Kruidvat Solait review

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat-solait-zonnebrand-review

De zon laat zich gelukkig weer steeds vaker zien en dat betekent ook dat je de zonnebrandproducten weer binnen handbereik moet houden. Ik laat je drie producten zien die je voor, tijdens en na het zonnen kunt gebruiken, namelijk de Kruidvat Solait Face BB Cream, Kruidvat Summergold Sunmilkspray en Kruidvat After Sun Shimmering Oil. Scroll verder om de Kruidvat Solait review te lezen.

Kruidvat Solait Face BB Cream review

Deze BB Cream met SPF 30 voor het gezicht, hals en decolleté biedt volgens Kruidvat hoge bescherming voor de zeer lichte huid. De crème bevat TagraCaps, ingekapselde pigmenten, die pas bij het aanbrengen op de huid hun kleur tonen. Ook bevat het een combinatie van uv-filters die een directe bescherming geven. Door de toegevoegde arganolie, cafeïne en gemberwortelextract zou de huid fris en verzorgd aanvoelen.

kruidvat-solait-face-bb-cream-review

De BB cream heeft een groene basis, die eventuele roodheid van de huid camoufleert. Je kunt de kleurintensiteit aan je eigen teint aanpassen, waardoor het volgens Kruidvat geschikt is voor alle huidskleuren. Hoe intensiever en meer je smeert, hoe donkerder de BB Cream kleurt. Dat betekent dat je alles goed moet uitsmeren, want anders lijkt het me dat je het verschil direct goed ziet. Ik ben erg benieuwd hoe dat uitpakt op de huid.

kruidvat-solait-face-bb-cream-review-2

De crème is vol van textuur, maar smeert wel goed uit. De groene waas verdwijnt vrijwel direct en transformeert in een bruinige kleur. Ondanks dat ik niet veel op één plek heb gewreven, wordt het product wel vrij snel donker op mijn huid. Al heb ik natuurlijk ook wel een hele lichte huid van mezelf. Let daarom goed op het eventuele kleurverschil bij de kaaklijn als je net zo’n huid heb als ik. Als ik daarop let, is het ook prima draagbaar voor mij. Qua camouflage is de dekking natuurlijk niet te vergelijken met de meeste foundations. Voor mij hoeft dat ook niet, want in de zomer vind ik het juist mooi als je zomersproetjes zichtbaar blijven.

kruidvat-solait-face-bb-cream-review-1

De Kruidvat Solait Face BB Cream is te koop bij Kruidvat voor € 9,49 – 50 ml)

Kruidvat Solait Summergold Sunmilkspray review

Deze zonnebrandspray met SPF 30 biedt volgens Kruidvat hoge bescherming voor de zeer lichte huid. Het bevat een combinatie van UV filters die een directe bescherming geven. De huid wordt gevoed en verzorgt door de toegevoegde plantaardige olie en aloë vera, zodat de huid makkelijk bruint en de kleur langer behouden blijft. Daarnaast bevat de zonnebrandspray vitamine E.

kruidvat-solait-summer-gold-review

De zonnebrand zou water resistent zijn, maar toch smeer ik mezelf graag opnieuw in nadat ik in het zwembad of de zee geweest ben. Zo weet je zeker dat je nog steeds optimaal beschermd bent!

kruidvat-solait-summer-gold-review-2

De geur is heerlijk tropisch, waardoor ik al een heerlijk vakantiegevoel krijg. Verder werkt de spray prettig. Het geeft namelijk een gelijkmatige en continue nevel en is gemakkelijk in alle posities te verstuiven. Dus ook ondersteboven! De zonnebrand is licht beige en heel vloeibaar. Hierdoor smeert het lekker uit, laat het geen witte waas achter en voelt de huid heerlijk zacht aan.

kruidvat-solait-summer-gold-review-1

De Kruidvat Solait Summergold Sunmilkspray is te koop bij Kruidvat voor € 8,99 – 150 ml.

Kruidvat Solait After Sun Shimmering Oil review

Het is niet alleen belangrijk om voor en tijdens het zonnen voor je huid te zorgen, maar ook na het zonnen met een after sun. Deze after sun is een licht en exotisch. Het bevat verzorgende oliën, vitamine E, shea butter, komkommerextract en bisabolol om de huid te kalmeren en verzorgen na blootstelling van de zon.

kruidvat-solait-after-sun-shimmering-oil-review

Eerst en vooral: kijk even naar die sparkles in de after sun! Met de prachtige zonnestralen van het ondergaande zonnetje op je huid, zijn die sparkles echt onwijs mooi!

kruidvat-solait-after-sun-shimmering-oil-review-2

Ondanks dat deze after sun van olie is, plakt het gelukkig niet en trekt het snel in de huid. Het geeft wel voldoende voeding, om na het zonnen geen trekkerige en droge huid te krijgen. Natuurlijk blijf je die glinsteringen wel mooi zien! Wees niet bang dat je een discobal wordt met deze after sun, want de glinsteringen zijn heel subtiel na het uitsmeren op de huid.

kruidvat-solait-after-sun-shimmering-oil-review-1

De Kruidvat Solait After Sun Shimmering Oil is te koop bij Kruidvat voor € 3,99 – 75 ml. Let op: Het is een limited edition!
kruidvat-solait-zonnebrand-review-1-2Welke zonnebrandproducten zijn jouw favoriet?

Volg jij me al op Instagram, Facebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer.

8 reacties

Tessa 18 juni 2019 - 11:27

Wat een super leuke én originele foto´s heb je gemaakt. Echt super leuk

Reply
Lodi 19 juni 2019 - 09:44

Ik gebruik altijd Garnier, en dan de spray, deze koop ik bij het Kruidvat als ze 2 voor 1 zijn, omdat het natuurlijk best prijzig is, maar sinds ik dit merk gebruik, ben ik nooit meer verbrand. De spray vind ik ideaal omdat dit super makkelijk aan te brengen is bij mijn kinderen en ik geen plak handen krijg wat zo fijn is met klimmen ( dan smeer ik me altijd heel goed in ) ik gebruik ook altijd de factor 30. Dus wat dat zou deze producten ook prima zijn.

Reply
Nicole Orriëns 19 juni 2019 - 12:41

Ik heb zonnebrandmiddel van de Kruidvat maar dan zo’n klein flesje. En niet de BB cream. Ik koop nu altijd kleine flesjes omdat ik ze vaak vergeet en in de zon laat liggen…

Reply
Alexandra 19 juni 2019 - 13:14

Ik ben geen smeerder en ook niet iemand die in de volle zon te vinden is. Ik houd van de zon, maar zit liever in de schaduw. Ik koop zonnebrand en vergeet daarna dat ik het heb en koop het jaar erop dan weer een nieuwe. Ik ben echt hopeloos in die dingen.

Reply
Skincarebynaomi 20 juni 2019 - 08:41

Mooie producten zeg. Die bb cream en zomergold lijken me wel wat

Reply
Marleen 20 juni 2019 - 17:02

Zo kom je al echt in tropische sferen en leuke fotos ook!

Reply
Rory 20 juni 2019 - 19:10

Die shimmers bij de aftersun. Wow! Ik moet je eerlijk bekennen dat ik meestal naar andere merken grijp. Al heb ik ook heus weleens een kruidvat eigen merk gebruikt. Die BB-crème, merk je dat dat uiteindelijk afgeeft als je transpireert en je jezelf afdept met een handdoek?

Reply
Janet 22 juni 2019 - 22:32

Ik heb de afgelopen jaren niet genoeg zonnebrand crème gebruikt, daar heb ik nu wel spijt van.. het is zo belangrijk! Ik kies het liefste voor crèmes die biologisch zijn en goed voor het milieu (veel zonnebrand crèmes tasten de natuur aan, zoals het koraal in de zee).

Reply

Plaats een reactie