpasta die mijn tandarts mij aangeraden heeft. Ik ben geen overstapper

Reply
Nicole Orriëns 9 juni 2019 - 08:51

Ik kende deze lijn nog niet. Ik gebruik nu altijd Sensodyne voor gevoelige tanden. De verpakking vind ik heel rustig en stijlvol van deze.

Reply
Girls-Things 9 juni 2019 - 12:26

Dat klinkt best goed. Haha honing in de producten. Dat is best apart.

Reply
Rachel 10 juni 2019 - 10:22

Dit lijken mij enorm fijne producten zeg, tanden vind ik ook altijd belangrijk!

Reply
ingrid 10 juni 2019 - 15:49

ik heb het al eens voorbij gekomen en ben stiekem best benieuwd. misschien toch ook eens uitproberen

Reply
Linda 11 juni 2019 - 16:16

De verpakkingen vind ik echt prachtig! En sta iedere keer weer versteld van de krachtige werking van honing, wat is het toch een bijzonder mooi product!

Reply
Deb 13 juni 2019 - 12:29

Interessante producten, bijzonder dat er honing in zit. Ik had nog niet eerder van het merk gehoord overigens.

Ik ben zelf vooral benieuwd naar de oral foam; nog nooit zoiets gebruikt en lijkt me heel fijn/handig.

Reply

Plaats een reactie