Kruidvat Tegels review

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat tegels review-2

Een paar maanden geleden ontving ik van Kruidvat een do-it-yourself pakket met Kruidvat Tegels om ons huis wat op te fleuren. Ik had toen net verschillende schilderijen gekocht en had even geen ruimte in gedachten waar ik ze leuk zou kunnen stylen. Tot we per toeval op zolder een leuk hoekje hadden gecreëerd die nog wel wat extra’s kon gebruiken. Daarom neem ik je mee in het proces en lees je hier de Kruidvat Tegels review.

kruidvat tegels review

Iedere tegel is gemaakt van stevig PVC en is 20×20 cm. Je kunt kiezen uit diverse formaten, waarbij het kleinst mogelijke formaat 2×2 tegels is. Elke installatie kun je eindeloos uitbreiden. Zekere als je ervoor kiest om een collage te maken. Ik ontving een giftbox met negen tegels en dus 3×3. Die bevat een unieke code, instructies, bevestigingsclips en een inspiratieboekje. Vooral dat laatste is echt leuk om in te bladeren om leuke ingevingen te krijgen, tips te krijgen om goede foto’s te maken én instructies te krijgen hoe je de tegels het beste kunt installeren.

kruidvat tegels review-1

Bekijk zeker even het inspiratieboekje voor je je gaat oriënteren op de website van Kruidvat. Het is namelijk zo leuk gestijld, waardoor je ook snel ziet wat wel en niet bij jouw interieur past.

kruidvat tegels inspiratie

Soorten tegels

Ik vind mijn eigen foto’s heel snel niet mooi meer (ja, veel te kritisch op mezelf) en daarom leek het me niet handig om een collage te maken met eigen foto’s. Gelukkig heeft Kruidvat diverse opties:

  • Foto tegels. Dit zijn tegels waarbij je je eigen foto’s gebruikt. Je kunt één foto verspreiden over meerdere tegels, maar ook een aparte foto op iedere tegel laten afdrukken; een collage dus.
  • Collage tegels. Deze optie is vergelijkbaar met de eerste optie, behalve dat je hier foto’s kunt combineren met een inspirerende quote of vrolijke illustratie. Kruidvat heeft diverse thema’s voor je klaargezet die je zelf aan kunt vullen. Op de afbeelding hieronder zien je wat voorbeelden.
    kruidvat tegels review collage
  • Kunst tegels. Hier heeft Kruidvat heel wat designs voor je klaargezet waar je uit kunt kiezen. Op de afbeelding hieronder zie je de thema’s en per thema kun je ook nog eens uit heel wat designs kiezen. Keuze genoeg dus!
    kruidvat tegels review kunst

Ik ga voor de laatste optie en dan voor het strand thema. Mijn vriend en ik zijn allebei dol op het strand en wonen er ook in de buurt. Dus de keuze was niet moeilijk! We kozen voor de foto ‘pad door de duinen’.

Keuze verfijnen en tegels bestellen

Nadat je een keuze gemaakt hebt voor welk design je gaat, begint het bestelproces. In principe is mijn gekozen design eigenijk 80×60 cm, maar gelukkig kun je daar ook een 60×60 variant van maken. Wanneer je eenmaal gekozen hebt, krijg je onderstaande pagina te zien. Hierop kun je jouw gekozen design naar wens maken.

kruidvat tegels review installatie

De pijltjes links heb je eigenlijk niet nodig bij zo’n formaat als deze, want hiermee kun je ervoor zorgen dat je over je hele design kunt scrollen. Waar het vooral om gaat, zijn de knopjes aan de rechterkant. Bij ‘zoom’ kun je afbeelding binnen de kaders inzoomen. Dat is voor mij niet nodig, want ik vind het prima zo. Wat voor mijn afbeelding vooral belangrijk is, zijn de positie knopjes aangezien mijn afbeelding in eerste instantie liggend was. Zo kan ik dus zelf bepalen welk deel ik weg laat vallen en welk deel ik vooral wil laten zien.

kruidvat tegels review installatie-1

Ik heb ervoor gekozen om de zon wat meer te centreren in het linker tegeltje. Daarna klik je op ‘check & bestel’ en kom je op bovenstaande pagina terecht waar je jouw keuze nog eens kan controleren. Is die goed, dan kun je jouw ontwerp bestellen. Heb je net als ik een code via de giftbox, dan dien je die van tevoren al in te voeren en niet pas bij het betaalproces. Dat is wat verwarrend, maar je moet even letten op de rode balk helemaal bovenaan de pagina, waarop staat ‘giftbox code klik hier’. Wanneer je besteld hebt, duurt het zo’n vijf werkdagen voor je de tegels ontvangt.

Installatie Kruidvat tegels

Voor het pakketje met de tegels hoef je niet thuis te zijn, want het past gemakkelijk door de brievenbus. Daarin zaten niet alleen de tegels, maar ook nog eens de verbindingen, stickers en handleiding. Die heb ik dus dubbel.

kruidvat tegels review installatie-2

Dan het installeren, wat je eigenlijk niet eens installeren kan noemen. Je legt de tegels op een platte ondergrond en klikt ze gemakkelijk vast. Dit kost je maximaal een paar minuten.

kruidvat tegels review installatie-3

Dan meet je uit waar je de tegels wilt hangen, plak de stickers op de achterkant van de clips en hang je ze waar jij wilt. Het is makkelijk om een waterpas bij de hand te houden, zodat je tegels echt recht hangen. Ik heb trouwens maar vier van de zestien stickers gebruikt en dat werkt op mijn muur prima. Iedere muur is anders, dus check dat goed. Zeker omdat de stickers niet herbruikbaar zijn. Let er bij het ophangen wel op dat de PVC-tegels niet echt vlek-proof zijn, waardoor je redelijk snel vette vingers op de tegels ziet staan.

kruidvat tegels review installatie-4

Review Kruidvat Tegels

Je zult het al wel tussen de regels door gelezen hebben, maar ik ben blij met de tegels en het gebruiksgemak. Je wordt zowel online als via de boekjes uit de giftbox goed door het proces geloodst, waarbij je ook verschillende tips en inspiratie-ideeën krijgt. Je hebt ruim de keus tussen collage-, kunst- en eigen fototegels, dus voor iedereen zit er wel een juiste optie bij.

kruidvat tegels review-3

De installatie gaat makkelijk en snel, ze hangen snel op de muur en de kwaliteit is goed. Ik ben blij dat het saaie hoekje op zolder eindelijk wat opgefleurd is.

De prijzen van de Kruidvat Tegels variëren door de verschillende formaten. De kleinste variant kost € 15,99 en de variant die ik je heb laten zien, kost € 29,99. Klik hier om jouw tegels te ontwerpen en alle opties te bekijken. Spreken de Kruidvat Tegels jou aan?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

4 reacties

Melanie 10 januari 2021 - 09:35

Leuk, had geen idee dat kruitvat dit had. Deze ga ik onthouden

Reply
bychristiana 11 januari 2021 - 09:28

Wat een leuk idee! Ik ben gek op foto’s in huis en we hebben dan ook overal wel foto’s hangen en staan. Ik bestel mijn foto’s en uitvergrotingen ook bijna altijd bij Kruidvat;-)

Reply
Hinnie 16 februari 2022 - 16:43

Hallo, een prachtig idee, maar ik kan bij de winkels van Kruidvat en op de website niet dat gene vinden dat zo sprekend op ixxi lijkt. Terwijl de webpagina’s waarmee je ze kunt maken en bestellen wel op jouw bovenstaande print screens staan.
Weet jou of deze mogelijkheid bij Kruidvat nog bestaat?
Zo ja zou je me een linkje toe kunnen sturen?
Met vriendelijke groet Hinnie

Reply
Daphne - verdraaid mooi 16 februari 2022 - 17:08

Hi Hinnie,

Dankjewel voor je berichtje.
De opties die er nog zijn, vind je via de volgende link: https://www.kruidvat.nl/fotoservice/wanddecoratie.html

Het lijkt dat de vierkante variant voor de tegeltjes nu niet beschikbaar is. Of het nog terugkomt, kun je het beste even vragen aan de klantenservice bij Kruidvat. Zij zullen dat het beste weten voor je ☺️

Reply

Plaats een reactie