La Roche-Posay Anthelios | UV-bescherming en anti-aging

door Daphne - verdraaid mooi
La Roche-Posay Anthelios UV-bescherming anti-aging

Je gezichtshuid beschermen tegen de zon… Er zijn talloze redenen om dit te doen en de voornaamste zijn toch wel het beschermen van je huid tegen huidkanker en tegen huidveroudering als gevolg van zonneschade. Helaas hoor ik ook vaak mensen, waarbij hun huid niet goed reageert op de zonbeschermingsproducten. Dan ligt, hoe slecht eigenlijk ook, de lat toch hoger om je goed te beschermen. Daarom licht ik vandaag wat producten toe uit de Anthelios lijn van La Roche-Posay. Eén van die items kun je zelfs over je make-up aanbrengen!

La Roche-Posay Anthelios lijn

De Anthelios lijn van La Roche-Posay beschermt de huid tegen zowel UVA- als UVB-stralen met een zeer hoge zonbescherming. Dat wil zeggen dat je zowel beschermd bent tegen verbranding (B=burning) als het verouderen van de huid (A=age). De producten zijn gericht op jouw lifestyle en specifieke huidsoort, namelijk op de gevoelige, vette, acné-gevoelige en pigmentatie-gevoelige huid en de huidjes van baby’s en kinderen. Daarbij bevatten alle formules uit de lijn ingrediënten die zeer stabiel blijven in zonlicht.

UV-bescherming én anti-aging

Zonnebescherming voor het gezicht die je beschermt tegen UVA- en UVB-straling en ook nog eens anti-aging werkt… Het lijkt wel heel erg veel, maar ook in dit geval hoef je geen keuze te maken. Vorig jaar leerde ik de Age Correct SPF50 al kennen die ik met veel liefde vaak gebruikt heb en daarom dit jaar opnieuw gekocht heb. De crème voelt vrij vol aan, maar smeert heel luchtig uit zonder een witte waas achter te laten. Daarbij is het ook niet vet, voelt het licht aan op de huid, laat het ademen en geeft het mijn huid een mooie glow.

La Roche-Posay Anthelios CC-cream age-correct

Naast de reguliere variant, kun je ook kiezen voor de CC Cream die met haar subtiele tint kleine imperfecties camoufleert en zo de huid er net wat egaler uit laat zien. Persoonlijk vind ik dit ideaal als je ‘s zomers niet teveel make-up wilt dragen. Let wel op dat het maar in één kleur te verkrijgen is, al zal het met de lichte dekking bij veel huidtonen passen denk ik. 

UV-bescherming over make-up | het kan!

Een paar weken geleden plaatste ik een vraagsticker op Instagram Stories met de opmerking dat ik op zoek was naar een zonbeschermingsspray die ik over mijn make-up aan kan brengen. Jullie gaven mij massaal tips en het product dat veruit het meeste genoemd werd, was de La Roche-Posay Anthelios verfrissende gezichtsspray met SPF50. Ik ga hem nog uitgebreid testen voor een losse review, maar ik wil hem je wel alvast als tip meegeven. 

La Roche-Posay Anthelios UV-bescherming over make-up zonbeschermingsspray

De flacon bevat maar 75 ml en is daarom ideaal om mee te nemen in je tas, zodat je altijd jezelf kunt beschermen tegen UV-stralen. Even lunchen op een terrasje? Spray! Een heerlijke wandeling in je pauze? Spray! Je huid tussendoor beschermen zonder je make-up te verpesten kan dus gewoon. Ook goed om te weten is dat de spray geen Alcohol Denat bevat, hypoallergeen is en niet-comedogeen.

Wil je graag een bruin tintje op je gezicht, ga dan voor een zelfbruiner. Wel het kleurtje, niet de schade. Ik raad je zelf de Collistar Magic Drops aan.

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

bychristiana 25 mei 2022 - 08:02

Ik ben ook al jaren fan van deze zonnebrandcreme, ik heb hem ook dit jaar weer opnieuw gekocht. Die CC cream kende ik nog niet, dus dat vind ik een heel leuke tip!

Reply
Jolanda 26 mei 2022 - 18:50

Deze lijn staat al een tijdje op mijn “to test” lijstje! Ben benieuwd naar je ervaringen!

Reply
Natascha - Beautyopinie 27 mei 2022 - 19:40

Ik ben heel benieuwd naar je review van de spray dus ik houd je site in de gaten 🙂

Reply

Plaats een reactie