Kruidvat Solait Aftersun review

door Daphne - verdraaid mooi
kruidvat-solait-aftersun-review

Ik zit heerlijk onder de Spaanse zon en verwen mijn huid natuurlijk iedere avond met aftersun. Ondanks dat het al september is en de echte zomer voorbij is, wilde ik toch nog twee items van Kruidvat testen. Ik hoop dat we nog veel kunnen genieten van de najaarszon. Misschien zoek je zelfs nog wel de hete zon op in de winter of geniet je van de prachtige zon tijdens je wintersport. Redenen genoeg voor de Kruidvat Solait Tan Maximiser Aftersun review en de Kruidvat Solait Aftersun Facial Treatment Ampullen review.

kruidvat-solait-aftersun-review-2

Ik probeer zonnebrand- en aftersunproducten zoveel mogelijk te fotograferen op het strand. Normaal gezien aan de Zeeuwse kust, maar deze keer vond ik een heel mooi plekje aan het Spaanse strand van Altea.

Kruidvat Solait Tan Maximiser Aftersun review

Heb je net uren en dagen liggen bakken op het strand, is in no-time je bruine tint alweer verdwenen. Super jammer, want niets is zo mooi als een gezonde, bruine tint.

kruidvat-solait-tan-maximiser-aftersun-review-2

Met de Kruidvat Solait Tan Maximiser Aftersun zou je nog nét wat langer kunnen genieten van je kleurtje. Dit item bevat namelijk een kleine hoeveelheid zelfbruiner, die langdurig zorgt voor een diepbruine teint. Daarnaast werkt de aftersun vochtinbrengend, waardoor het je huid beschermt tegen uitdroging na blootstelling aan de zon. Het beschermt de vochtbalans van de huid en helpt de natuurlijke elasticiteit te bewaren.

Het resultaat volgens Kruidvat? Een verkoelende en verfrissende huid dat weer zacht en soepel aanvoelt. Het zou snel in de huid trekken en geen vette laag achterlaten.

Ik ben gewend dat zelfbruinende producten een wat bruinige tint hebben. Deze aftersun met zelfbruiner is gewoon wit van kleur. Het is een vrij dunne lotion met een frisse citrusgeur, dat heel makkelijk uitsmeert. Het trekt inderdaad snel in de huid. Je huid voelt gehydrateerd aan, maar niet vet. En verkoelend is de aftersun gelukkig ook! Ik was namelijk een oor vergeten in te smeren… (Ja, dom. I know!)

kruidvat-solait-tan-maximiser-aftersun-review

Bij het gebruik van zelfbruiners, let ik normaal gezien goed op dat ik geen plekje oversla bij het insmeren. Bij deze aftersun was ik dat in eerste instantie vergeten. Gelukkig ontstonden er geen vlekken én gaf het niet af aan mijn kleding of beddengoed. Toch bruinde mijn huid wel bij het gebruik van dit product. Tijdens de vakantie hebben we namelijk veel gefietst en droeg ik een kort broekje. Deze keer was er geen strakke lijn te zien tussen huid dat wel en niet blootgesteld was aan de zon. Die witte huid kleurde in de loop van de tijd mee. Het is een fijne aftersun en mede door de zelfbruiner een absolute aanrader!

kruidvat-solait-tan-maximiser-aftersun-review-1

De Kruidvat Solait Tan Maximiser Aftersun kost € 6,49.

Kruidvat Solait Aftersun Facial Treatment Ampullen review

Ik let goed op mijn huid bij blootstelling aan de zon, maar besteed nog eens extra aandacht aan mijn gezichtshuid. We weten allemaal dat zonnestralen de oorzaak kunnen zijn van huidveroudering.

kruidvat-solait-aftersun-facial-treatment-ampullen-review-5

De Kruidvat Solait Aftersun Facial Treatment Ampullen zijn speciaal ontwikkeld voor het gezicht, de hals en de decolleté. Het serum bevat aloë vera extracten en panthenol, die de huid verkoelt en kalmeert na blootstelling aan de zon.

kruidvat-solait-aftersun-facial-treatment-ampullen-review-4

Volgens Kruidvat bevat de ampul intensief verzorgende bestanddelen die vochtbalans van de huid herstellen. Daarnaast zou het de natuurlijke huidelasticiteit bewaren en de huid soepel en zacht houden.

kruidvat-solait-aftersun-facial-treatment-ampullen-review-1

De ampullen zijn gemaakt van glas, waardoor ze een luxe uitstraling hebben. Je breekt de ampul op de dunste plek, dat ook een witte omranding heeft. Je kunt het breken met je hand, een tissue of met het bijgeleverde plastic hulpstuk. Ik zou zelf gaan voor een van de laatste twee opties, want glas breken met je blote hand vind ik zelf niet heel veilig.

kruidvat-solait-aftersun-facial-treatment-ampullen-review

Na openen verdeel je de inhoud van de ampul gelijkmatig over je gezicht, hals en decolleté tot het serum volledig is opgenomen. Het is niet geschikt voor je ogen, dus vermijd dat gebied.

kruidvat-solait-aftersun-facial-treatment-ampullen-review-2

De inhoud van de ampul is ruim voldoende voor je gezicht, hals en decolleté. Je kunt het rijkelijk verdelen en in masseren tot het serum is opgenomen in de huid. Dat gebeurt vrij snel en laat een zachte huid achter. Ik vind het een aanvulling in mijn beautyritueel na een dagje zon, omdat het voelbaar de vochtbalans van de huid herstelt. Je gezichtshuid heeft al genoeg te verduren!

De Kruidvat Solait Aftersun Facial Treatment Ampullen kosten € 6,49 voor 7 stuks.

Houd je trouwens meer van sparkles in je aftersun? Klik dan hier en lees de review van de Kruidvat Solait After Sun Shimmering Oil.

kruidvat-solait-aftersun-review-1

Volg jij me al op InstagramFacebook of YouTube? Dit artikel kan producten bevatten die ik ontvangen heb. Ga voor meer informatie naar de disclaimer. 

Plaats een reactie