Kruidvat UltraDent Charcoal review

door Daphne - verdraaid mooi
Kruidvat-ultradent-charcoal-review

Stralend witte tanden, wie wil dat nou niet? Ik vind het fantastisch om producten te testen die wittere tanden beloven. Daarom testte ik eerder ook al de Carbon Bright Activated Charcoal. Nu ga ik producten testen die perfect in je dagelijkse routine passen, namelijk een tandenborstel en tandpasta met charcoal, oftewel houtskool. Daarom lees je hier de Kruidvat UltraDent Charcoal review met de tandpasta en de tandenborstel.

Kruidvat UltraDent Charcoal tandpasta review

Dit is een tandpasta met geactiveerde kool, die helpt om de natuurlijke witheid van de tanden te herstellen. Kruidvat geeft daarbij wel aan dat het resultaat afhangt van de natuurlijke witte kleur van je tanden. Daarnaast beschermt het je tandglazuur, draagt het bij aan gezondere tanden en krijg je een frissere adem.

Kruidvat-ultradent-charcoal-tandpasta-review

Op de afbeelding hieronder vind je alle ingrediënten. Kruidvat heeft één ingrediënt apart vermeld en dat is natriumfluoride. Hierin zit 1450 ppm, dat betekent parts per million. Dat maakt onder andere het glazuur van de tanden steviger, beschermt ze tegen zuur en voorkomt tandbederf.

Kruidvat-ultradent-charcoal-tandpasta-review-1

Het is een zwarte tandpasta die je tanden witter maakt. Het ziet er gek uit, want het schuim is natuurlijk ook zwart. De tandpasta heeft een frisse mintsmaak, die na het poetsen lekker in de mond blijft hangen. Doordat ik de tandpasta tweemaal daags gebruik vind ik het lastig om te bepalen of mijn tanden echt witter zijn geworden, maar fijn is de tandpasta wel! Mijn tanden voelen schoon en mijn mond is fris. Een blijvertje!

Kruidvat-ultradent-charcoal-tandpasta-review-2

De Kruidvat UltraDent Charcoal tandpasta kost € 1,19. Het is trouwens niet geschikt voor kinderen onder de zes jaar.

Kruidvat UltraDent Charcoal White tandenborstel review

Je kunt de tandenborstel los gebruiken met iedere tandpasta die jij graag wilt. Andersom geldt dat natuurlijk ook voor de hierboven geteste tandpasta. Alleen als je ze met elkaar combineert, haal je natuurlijk het maximale resultaat eruit. En dat wil ik!

Kruidvat-ultradent-charcoal-white-tandenborstel-review-3

De tandenborstel is speciaal ontwikkeld met houtskool geïmpregneerde haren die helpen om de natuurlijke witheid van de tanden te herstellen. Ook hier geldt dat het resultaat afhangt van de natuurlijke witte kleur van je tanden.

Kruidvat-ultradent-charcoal-white-tandenborstel-review

De cupvormige borstelharen houden de tandpasta langer vast. Daarnaast helpen de houtskool microdeeltjes om vlekken op de tanden te verwijderen en het landoppervlak te polijsten. Op de achterzijde van de borstel vind je een tongreiniger, die de aanslag verwijdert en helpt om een slechte adem te voorkomen.

Kruidvat-ultradent-charcoal-white-tandenborstel-review-1

Het handvat is ergonomisch door het zacht rubberen, drie componenten handvat. Zo heb je optimale grip tijdens het poetsen. Het is een medium harde handenborstel die erg zacht aanvoelt voor je tanden en het tandvlees. Ik had verwacht dat je de houtskool microdeeltjes zou voelen, maar dat is absoluut niet het geval. Het poetst net als een soortgelijke tandenborstel, maar dan met een extra touch.

Kruidvat-ultradent-charcoal-white-tandenborstel-review-2

De Kruidvat UltraDent Charcoal White tandenborstel kost € 1,99.

Beide items koop je bij Kruidvat en op Kruidvat.nl.

Zou jij graag wittere tanden willen?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

3 reacties

Babs 10 januari 2020 - 20:20

Toevallig was ik vanmiddag nog bij Kruidvat! Volgende keer eens kijken naar deze tandpasta!

Reply
bychristiana 11 januari 2020 - 09:23

Ik heb mijn tanden heel wat jaartjes geleden laten bleken en eigenlijk ben ik er nog steeds tevreden mee;-) Wat bijzonder die tandenborstel met met houtskool geïmpregneerde haren! Echt heel vernieuwend, leuk dat juist een budget merk als Kruidvat daar dan mee komt.

Reply
Bianca 12 januari 2020 - 09:20

Omdat mijn tanden mega gevoelig zijn gebruik ik zelf deze tandpasta niet, maar mijn vriend is er helemaal gek op! Of dat nou komt door de werking of de zwarte kleur. Geen idee, maar zodra onze tube leeg is haal ik hem weer opnieuw 🙂

Reply

Plaats een reactie